Τελικός διαγωνισμού Eurovision 2015: Άκουσε τα φαβορί!

Το βράδυ του Σαββάτου θα δοθεί η τελευταία -και μεγάλη- μάχη στην σκηνή του Stadthalle της Βιέννης, μεταξύ των 27 χωρών που συμμετέχουν στον τελικό της Eurovision. Ανάμεσα τους θα διαγωνιστούν φυσικά και η Μαρία Έλενα Κυριάκου για την Ελλάδα, με το τραγούδι “One last breath” και ο Γιάννης Καραγιάννης για την Κύπρο με το “One thing I should have done”.

Ήδη πάντως τα γραφεία στοιχημάτων έχουν βγάλει τα προγνωστικά τους για το νικητή του διαγωνισμού της Eurovision και τα φαβορί της βραδιάς για την πρώτη θέση είναι τουλάχιστον τέσσερα. Όπως όλα δείχνουν η νίκη θα κριθεί μεταξύ της Σουηδίας, της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Αυστραλίας, η οποία φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Δες εδώ όλα τα προγνωστικά για τον τελικό.

Μάθε λοιπόν όσα δεν ξέρεις ως τώρα για τα τέσσερα μεγάλα φαβορί της βραδιάς και άκουσε τα τραγούδια τους!

Σουηδία – Måns Zelmerlöw: Ίσως ο πιο… hot διαγωνιζόμενος του 60ου διαγωνισμού τραγουδιού, ο Måns Zelmerlöw τραγουδάει το “ξεσηκωτικό” Heroes σε μια χρονιά που οι μπαλάντες μοιάζουν να κυριαρχούν. Στα plus του τραγουδιού εκτός από την εμφάνιση του τραγουδιστή είναι και το οπτικό υπερθέαμα που το συνοδεύει, όπως θα δεις στο παρακάτω video από την εμφάνιση του στον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης.

Ο εκπρόσωπος της Σουηδίας πάντως δεν είναι απλά τραγουδιστής, αλλά και ηθοποιός και παρουσιαστής. Τέλος αξίζει να μάθεις ότι οι στίχοι του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει αναφέρονται στην παιδική του ηλικία όταν εκείνος δυσκολευόταν να κάνει φίλους.

Ρωσία – Polina Gagarina: Η Polina Gagarina μπορεί να μην έχει καταγωγή από τη χώρα μας αλλά έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μάλιστα έχει φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Η εκπρόσωπος της Ρωσίας θα τραγουδήσει το “One million voices” στην σκηνή της Eurovision και το μεγαλύτερο άγχος των διοργανωτών είναι να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των γιουχαϊσμάτων απέναντι στην ρωσική αποστολή για πολιτικούς λόγους. Η Polina Gagarina δεν φαίνεται να ανησυχεί και ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό της.

Η όμορφη εκπρόσωπος της Ρωσίας, είναι παντρεμένη με τον διάσημο φωτογράφο Dmitry Iskhakov κι έχουν έναν 7χρονο γιο. Η Ρωσίδα καλλιτέχνης κατάφερε να χάσει τα τριάντα κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη της και όπως είδες στο παραπάνω βίντεο από την εμφάνιση της στον Α’ Ημιτελικό, η σιλουέτα της κόβει την ανάσα.

H Ιταλία είναι μία από τις “Big Five” δυνάμεις του διαγωνισμού και το τραγούδι “Grande Amore” του pop opera τρίο Ιl Volo, θα το δούμε να παρουσιάζεται κατευθείαν στην σκηνή του τελικού. Αν και συνήθως οι “Big Five” δεν κάνουν την έκπληξη στην Eurovision -τελευταία νίκη για μία από τις μεγάλες δυνάμεις του διαγωνισμού ήταν το 2010 για τη Γερμανία-, αυτή τη φορά οι Ιταλοί δοκιμάζουν μία πρωτότυπη μουσική πρόταση με το χαρούμενο τραγούδι “Grande Amore”.

Οι Piero Barone, Ignazio Boschetto και Gianluca Ginoble γνωρίστηκαν το 2009 πούλησαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο άλμπουμ στο δισκογραφικό τους ντεμπούτο και ετοιμάζονται να κατακτήσουν και την σκηνή της Eurovision το Σάββατο.

Αυστραλία – Guy Sebastian: Και σίγουρα έχεις πει κι εσύ την ατάκα: “Μα καλά; Είναι η Αυστραλία Ευρώπη;” αυτές τις ημέρες. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις τον Άτλαντα για απαντήσεις, δεν είναι! Όμως φέτος ο διαγωνισμός της Eurovision άνοιξε τα φτερά του στην μακρινή αυτή χώρα και την προσκάλεσε να συμμετέχει τιμητικά για πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού. Ο εκπρόσωπος της χώρας έχει πολλές πρωτιές στο ενεργητικό του άλλωστε, καθώς δεν είναι μόνο ο πρώτος Αυστραλός καλλιτέχνης στη Eurovision αλλά είναι και ο μόνος άντρας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των chart στην χώρα του 6 φορές με τα single του και 2 με τα album του.

Το τραγούδι του λέγεται Tonight Again και ο ίδιος συνυπογράφει την μουσική και τους στίχους με δύο ακόμα καλλιτέχνες. Κι αν έχεις ακόμα αμφιβολίες για την συμμετοχή του, ο Guy Sebastien μπορεί να ζει στην Αυστραλία από τα 6 του χρόνια αλλά η καταγωγή του… πιάνει και Ευρώπη. Είναι από την Πορτογαλλία, την Αγγλία, τη Σκοτία και τη Σρι Λανκα.

Τέλος ίσως κάνουν την έκπληξη στη βραδιά οι Voltaj από τη Ρουμανία με το συγκινητικό μήνυμα που μεταδίδει το τραγούδι τους (αγγλικός τίτλος “All over again) αλλά και οι Εσθονοί Elina Born και Stig Rasta που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην βραδιά του Α’ Ημιτελικού.

Δες εδώ όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό και την λαμπερή εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου.

Δες εδώ όλα όσα συνέβησαν στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision και την εμφάνιση του Γιάννη Καραγιάννη.

Read More

And More