Πώς επέστρεψε στα 55 κιλά; Πώς έχασε τα 34 κιλά της εγκυμοσύνης; Η Καλομοίρα μιλάει στο TLIFE

Μπορεί να πήρε 34 κιλά στην εγκυμοσύνη, αλλά η Καλομοίρα ξέρει από προκλήσεις. Πείσμα, θέληση, προσπάθεια και μουσική οι σύμμαχοί της για να επιστρέψει στα 55 κιλά! Fit and sexy…

H φετινή χρονιά της ανήκει δικαιωματικά. H Καλομοίρα έγινε μανούλα και έφερε στον κόσμο τους δύο γιους της, Δημήτρη και Νικόλα! Από τότε έχει αναλάβει χρέη μητέρας και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των διδύμων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξέχασε να είναι γυναίκα! Η όμορφη τραγουδίστρια έχασε από την ημέρα που γέννησε 34 ολόκληρα κιλά. Πώς τα κατάφερε; Ποιο είναι το πρόγραμμα διατροφής της; Πώς γυμνάζεται;

Η Καλομοίρα απάντησε σε όλες τις fitness ερωτήσεις, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη αποκλειστικά στο TLIFE.

Πόσα κιλά σου άφησε η εγκυμοσύνη στα δίδυμα; Ήταν δύσκολο να χάσεις όλα αυτά τα παραπάνω κιλά;

Στην τελευταία τυπική εξέταση με τον γιατρό μου πριν γεννήσω τα δίδυμα ήμουν 89,8 κιλά! Σήμερα έχω φτάσει τα 55,3 κιλά. Ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ και εξαντλητικό. Τους πρώτους δύο μήνες που ξεκίνησα γυμναστική μου φαινόταν αδύνατο να χάσω όλο αυτό το βάρος. Όλη αυτή η προσπάθεια μου φαινόταν βουνό.

Φωτογραφία: Περιοδικό “Οκ”

Πόσες μέρες μετά τον τοκετό ξεκίνησες την προσπάθεια να χάσεις κιλά με δίαιτα και γυμναστική;
Δεν έκανα εξάσκηση πριν περάσουν δύο μήνες από τον τοκετό. Τα μωρά μου ήταν ακόμη στο νοσοκομείο και δεν ήθελα να λείψω λεπτό από το πλευρό τους. Επιπλέον, θήλαζα εκείνο το διάστημα και ήμουν πραγματικά αφοσιωμένη στο να είναι τα μικρά μου αγοράκια καλά και υγιή. Αφότου ήρθαν σπίτι και ήταν καλύτερα στην υγεία τους, ξεκίνησα σιγά σιγά λίγη καρδιαγγειακή άσκηση στο σπίτι. Αργότερα, όταν τα δίδυμα συνήθισαν να κοιμούνται όλη τη νύχτα, ξεκίνησα να πηγαίνω γυμναστήριο υπό την καθοδήγηση personal trainer.

“Sunny Sunday”!! H τελευταία ανάρτηση της Καλομοίρας στο instagram

Ήταν δύσκολο να ακολουθήσεις ένα αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής;
Ήταν ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ! Δεν έχω κρύψει ποτέ πόσο ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ! Μια ματιά στο instagram θα στο αποδείξει, αφού είναι γεμάτο με φωτογραφίες από φαγητά. Απολαμβάνω πραγματικά όλα τα φαγητά και κάθε φορά που χρειάστηκε να ακολουθήσω αυστηρή δίαιτα, έπρεπε να είμαι πολύ πειθαρχημένη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είχα και στιγμές αδυναμίας… σε τέτοιες στιγμές θα απολάμβανα μια πίτσα ή frozen yogurt με επικάλυψη σοκολάτας. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, λατρεύω το φαγητό (I’m a foodie)!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΙΛΟΥΕΤΑ

Ζητήσαμε από την όμορφη τραγουδίστρια το “κλειδί” για τη διατροφή της… τον δικό της Secret Combination που τη βοήθησε να χάσει κιλά και να επιστρέψει στη φόρμα της.

Ποιο είναι αυτό; Ένα πλούσιο shake πρωτεΐνης που ετοιμάζει κάθε πρωί μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο Γιώργο και το οποίο απ’ ότι φαίνεται είναι το fitness μυστικό και των δύο.

“Δοκίμασέ το! Γίνεται τόοοοοσο ωραίο. Θα πιω δύο μεγάλα σφηνάκια από αυτό κάθε πρωί και το υπόλοιπο θα το πιει ο Γιώργος!” αναφέρει η ίδια με τον χαρακτηριστικό ενθουσιασμό που τη διακρίνει.

Για να δεις πως θα ετοιμάσεις και εσύ το shake της Καλομοίρας κάνε κλικ εδώ

Πόσο εύκολο είναι να ακολουθείς το πρόγραμμα διατροφής και να γυμνάζεσαι, όταν έχεις να φροντίσεις και τα δίδυμα;
Νομίζω πως αν προγραμματίζεις τα γεύματα από νωρίς, τότε όλα είναι οκ. Αρκεί να το έχω προγραμματίσει στο μυαλό μου και αφού βάλω τα παιδιά για ύπνο, τότε μπορώ να ψήσω ένα φιλέτο κοτόπουλο ή σολομό για μεσημεριανό. Τώρα σε ό, τι αφορά στη γυμναστική… σηκώνομαι 6π.μ. κάθε πρωί και πηγαίνω στο γυμναστήριο. Τα αγόρια δεν σηκώνονται πριν τις 7π.μ., οπότε ο Γιώργος με βοηθά μέχρι να επιστρέψω σπίτι, να κάνω ένα μπάνιο και να… αναλάβω! Είναι η μόνη ώρα της ημέρας που ξέρω ότι θα έχω χρόνο να γυμναστώ. Αν πάλι ο Γιώργος έχει κάποια υποχρέωση εκτός σπιτιού, τότε θα φροντίσω να κάνω βαράκια ή ασκήσεις με λάστιχα στο σπίτι. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι στο γυμναστήριο ή το σπίτι, ΠΡΕΠΕΙ να γυμναστώ πριν σηκωθούν τα δίδυμα. Γιατί όταν ξυπνήσουν, τότε όλα τελείωσαν!

Ποιο είναι το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου;
Δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που θα ακολουθούσε παρανοϊκά αυστηρές δίαιτες! Η φιλοσοφία μου ήταν πάντα η εξής:
/
– Γυμναστική μία ώρα την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα

– Διατροφή με “ποσοστό” 80% υγιεινή και 20% απολαυστική

– Πάρα πολύ νερό

– Καθόλου αναψυκτικά

– Καθόλου τηγανητά

– Μακριά από γλυκά (εκτός φυσικά αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα!!)

– Μετά τις 7μ.μ. το απόγευμα θα φάω μόνο άπαχο γιαούρτι 2%

– Τρώω μικρές ποσότητες και σηκώνομαι από το τραπέζι πριν νιώσω πλήρης, τελείως χορτάτη.

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ

Δες εδώ ένα τυπικό πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί η Καλομοίρα όλο αυτό το διάστημα και το οποίο τη βοήθησε να χάσει κιλά.
/
*Ενδιάμεσα η Καλομοίρα θα γεμίσει ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και θα το έχει μαζί της όπου και αν πάει…

/
Υπάρχει κάποιο φαγητό, ποτό ή γλυκό το οποίο σου έλειψε όλες
αυτές τις ημέρες που έκανες διατροφή;
Το μόνο πράγμα που μου λείπει πάντα είναι τα ζυμαρικά και η πίτσα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό! Είμαι pasta & pizza girl! Μπορώ να ζήσω χωρίς τηγανητά, αλλά δεν μπορώ χωρίς ένα ωραίο πιάτο σπαγγέτι. (To αποδεικνύει καθημερινά αυτό με τα posts της στο kalomira.com, την προσωπική της ιστοσελίδα.)

Ο διαιτολόγος μου επέτρεπε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ κινόα ή κουσκούς. Τουλάχιστον μέχρι να καταφέρω να πέσω στα 56,6 κιλά, αυτοί ήταν οι μοναδικοί υδατάνθρακες που μπορούσα να φάω. Άλλες φορές θα έτρωγα ένα παξιμάδι, γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες ή μαύρο ψωμί ολικής μια φορά στο τόσο.

Έχεις κάποιo μυστικό αδυνατίσματος για νέες μαμάδες που προσπαθούν να χάσουν βάρος;
Υπάρχει στην αγορά μια ζώνη για γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει. Πρέπει να τη φοράς στην περιοχή της κοιλιάς για τρεις μήνες μετά τη γέννα. Πολλές φίλες μου τη χρησιμοποίησαν και η μέση τους έγινε πολύ λεπτή σε χρόνο μηδέν. Τη δοκίμασα κι εγώ, αλλά με όλη την αγωνία μου για τα μωρά ξεχνούσα να τη φοράω. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα για κάθε νέα μανούλα. Έχω ακούσει τα καλύτερα…

Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής σου; Τι ασκήσεις προτείνει ο personal trainer σου;
Γυμνάζομαι έξι μέρες την εβδμάδα. Όταν ασκούμαι με τον personal trainer, εκείνος φροντίζει το πρόγραμμα να περιλαμβάνει λίγο από όλα κάθε φορά. Άλλες φορές κάνω ασκήσεις με μπάλα (ρίψη μπάλας σε τοίχο με περιστροφή του κορμού) ή εκτελώ προβολές περιμετρικά σε όλο το δωμάτιο κάνοντας παράλληλα βαράκια στα χέρια. Μέσα στο πρόγραμμα μου θα συμπεριλάβει σχοινάκι, push ups, pull ups και kick boxing.

H Καλομοίρα ξεκινά κυριολεκτικά το χάραμα για γυμναστική με το matt και το νερό στο χέρι

Τις ημέρες τώρα που γυμνάζομαι μόνη, θα πάρω μέρος σε μάθημα pilates ή θα τρέξω στο διάδρομο, θα κάνω ελλειπτικό ή steps! Γενικά επικεντρώνουμε στο κάτω μέρος του σώματος τη μία μέρα, στο πάνω μέρος την άλλη και στον κορμό και την κοιλιά την τρίτη. Κάθε μέρα όμως συμπεριλαμβάνουμε απαραίτητα καρδιαγγειακή άσκηση στο πρόγραμμα.

Ποιο είναι το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ όταν κάνεις γυμναστική;
Έχω πάντα μαζί μου νερό ή κάποιο energy drink (με βοηθά να έχω ενέργεια). Επίσης δεν μπορώ να ξεκινήσω τρέξιμο χωρίς το ipod μου. (Πρέπει να έχω μουσική)!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Hayden Panettiere
Μαρία Σαράποβα
Healthy Celebrities
On twitter

Tα μυστικά των star
στην εκγυμοσύνη
Jennifer Aniston
Katy Perry


And More