Γνωστός αθλητής αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος!

Είναι από τους πιο γνωστούς Βρετανούς αθλητές. Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε δημόσια κάτι που οι ίδιοι οι συμπαίκτες του γνώριζαν εδώ και ένα χρόνο. Ότι είναι ομοφυλόφιλος.
O Στιβ Ντέιβις, ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς αθλητές του κρίκετ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι γκέι, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στην συντηρητική κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας. Ο 24χρονος αθλητής ανακοίνωσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, τις οποίες ωστόσο οι συμπαίκτες του γνώριζαν εδώ και περίπου έναν χρόνο.
Η απόφαση του Ντέιβις, να προβεί σε αυτήν την αποκάλυψη, η οποία θα του αλλάξει τη ζωή, (προς το καλύτερο ή το χειρότερο η ιστορία θα το κρίνει) έγινε τη Δευτέρα, ωστόσο οι συναθλητές του γνώριζαν για τα προσωπικά του εδώ και ένα χρόνο.
Ο 24χρονος γνωστοποίησε τα του …οίκου του στους συμπαίκτες του πέρυσι, όταν κλήθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να λάβει μέρος στο τουρνουά Αshes στην Αυστραλία. Τότε, ο Ντέιβις τους ζήτησε να το κρατήσουν μυστικό κάτι που σεβάστηκαν απόλυτα άπαντες.
Ο λόγος που αποφάσισε να το κάνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν διότι όπως παραδέχτηκε του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κρύβεται ειδικά στις αποστολές, περιγράφοντας ως τεράστια ανακούφιση το συναίσθημα που αισθάνθηκε όταν μοιράστηκε με τους συμπαίκτες του το μεγάλο του μυστικό.
Ο Ντέιβις είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής του κρίκετ που «βγαίνει από την ντουλάπα. Είναι κάτι με το οποίο ζω εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, ένιωσα ότι είχε έρθει η σωστή στιγμή. Νιώθω αγχωμένος που το αποκάλυψα, αλλά ποιος δεν θα ένιωθε;
»Είναι η πιο μεγάλη απόφαση έχω πάρει ποτέ και σίγουρα η πιο δύσκολη. Πιο δύσκολη ακόμη και από το να αντιμετωπίζει τον Μπρετ Λι στο κέντρο», αποφάνθηκε με χιούμορ ο διάσημος αθλητής και πρόσθεσε:
«Οι δύο εβδομάδες (σ.σ.: στην Αυστραλία) έμοιαζαν δύο χρόνια για μένα. Ήταν σίγουρα δύσκολο. Το κρίκετ ήταν η απόδραση μου. Όταν έπαιζα κρίκετ ήμουν πολύ χαρούμενος, αφού το μόνο για το οποίο είχα να ανησυχώ ήταν η μπάλα».
Ο αθλητής δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού τη θέση του πήρε ο Ματ Πράιορ, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλει να είναι κακοπροαίρετος και να πιστέψει ότι αυτό συνέβη λόγω των όσων είπε δημόσια για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
«Πικράθηκα. Αρρώστησα, αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα στοίχιζε τη θέση μου στην εθνική ομάδα. Σκέφτηκα ότι δυστυχώς για μένα, ο Ματ ήταν πιο κατάλληλος από εμένα», είπε ο Ντέιβις, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στους γονείς του Μάικ, Λιν και την μεγαλύτερη αδελφή του, Τζέμα, έως τα 19 του.
Διάβασε περισσότερα στο Newsit!

Ετικέτες

Read More

And More