Επιμένει ο Σαμαράς ότι δεν υπογράφει και ο Ρεν ότι χωρίς υπογραφή δεν παίρνουμε την 6η δόση

Σοβαρή εμπλοκή υπάρχει στο θέμα των γραπτών εγγυήσεων που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας για να μας δώσουν την έκτη δόση στην Ελλάδα, αλλά και να συνεχιστεί το πρόγραμμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος πως δεν προτίθεται να υπογράψει ένα τέτοιο χαρτί.

Μάλιστα, για τις γραπτές εγγυήσεις ήταν ξεκάθαρος και ο κ. Βενιζέλος στο υπουργικό ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει και ποιοί πέντε πρέπει να υπογράψουν, έτσι ώστε να μας εμπιστευτεί η τρόικα και να αποταμιευτεί επιτέλους η έκτη δόση, πριν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών.

Ο κ. Σαμαράς σε οργισμένο ύφος αναφέρει πως υπάρχει εθνική αξιοπρέπει και σημειώνει: “Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία”.

Στην τοποθέτηση του κ. Σαμαρά άμεση ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, ο οποίος σχεδόν αστραπιαία ξεκαθάρισε ότι χωρίς υπογραφή δεν υπάρχει έκτη δόση.

Διάβασεε περισσότερα στο newsit

Read More

And More