Οι light συνταγές που θα αποπλανήσουν τον ουρανίσκο σου…

Οι σημερινές γυναίκες φροντίζουν το σώμα τους, τη διατροφή τους και γνωρίζουν καλά πως ο όρος light δεν σημαίνει και άνοστο παράλληλα. Οι παρακάτω συνταγές είναι ακριβώς αυτό που ζητάς… Συνδυάζουν γεύση, απόλαυση και λίγες θερμίδες. Λιγότερες από 300 θερμίδες…

Τι θα έλεγες λοιπόν για ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας; Ή μήπως σουφλέ σοκολάτας; Μακαρονάδα; Φιλέτο;
Κάνε “κλικ” επάνω στον τίτλο της συνταγής που σου αρέσει και δες τα υλικά που θα χρειαστείς για να την ετοιμάσεις. Εκτύπωσε τη διαδικασία παρασκευής και τις αναλογίες των υλικών και κράτησέ τα μαζί σου στην κουζίνα όσο μαγειρεύεις.

Σούπα με μύδια και άγριο ρύζι

Δεν θα σου πάρει περισσότερο από 30 λεπτά να την ετοιμάσεις. Μια διαφορετική σούπα με άγριο ρύζι, μύδια και γάλα. Ετοίμασέ την και θα έχεις ένα χορταστικό γεύμα με ελάχιστες θερμίδες. Ό,τι πρέπει για τις μέρες αυτές που το κρύο είναι τσουχτερό!

Σούπα με καλαμπόκι και μπέικον

Μια διαφορετική σούπα με μόλις 200 θερμίδες και υπέροχη γεύση! Ωραίες οι παραδοσιακές σούπες, αλλά συνήθως σου “τρώνε” περισσότερο χρόνο από όσο μπορείς να αφιερώσεις στην κουζίνα σου. Ο καιρός όμως επιβάλει σούπα… Δοκίμασε τη συνταγή αυτή που θα είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά.

Μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο

Ζουμερό φιλέτο μοσχαριού…. Με τη νόστιμη μαρινάδα θα ετοιμάσεις μια εκπληκτική σος για να το συνοδεύσεις. Και το καλύτερο; Το φιλέτο είναι καθαρό κρέας, χωρίς λιπαρά και η σος τόσο ελαφριά που το πιάτο σου δεν θα ξεππερνά τις 250 θερμίδες.

Μακαρονάδα πέστο Light

Λατρεύεις τη γεύση λιωμένου βασιλικού σε συνδυασμό με τα τριμμένα καρύδια, αλλά ανησυχείς για τις θερμίδες; Εμείς παραλλάξαμε λίγο την παραδοσιακή ιταλική συνταγή κι έτσι να μην ξεπερνά τις 300 θερμίδες.

Αφράτος Πουρές πατάτας

Αν είσαι fan της πατάτας τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Με τα κατάλληλα μυρωδικά θα ετοιμάσεις ένα βελούδινο, πικάντικο πουρέ που θα σε χορτάσει, χωρίς να σε φορτώσει με υπερβολικές θερμίδες. Έχει μόλις 250!

Σουφλέ σοκολάτας…ο ελαφρύς πειρασμός

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα σουφλέ με ρευστή καρδιά από σοκολάτα. Ετοίμασέ το και μην νοιάζεσαι για τις θερμίδες. Έχει μόλις 250 θερμίδες.


Ελαφρύ κέικ σοκολάτας

Όταν αντικαταστήσεις κάποια υλικά του αγαπημένου σου κέικ με ελαφριά κρέμα γάλακτος, μαργαρίνη αντί για βούτυρο και κακάο σε σκόνη, τότε το γλυκό σου θα γίνει πεντανόστιμο και πανάλαφρο. Με μόλις 200 θερμίδες το κομμάτι.

Μήλα με μέλι στο φούρνο

Ένα ιδιαίτερο γλυκάκι με μήλα – που είναι ολόφρεσκα αυτή την εποχή – από τις 100 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές της Λένας, της διαιτολόγου-διατροφολόγου Λένας Τερκεσίδου. Σταφίδες, καραμελωμένη ζάχαρη και απίθανη γεύση.

Cookies χωρίς ενοχές

Φτιάξε τα cookies και βάλτα στο ψυγείο. Έτσι θα έχεις για τους επόμενους μήνες ένα πεντανόστιμο snack για τη δουλειά, αλλά και για τον απογευματινό σου καφέ. Με αλεύρι ολικής άλεσης, βρώμη και μαύρη ζάχαρη θα έχεις το πιοπ ελαφρύ σνακ από όλες στο γραφείο!


Κρέμα καραμελέ Light

Δροσερή κρέμα με γεύση καραμέλας. Άλλη μια παραδοσιακή λιχουδιά στην οποία με μικρές… “επεμβάσεις” θα αποβάλλει από πάνω του τις παραπανίσιες θερμίδες.

Read More

And More