Tα γυαλιά της σεζόν! Ποια σχέδια να κρατήσεις, ποια να επιλέξεις και ποια να αποσύρεις!

Γυαλιά ηλίου λοιπόν και ναι φέτος η μόδα έχει αλλάξει. Έχει εισάγει κι έχει αποβάλλει πολλά σχέδια και trends που θα σου πρότεινα να μην πετάξεις αλλά να κρατήσεις στο συρτάρι σου αφού σε λίγα χρόνια θα επανέλθουν και το ζευγάρι σου θα αποτελεί ακόμη και vintage επιλογή.

Φυσικά τη μόδα δεν την κάνω εγώ αλλά οι μεγάλοι οίκοι ανά τον κόσμο που προτείνουν κάθε σεζόν νέα σχέδια και χρώματα. Πριν προχωρήσω να σου πω αναλυτικά τι επικρατεί φέτος θέλω να σου υπενθυμίσω πως η αγορά τους είναι βασική όχι μόνο από άποψη αισθητικής αλλά και για να προστατεύσεις τα μάτια από τις ακτίνες του ήλιου. Μπορεί να σου ακούγεται αυτονόητο αλλά η αγορά πλαστικών φακών και η έκθεση σε πολύ φωτεινά μέρη μπορεί να θέσουν τα μάτια σου σε μεγάλο κίνδυνο. Φαντάσου να βλέπεις μέσα από πλαστικό μπουκάλι; Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Άρα προσοχή στην επιλογή των γυαλιών σου!

Με αυτά και με εκείνα λοιπόν τα γυαλιά ηλίου αυτόματα περνάνε σε αυτή η λίστα με τις αγορές “επένδυση” οπότε αν κι εσύ το βλεπεις έτσι επέλεξε σχέδια και χρώματα διαχρονικά όπως είναι το μαύρο και το καφέ. Απόσυρε τα aviators γυαλιά ηλίου σου όπως και τους καθρέφτες οι οποία είναι τόσο πολύ off που θυμίσουν παλιομοδήτη trend setter που έμεινε για πάντα κολλημένος σε ένα trend. Τόλμησε! Πειραματίσου! Δοκίμασε! Και γιατί όχι, φόρεσε και κοκκάλινους σκελετούς που φέτος είναι το απόλυτο Must Do!


Aπό αριστερά: Αrmani, Kenzo, Kenzo

Όπως προείπα οι κοκκάλινοι σκελετοί είναι φέτος το απόλυτο trend! Αυτό που ίσως να μην έχεις τολμήσει να κάνεις ακόμη ίσως είναι να στρογγυλέψεις τις γωνίες, είτε ακόμη και να επιλέξεις τα εντελώς στρογγυλά σχέδια. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως του χρόνου τα θρυλικά γυαλιά του John Lennon θα είναι η μια και μοναδική πρόταση. Μέχρι τότε όμως επέλεξε σκελετούς σε γήινες αποχρώσεις και τόλμησε πιο ανοιχτούς φακούς.

TIP: Τα πιο στρογγυλά γυαλιά προτείνω να τα δοκιμάσεις παραπάνω από μία φορές ώστε να είσαι σίγουρη πως ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου. Γιατί καλές οι τάσεις, αλλά αν δεν μας ταιριάζουν…


Aπό αριστερά: Bottega Veneta, Prada, Moschino

Τα γυαλιά “πεταλούδα” όπως τα ονομάζω, είναι σίγουρα πολύ κομψά και προσθέτουν χαρακτήρα στο στιλ σου. Οι επιλογές που μπορείς να κινηθείς είναι οι κομψοί σκελετοί με μεταλλικές λεπτομέρειες αλλά και κοκκάλινοι που θα δώσουν μεγαλύτερο βάθος στο βλέμμα σου.

TIP: Το συγκεκριμένο στιλ αποτελεί trend και είναι εφήμερο. Θα σου πρότεινα να μην δώσεις μεγάλα χρηματικά ποσά αφού σε μία σεζόν θα χρειαστεί να τα αποσύρεις.


Aπό αριστερά: Burberry, Diane von Furstenberg, Lanvin

Τα γυαλιά “μάσκες” πριν από λίγα χρόνια κυριαρχούσαν στην αγορά όπως και τα κοκκάλινα λεπτά σχέδια. Φέτος συνδυάζονται τα δύο στοιχεία και ναι τα σχέδια που είχες θάψει βαθιά στο συρτάρι σου δεν είναι και τόσο λάθος να τα επιλέξεις.

TIP: Αν τα επιλέξεις βάψε έντονα τα χείλη σου!


Aπό αριστερά: Iceberg, Trussardi, Dior

Είχες συνηθίσει να φοράς μεγάλα κοκκάλινα γυαλιά ηλίου, σου ταιριάζουν και θέλεις να συνεχίσεις να φοράς το συγκεκριμένο στιλ; Κανένα πρόβλημα αφού τα μεγάλα μεγέθη παραμένουν στην επικαιρότητα με μόνη λεπτομέρεια ότι οι γωνίες είναι πιο “γλυκιές”.

TIP: Απόσυρε τον λευκό σκελετό! Φέτος οι μπεζ, καφέ και μαύροι έχουν τον πρώτο λόγο.


Aπό αριστερά: Tommy Hilfiger, Dries van Noten, Fendi

Αν σου αρέσουν τα γυαλιά καθρέφτες αλλά και τα γυαλιά με χρώμα πρέπει να σου πω πως δεν έχουν την τιμητική τους. Μπορείς φυσικά να τα βρεις αλλά αν ξέρεις δεν θα τα επιλέξεις. Παρ’ όλα αυτά οι χρωματιστοί φακοί μπορούν να σου αναπληρώσουν το φως στο πρόσωπό σου όπως και τα γυαλιά που αφήνουν τα μάτια να φαίνονται.

TIP: Σημείωσε πως τα γυαλιά που επιτρέπουν στα μάτια να φαίνονται θα παραμείνουν πολύ στην επικαιρότητα και τους πιο χειμερινούς μήνες.

Read More

And More