Αυτοεξέταση μαστού: Μάθε να την κάνεις μόνη σου!

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου “Αγκαλιάζω”, διοργανώνει σειρά προγραμμάτων εκπαίδευσης στην αυτοεξέταση μαστού σε εργαζόμενες στο Δήμο, αλλά και γενικότερα σε κατοίκους του Δήμου Πειραιά.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Αυτοεξέταση Μαστού του Αγκαλιάζω σε ομάδες γυναικών γίνεται με την χρήση οπτικοαουστικών μέσων και συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Στόχος του η εκπαίδευσή τους για την αυτοεξέταση αλλά και ιδιαίτερα την επεξεργασία των ανασταλτικών παραγόντων (προκαταλήψεις, φόβοι, στερεότυπα, ελλιπής πληροφόρηση) που εμποδίζουν την κινητοποίησή τους για έγκαιρη διάγνωση.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και αυτό που ξεκινά την Δευτέρα 5 Ιουλίου στο Β’ Διαμέρισμα του Δήμου Πειραιά (Οδός Ελ. Βενιζέλου και Κουντουριώτου). Το πρόγραμμα θα ξεκίνσει από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι. Όσες εργαζόμενες του Δήμου ή κάτοικοι το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:
210-4196040, 210-4196043, 210-4196025, μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό τότε την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ». Στην συνέχεια έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 1200 μέλη και 160 εκπαιδευμένους εθελοντές. Η Επιστημονική του Επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους και έμπειρους επιστήμονες του αντικαρκινικού χώρου, όλων των ειδικοτήτων, και έχει την ευθύνη του επιστημονικού του έργου.

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκτός από τους εθελοντές έχει οργανωμένη Γραμματεία και Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Λογοπεδικό και Ογκολογική Νοσηλεύτρια για τις ανάγκες των ειδικών προγραμμάτων.

Read More

And More