Δανάη Στράτου: Η όμορφη σύζυγος του Βαρουφάκη, η καθημερινότητά τους και το πολυτελές σπίτι στην Αίγινα! Βίντεο

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και που είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ή Γιάνης όπως ο ίδιος θέλει να γράφει το όνομά του, δεν θα μπορούσε να μην έχει στο πλευρό του μια δυναμική γυναίκα. Την όμορφη εικαστικό, Δανάη Στράτου.

Η Δανάη τυχαίνει να είναι και μέλος της πατρινής οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής. Έχει μια κόρη, την Εσμεράλντα κι έναν γιο το Νικόλα, τα οποία έχουν άριστες σχέσεις με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Η Δανάη Στράτου είναι κόρη του Φαίδωνα Στράτου και της Ελένης Πόταγα – Στράτου, μιας από τις σημαντικότερες ελληνίδες εικαστικούς, από την οποία έχει κληρονομήσει και το καλλιτεχνικό γονίδιο. Μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, σ’ ένα περιβάλλον άλλωστε, όπου η τέχνη έπαιζε καθοριστικό ρόλο.

Πολλοί είναι αυτοί που την αποκαλούν Iντιάνα Τζόουνς της σύγχρονης τέχνης και είναι από τις ελάχιστες Ελληνίδες εικαστικούς που για να ολοκληρώσει ένα έργο της θέτει συχνά τον εαυτό της σε διαφόρων ειδών κινδύνους.

“Εχω φτάσει πολύ κοντά σε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά το πάθος μου για τη δουλειά με ωθεί να συνεχίσω. Τους μεγαλύτερους κινδύνους τούς αντιμετώπισα στα ναρκοπέδια της Αιθιοπίας και στο Κόσοβο, όπου δεν υπάρχει κράτος και είναι πολύ εύκολο να σε απαγάγουν και να σε σκοτώσουν και κανείς να μη μάθει τίποτα. Βρέθηκα σε αυτά τα μέρη με μια αγνή ματιά, είχα άγγελο και δεν έπαθα τίποτα.”

Και συνέχισε: “Οσο μπορώ, πηγαίνω προετοιμασμένη σε αυτές τις περιοχές. Παίρνω τις απαραίτητες άδειες από τις τοπικές αρχές, έχω οδηγό, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε όπως τα σχεδιάζεις. Στην Αιθιοπία, για παράδειγμα, ο κρατικός υπάλληλος που μας είχαν δώσει ήταν σπιούνος και στην πραγματικότητα ήρθε μαζί μας για να μας εμποδίσει να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι για να μας βοηθήσει. Αν ήμουν μόνη μου, δεν θα το είχα αντιληφθεί. Ηταν μαζί μου ο άντρας μου, ο Γιάννης Βαρουφάκης, που έχει ερευνήσει σε βάθος την πολιτική κατάσταση αυτών των περιοχών. Εκείνος κατάλαβε αμέσως τι συνέβαινε. Αν ήμουν μόνη, ή δεν θα είχα κάνει τη δουλειά μου ή θα είχα πάθει κάτι κακό”, είχε εξομολογηθεί σε παλιότερη συνέντευξή της.

To σημείο που την ηρεμεί και που ανοίγουν οι ορίζοντές της, είναι το υπέροχο σπίτι της στην Αίγινα, στο οποίο κάνει τις διακοπές της κάθε χρόνο με την οικογένειά της.

Δες το βίντεο της εκπομπής Μία για την όμορφη εικαστικό

To καλοκαίρι που μας πέρασε, φιλοξένησαν και τη Δωροθέα Μερκούρη με τις κόρες της, η οποία πρωταγωνίστησε σε film μικρού μήκους που σκηνοθέτησε η κόρη της Δανάης. Tα ηλιοβασιλέματα στην Αίγινα δεν τα χορταίνει μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας, ο οποίος αγαπά επίσης το νησί.

/

Τον σύζυγό της τον στήριξε με κάθε τρόπο και κυρίως μέσα από τα social media ανώ πολλοί είναι αυτοί που της γράφουν συγχαρητήρια για τον Γιάννη της.

Δες μια κοινή τους συνέντευξη

Read More

And More