O Φιλιππίδης αποκαλύπτει στο TLIFE τους λόγους που τον έκαναν να συμμετέχει στο “Μια φορά κι ένα μωρό”!

Ίσως και να πρόκειται για την πρώτη φορά, που βλέπουμε μια «φυσική ανάγκη» να σώζει ζωές αλλά και να σημαίνει την αρχή μιας νέας περιπέτειας. Αναφερόμαστε στην καινούργια ταινία του Νίκου Ζαπατίνα («Ένας & Ένας», «Εφάπαξ», «Το Φιλί της Ζωής», «Ο Ηλίας του 16ου») με τίτλο «Μια Φορά και ένα Μωρό», η οποία θα προβάλλεται από τις 17 Μαρτίου σε διανομή Village Films με χορηγο Επικοινωνίας το ΤLIFE!

Πρόκειται για μια τρυφερή κωμωδία, που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στους δρόμους-σε διάστημα δύο μηνών και κάτι- και συγκεντρώνει ένα δημοφιλές καστ, το οποίο φαίνεται πως θα προσεγγίσει αρχικά το τηλεοπτικό κοινό που έχει αγαπήσει τους πρωταγωνιστές του.

Και η ιστορία έχει ως εξής : Στη μέση του πουθενά, ο Νώντας (Σάκης Μπουλάς), άνθρωπος της νύχτας και λαμόγιο, θα κάνει μια στάση με το αμάξι του προκειμένου να κάνει την «ανάγκη» του. Και ενώ όλα κυλούν ήρεμα, η φωνή του Αλκιβιάδη (Πέτρος Φιλιππίδης), ενός απελπισμένου ανθρώπου που δέθηκε στις ράγες του τρένου για να τερματίσει μια και καλή τη ζωή του, θα φέρει τον Νώντα κοντά του. Πού είναι το μωρό στην υπόθεση; Ο Νώντας ταξιδεύει με σκοπό να βρει τη μητέρα της Περσεφόνης, του μωρού που του έχει «φορτώσει» κάποια από τις πρώην του. Στην πορεία εμφανίζεται η Δήμητρα (Μαρκέλλα Γιαννάτου), μια γυναίκα που θα έκανε τα πάντα για μια άνετη ζωή, ακόμα και τη μαμά…

Tι αποκλαλύπτει στο TLIFE o Πέτρος Φιλιππίδης;

“Έχω κάνει όλες κι όλες τρεις ταινίες στο σινεμά. Και οι τρεις ήταν με τον Νίκο Ζαπατίνα, που σημαίνει ότι του έχω τρελή αδυναμία. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τα χούγια μου, ξέρω τα δικά του, συνεργαζόμαστε άψογα και περνάμε πάντα καλά μαζί. Εκτός των άλλων είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης και φίλος, τόσο εκείνος για εμένα, όσο και εγώ για εκείνον. Ο Νίκος δεν είναι ο οποιοσδήποτε συνεργάτης. Εφόσον λοιπόν έχουμε λόγο και όρεξη, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει αποκλειστικότητα. Αν ένας σκηνοθέτης μου προτείνει να συμμετάσχω σε μία ταινία, θα το κάνω πολύ ευχαρίστως με την προϋπόθεση να μου αρέσει το σενάριο. Όσο όμως μου δίνεται η ευκαιρία να δουλεύω μαζί με τον Νίκο θα το κάνω. Τον αγαπώ πολύ.

Οι προηγούμενες ταινίες γυρίστηκαν σε πολύ διαφορετικές περιόδους της ζωής μου. Θυμάμαι που στον «Ηλία του 16ου» τα γυρίσματα έγιναν καλοκαίρι και ήμασταν αναγκασμένοι να βρισκόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, με φώτα που έκαναν τη θερμοκρασία ν’ αγγίζει τους 50 βαθμούς. Και η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι βασανίζομαι, δεν αντέχω. Στην προκειμένη περίπτωση ένιωσα πιο ξένοιαστος ίσως γιατί τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εκτός έδρας.

Επίσης, σημαντική ήταν και η παρουσία του φίλου μου Σάκη Μπουλά. Έχουμε τρομερή χημεία και αυτό φάνηκε έντονα στο τηλεοπτικό «50-50». Και σίγουρα αυτή η χημεία οφείλεται και στην πραγματική μας φιλία.

Ο ήρωάς μου δεν έχει σχέση με προηγούμενους χαρακτήρες που μπορεί να φαντάζεται το κοινό από την περιγραφή και μόνο. Ο Αλκιβιάδης είναι ένας κανονικός άνθρωπος, βιοτέχνης εσωρούχων για την ακρίβεια, που προσπάθησε να πιάσει τη ζωή από τα κέρατα αλλά δεν του βγήκε. Πνίγεται στα χρέη, έχει μία γυναίκα που τον απατά, είναι άτεκνος και γενικώς βρίσκεται σε μία απελπιστική κατάσταση επειδή απλώς δεν του έκατσαν τα πράγματα και όχι επειδή είναι αγαθός. Ίσα-ίσα που κάνει μία πολύ δυναμική κίνηση : προσπαθεί να αυτοκτονήσει! Αυτό μπορεί από τη μια μεριά να υποδεικνύει τρομερή αδυναμία, από την άλλη μεριά όμως αν το καλοσκεφτείς χρειάζεται πολύ μεγάλη δύναμη για να το επιχειρήσει κανείς. Όχι πως το επικροτώ προσωπικά, η αλήθεια όμως είναι πως απαιτεί μια κάποια αποφασιστικότητα. Ούτε και αυτό βέβαια δεν του κάθεται….”

Συνέντευξη: Νάνσυ Φαφούτη

Δες το τρέιλερ της ταινίας

Read More

And More