Πούδρα: ποια είναι τα τραγικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις;

Λατρεύω τις ατάκες από τις παλιές ελληνικές ταινίες εκείνη όπου η πρωταγωνίστρια σηκώνονταν από το τραπέζι (ο συνοδός τους το ίδιο), έπαιρνετο clutch bag της εποχής και έφευγε αφήνοντας πίσω της την ατάκα “Πάω να πουδράρω τη μύτη μου”. Αν η Uma Thurman ήταν πρωταγωνίστρια μιας τέτοιας ταινίας θα είχε ένα καλό άλλωθι για το αποτέλεσμα της υπερ-πουδραρισμένης μύτης. Όμως, είναι star βεληνεκούς Hollywood, έχει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της και δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για το αποτέλεσμα αυτής της εικόνας. Φαντάσου, λοιπόν, να ήσουν στη θέση της… Συγκεντρώσαμε όλα τα τραγικά λάθη που έκανε εδώ η Uma αλλά και πολύτιμα tips για να απλώνεις την πούδρα σου σωστά!

1ο λάθος: Δεν φύσηξε το πινέλο της πούδρας!
Κάποιοι make up artist προτιμούν να περνάνε την πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιώντας pom pon. Ο πιο σωστός τρόπος, πάντως, είναι να περνάς την πούδρα από τη ζώνη “Τ” (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) ταμποναριστά με ένα pom pon για να μειώσεις τις γυαλάδες και τη λιπαρότητα της περιοχής. Έπειτα, για το υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποίησε ένα φαρδύ πινέλο, το οποίο αφού περάσεις στην πούδρα πρέπει να φυσήξεις για να αφαιρεθεί η περιττή ποσότητα. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να απλώσεις λιγότερη ποσότητα και αν χρειαστεί να επαναλάβεις παρά να βάλεις περισσότερη και να πρέπει να αφαιρέσεις μετά.

2ο λάθος: Χρησιμοποίησε compact πούδρα
Η πούδρες σε μορφή σκόνης (loose powder) και ειδικότερα οι διαφανείς, έχουν πιο απαλό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και δείχνουν πιο φυσικές. Αντίθετα, οι compact πούδρες δείχνουν πιο έντονες και ειδικότερα αν τοποθετηθούν σε σημεία με έντονες ρυτίδες.

3ο λάθος: Έκανε το μακιγιάζ της σε ήπιο φως
Αυτός ο κανόνας πρέπει να ισχύει όχι μόνο για το πουδράρισμα αλλά και το make up, τη σκιά κλπ. Το ιδανικό είναι να κάνεις το μακιγιάζ σε φυσικό φως, η αν πρόκειται για βράδυ κάτω από μια λάμπα που θα έχει έντονο φως. Το πουδράρισμα της τελευταίας στιγμής στο αυτοκίνητο έχει το αποτέλεσμα αυτό της Uma Thurman, πράγμα που δεν θες!

Extra info: κάνε κλικ εδώ και δες μερικές από τις αγαπημένες μας πούδρες!

And More