Οι χειρότερες τάσεις του 2010!

Στη μόδα υπάρχει ένας βασικός κανόνας: δεν ταιριάζουν τα πάντα σε όλες! Ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται και στην ομορφιά, ειδικότερα φέτος που οι σχεδιαστές φαίνεται να είχαν πολλά κέφια και κάποιες φορές να παρεκτράπηκαν λίγο. Εμείς, ξεχωρίσαμε τις πιο extreme εμφανίσεις των catwalks. Μην τις ακολουθήσεις ποτέ, παρά μόνο αν πρόκειται να φωτογραφηθείς για την καμπάνια των αντίστοιχων οίκων!

Όγκος στην κορυφή: ναι, αλλά μέχρι που;

Ο όγκος στην κορυφή του κεφαλιού είναι τάση. Υπάρχει όμως και η…. αντίσ-ταση! Και σε αυτό το look που πρότεινε ο Ackerman στην χειμερινή συλλογή του πρέπει να προβάλλεις σθεναρή αντίσταση. Μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση για να μας κάνει να δείχνουμε ψηλότερες, αλλά ποιος ο λόγος να το επιλέξουμε από την στιγμή που υπάρχουν πάντα τα ψηλοτάκουνα;

Φρύδι: δυνατό ή… αδύνατο;

Τα έντονα φρύδια είναι ένα από τα hit του Χειμώνα… Ναι, αλλά όταν είναι και τα δύο έντονα! Στον οίκο Wasson είδαμε το ένα μόνο φρύδια να χτενίζεται με ανοδική φορά και να βάφεται με μάσκαρα, ενώ το άλλο διατήρησε την φυσικότητά του. Αλήθεια, ποια και για ποιο λόγο να τολμούσε ποτέ ένα τέτοιο εγχείρημα;

Το smokey του… μέλλοντος!

Το new-tral είναι το νέο smokey (δες εδώ το σχετικό άρθρο). Γίνεται με καφέ τόνους και μας αρέσει πολύ! Από την άλλη, υπάρχει το… anti-newtral του Owens με μαύρη ματ σκιά που απλώνεται με ανοδική φορά και πάνω από το φρύδι και μας φέρνει στο νου εικόνες επιστημονικής φαντασίας. Δίνει ανοδικότητα στο μάτι, το παραδεχόμαστε! Αλλά θα το κρατήσουμε μόνο για Απόκριες!

Φριζαρισμένα μαλλιά και γενναίες δόσεις τερακότα



H Vivienne Westwood μας έχει συνηθίσει έτσι κι αλλιώς σε εκκεντρικότητες! Αυτό τον Χειμώνα, όμως, πάει ένα βήμα πιο πέρα και μας παρουσιάζει αυτό το look με μαλλιά που μοιάζουν να έχουν πάθει… ηλεκτροπληξία και γενναίες δόσεις τερακότα στα ζυγωματικά. Αν μειώναμε την ένταση της τερακότα και την ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε εδώ, αυτό το προϊόν μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί στα ζυγωματικά όχι μόνο για να δημιουργθούν γωνίες αλλά και για να δώσουν χρώμα στο πρόσωπό μας!

Εyeliner πιο τραβηγμένο από ποτέ

Αν είχαμε να επιλέξουμε δύο προϊόντα κλειδιά για τον Χειμώνα αυτά θα ήταν το σκούρο κραγιόν (όπως μπορείς εύκολα να μαντέψεις!) και το eyeliner. Το δεύτερο χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως! Στον Giambattista Valli το βλέμμα των μοντέλων θύμιζε κάτι από Twiggy αν και η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν η ίδια. Μια έντονη μαύρη γραμμή που προεξείχε πολλά εκατοστά από την εξωτερική γωνία για το κινητό βλέφαρο και μια λευκή γραμμή από το μέσο του κάτω βλεφάρου και προς τα έξω έκαναν το look αρκετά θεατρικό για να το επιλέξουμε. Μειώνοντας, όμως, την ποσότητα του προϊόντος και χρησιμοποιώντας μια πιο ήπια γραμμή μπορούμε να το προσαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

Read More

And More