Το Top 10 το τροφών που μας κάνει πιο όμορφες!

Την επόμενη φορά που θα πας στο supermarket για να εφοδιάσεις το ψυγείο σου, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. Μπορεί να μην σου αρέσει η γεύση του αβοκάντο, όμως όταν διαπιστώσεις τη λάμψη που μπορεί να δώσει στο πρόσωπό σου, ετοιμάσου να αναθεωρήσεις. Λοιπόν;

1. Αβγό
Tο ασπράδι του αβγού έχει συσφικτική δράση ενώ παράλληλα αναζωογονεί το κουρασμένο πρόσωπο.
Για το πρόσωπο: Χτύπησε ένα ασπράδι αβγού, ανακάτεψέ το με λίγο χυμό λεμονιού και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου για 10 λεπτά. Έπειτα, ξέβγαλε με άφθονο κρύο νερό.
Για τα μαλλιά: Ανακάτεψε ένα ολόκληρο αβγό με λίγο λάδι ελιάς. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησέ το για 20 λεπτά. Ξέπλυνε πολύ καλά.
2. Αβοκάντο
Eίναι γεμάτο με θρεπτικά έλαια, γι’ αυτό και είναι τέλειο για τη αφυδατωμένη και θαμπή επιδερμίδα. Plus: κάνει θαύματα και στα μαλλιά!
Για το πρόσωπο: Λιώσε ένα ώριμο αβοκάντο, άπλωσε μια παχιά στρώση σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ το για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό.
Για τα μαλλιά: Με το ίδιο μείγμα, αφού λουστείς κάνε μασάζ στα μαλλιά σου για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.
3. Αγγούρι
Λιώσε ένα αγγούρι και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου σαν μάσκα για να ξεπρηστεί η επιδερμίδα σου και να γίνει λεία. Μια λεπτή φέτα αγγούρι πάνω στα βλέφαρα θα διώξει την κούραση από το βλέμμα σου.

4. Γιαούρτι
Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στη σύνθεσή του βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Χρησιμοποίησε το γιαούρτι απευθείας πάνω στο πρόσωπό σου από το κεσεδάκι.
Extras: θα σου χρειαστεί στις καλοκαιρινές σου διακοπές, όταν για μια ακόμη φορά επαναλάβεις το ίδιο λάθος, να κάνεις, δηλαδή, ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Έχει τρομερά δροσιστική δράση.

5. Κόκκοι βρώμης
Έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα; Οι κόκκοι βρώμης, χάρη στις μαλακτικές τους ιδιότητες, μπορούν να κάνουν θαύματα. Απλώς, άπλωσε μερικούς κόκκους απευθείας πάνω στο σώμα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Έτσι, θα διώξεις τα νεκρά κύτταρα και θα είναι σαν να κάνεις scrub.
6. Μέλι
Το ρευστό μέλι είναι καταπληκτικό για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου ενώ παράλληλα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Για τέλειο αποτέλεσμα κάνε μασάζ με λίγο μέλι σε καθαρή επιδερμίδα. Πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό και συνέχισε το μασάζ. Ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό προς ζεστό νερό ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα. Για καλύτερη απολέπιση, ανάμειξε το μέλι με λίγη ζάχαρη και κάνε απαλό μασάζ.
7. Μπανάνα
Είναι τέλειο συστατικό για μάσκες προσώπου με αποδεδειγμένη δράση κατά της ξηρότητας που προκαλεί ο παγωμένος αέρας. Κράτησε τη συνταγή για τον χειμώνα ή εφάρμοσέ την τώρα αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα.
Για το πρόσωπο: λιώσε μια μπανάνα και ανακάτεψέ την με ρευστό μέλι. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου, κάνε ένα καλό μασάζ για να απορροφηθεί από το δέρμα, άφησέ το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.
Για τα μαλλιά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μείγμα και ως μαλακτική κρέμα, αν έχεις ξηρά μαλλιά. Άφησέ το για 20 λεπτά προτού ξεβγάλεις.

8. Μηλόξιδο
Super μυστικό ομορφιάς που παράλληλα σε βοηθά να αποβάλεις και την κούραση! Απλώς ρίξε 2-3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό και χαλάρωσε έχοντας ανάψει μερικά αρωματικά κεριά. Επίσης, μπορείς να διαλύσεις 2-3 κουταλιές μηλόξιδου σε νερό και να το πιεις. Τέλειο tip για να οχυρώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
9. Φράουλες
Λιώσε μερικές φράουλες και ανάμειξέ τις με γιαούρτι για να φτιάξεις μια μάσκα λείανσης προσώπου. Οι φράουλες είναι στυπτικές και δεν ενδείκνυνται για ευαίσθητες ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.
10. Χυμός λεμονιού
Έχει λευκαντικές ιδιότητες, γι’ αυτό και είναι ιδανικό για να εξαλείψει τις δυσχρωμίες και τις πανάδες. Λίγος χυμός λεμονιού σε ένα βαμβάκι και τοπικά πάνω στο σημείο που θες να αποχρωματίσεις, αρκεί για να δεις αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μερικές σταγόνες μέσα στην μπανιέρα μπορεί να σε ανανεώσει και να σου φτιάξει τη διάθεση. Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες.

Read More

And More