ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ! Τα fashion brands δημιουργούν σειρά για τα χιόνια!

Tα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στο μυαλό σου σίγουρα περνάνε εικόνες γεμάτες χιόνια, κρύο κι αναμένο τζάκι. Aυτό που ίσως να μην σου περνάει όμως από το μυαλό είναι το να πας στο χιονοδρομικό, και να είσαι ντυμένη με D&G στολή, Dior μπότες και χιονοπέδιλα Chanel. Mπορεί να σου φαίνεται εξωπραγματικό αλλά οι συλλογές αυτές υπάρχουν και προδίδουν χωρίς δεύτερη σκέψη πως η μανία του λογότυπου μπορεί να σε οδηγήσει σε πολλές υπερβολές! Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως υπάρχουν και σε αφθονία, και για να υπάρχουν, σημαίνει πως υπάρχει κόσμος έκει έξω που έχει τα χρήματα να διαθέσει ώστε να κάνει σκι ή snowboard με σανίδα Chanel! Που είναι oι εποχές όπου η εκδρομή στο βουνό ήταν βουκολική και το χαρακτηριστικό της ήταν τα χοντρά ζιβάγκο και οι ζεστοί καφέδες στα ξύλινα (είτε πέτρινα) σπίτια;

Οι οίκοι λοιπόν, που είναι επιχειρήσεις, και με τίποτα δεν θα ρίσκαραν να δημιουργήσουν μία σειρά χωρίς κανέναν αποδέκτη, φαίνεται πως αναγνώρισαν πως εκεί -κάπου- υπάρχουν γυναίκες και άντρες οι οποίοι καθώς κάνουν τις φιγούρες τους στις μεγάλες χιονοδρομικές πίστες του κόσμου θέλουν να ξεχωρίζουν με τον επώνυμο εξοπλισμό τους. Και όταν αναφέρω τη λέξη ‘ξεχωρίσεις’ θα καταλάβεις και μόνη σου τι εννοώ, κοιτώντας απλά τα λογότυπα από τις συγκεκριμένες συλλογές τα οποία είναι ευδιάκριτα ακόμη και σε συνθήκες χιονοθύελλας.

To ΤLIFE σου τα συγκεντρώνει και σου παρουσιάζει κάποια από τα πιο δημοφιλή επώνυμα κομμάτια που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή και θα σε κάνουν να τα συζητήσεις με τις φίλες σου μία και δύο φορές. Κι αν σου φαίνονται όλα αυτά υπερβολικά να μοιραστώ μαζί σου πως στο St. Moritz -εκεί που ίσως όλα αυτά που σε αυτό το άρθρο φαίνονται υπερβολικά, είναι ρουτίνα- υπάρχει boutique Chanel όπου οι επισκέπτες πάνε με τα ski τους για ψώνια.

Nα θυμάσαι πάντως έναν γενικό κανόνα, όταν πρόκειται για σπορ, chic επιλογές δεν είναι αυτές που έχουν απαραίτητα brand names αλλά αυτές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εκάστοτε περίσταση. Με μοναδικό κριτήριό τους την πρακτικότητα και τις καιρικές συνθήκες.


Mπατόν μαύρα με το λογότυπο Chanel να θυμίζουν τις συσκευασίες του οίκου αφού είναι στην ίδια απόχρωση. Ένα αξεσουάρ που σίγουρα όταν θα κατεβαίνεις την πλαγιά δεν θα σε κάνει να περάσεις απαρατήρητη. Κάτι που μάλλον απασχόλησε και την Victoria Beckham αφού ήταν από τις πρώτες που εθεάθησαν να κάνουν σκι με αυτά.


Skis από μπαμπού, Chanel, που σίγουρα αν είναι να επιλέξεις ανάμεσα στα μπατόν ή σε αυτά, τα συγκεκριμένα κερδίζουν στα σημεία.

Δεν υπάρχει κάτι πιο επίκαιρο αυτή την εποχή από το έλκυθρο. Που να το φανταζόταν όμως ο Άη Βασίλης πως το δικό του θα θεωρείται cult και ξεπερασμένο μπροστά στα δερμάτινα μπορντό καθίσματα με το G να προδίδει από μακριά την επώνυμη υπογραφή του Ιταλικού οίκου Gucci.


Αν είσαι πιο funky, και σου αρέσουν τα έντονα χρώματα και οι ρίγες, δεν υπάρχει λόγος να “συμβιβαστείς” με τις μονόχρωμες Chanel επιλογές! Ο οίκος Paul Smith δημιουργεί ski, με ρίγες, σε έντονες αποχρώσεις και την υπογραφή ‘Paul Smith’ να τα ολοκληρώνει.

Ο οίκος Chanel σου δίνει την ευκαιρία να συνδυάσεις τα μαύρα μπατόν σου με μαύρα δερμάτινα ski και το logo Chanel να προδίδει την ταυτότητα τους. Αν είσαι Chanel fun τότε αναμφίβολα το συγκεκριμένο σχέδιο θα σου θυμίσει τις τσάντες του οίκου.

Η Donatella Versace έχει καταφέρει να βρίσκεις δημιούργιες της σχεδόν όπου κι αν βρίσκεσαι. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει κι εκείνη με τη σειρά της τα δικά γάντια, μπότες, κράνος αλλά και snowboard ώστε να μην την ξεχνάς ακόμη και στο βουνό. Σε σύγκριση με όλους τους άλλους πάντως οφείλεις να αναγνωρίσεις πως ο οίκος Versace διατήρησε πολύ χαμηλό προφίλ βάζοντας το όνομα του brand με διακριτικά γράμματα.


Φυσικά δεν μπορείς να έχεις σανίδα Chanel, έλκυθρο Gucci και οι μπότες σου να μην είναι Dior! Ο γαλλικός οίκος δημιούργησε μπότες ειδικά διαμορφωμένες για τα χιόνια βάζοντας το λογότυπο Dior με τα πιο μεγάλα γράμματα που έχει μέχρι σήμερα γραφτεί.

Γάντια για τα χιόνια Emilio Pucci από σατέν και γούνα σε έντονα χρώματα. Δεν ξέρω κατά πόσο με τα συγκεκριμένα μπορείς να κάνεις σκι – μάλλον είναι φτιαγμένα για τις ώρες στο σαλέ (!).


Πρέπει να υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των οίκων για το ποιός θα κάνει τις πιο εντυπωσιακές μπότες σκι. Ο οίκος Chanel επιλέγει την ασπρόμαυρη διχρωμία και προσθέτει αντί για κορδόνια, χρυσές αλυσίδες.


Ο οίκος Emilio Pucci σχεδίασε δύο διαφορετικά είδη από ski -ένα με tribal σχέδια όπου το λογότυπο αναγράφεται διακριτικά στο πλάι, αλλά κι ένα λευκό ζευγάρι, με το όνομα του οίκου να φιγουράει σε όλη την επιφάνεια. Λογικό, θα μου πεις αφού δεν γίνεται οι άλλοι να κατεβάινουν την πλαγιά με τα Chanel και τα Dior ski που φωσφορίζουν ακόμη και στο σκοτάδι κι εσύ με το Pucci να έχεις απλά ένα tribal σχέδιο(!).

Αν κάτι είναι κομψό αναμφισβήτητα είναι τα δερμάτινα καφέ γάντια με γούνινη διακριτική ενίσχυση της Αυστραλέζικης εταιρίας UGG.

Ενώ πιο λιτές γραμμές και σχέδια δημιούργησε ο οίκος Dunhil με το ίνοξ να έχει κυρίαρχο ρόλο και το ξύλο να υπάρχει σε δύο αποχρώσεις, καφέ και μαύρο.


Τα λόγια είναι περιττά όταν αντικρίζεις για πρώτη φορά την μάσκα D&G σε συνεργασία με την Swarovski. Μία μαύρη μάσκα όπου τα κρύσταλλα σαφέστατα -αν είχες αμφιβολίες μέχρι τώρα- δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν από τους παραβρισκόμενους να μη σε προσέξει.


Ενώ ο οίκος Lacroix που από ότι φαίνεται ήθελε να δείξει πως ξέρει από σκι συνεργάστηκε μαζί με την εταιρία Pinel Pinel για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εξοπλισμού.

Φυσικά δεν μπορείς εσύ να εμφανιστείς στην πίστα με Chanel σκι και το αγόρι σου όχι! Έτσι ο οίκος προνόησε και δημιούργησε snowboard με την ομώνυμη υπόγραφη.


Μάσκα σκί, Chanel με την ασπρόμαυρη διχρωμία να ταιριάζει στο χιονισμένο τοπίο.

Read More

And More