H καλύτερη ψυχοθεραπεία είναι ένα ωραίο χαμόγελο! 10 τρόποι να το αποκτήσεις…

“Ο άνθρωπος που δεν χαμογελά πάσχει ψυχικά, αλλά και σωματικά. Είναι μια έκφραση θλίψης, η οποία μπορεί να εξελιχθεί και σε κατάθλιψη. Μια από τις αιτίες της έλλειψης χαμόγελου μπορεί να είναι δόντια με προβλήματα θεραπευτικά και αισθητικά” επισημαίνει η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη.

Έχουμε ήδη πάρα πολλά προβλήματα στις ζωές μας που μας στερούν το χαμόγελο. Ας διορθώσουμε τουλάχιστον αυτά που μπορούμε…

Όταν χάνεις το χαμόγελό σου για λόγους αισθητικής…

Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ, αν η αιτία που αποφεύγεις να “σκάσεις” το πιο λαμπερό σου χαμόγελο είναι μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες στα δόντια και το στόμα γενικότερα;

Συχνά οι άνθρωποι αισθάνονται άσχημα να χαμογελάσουν γιατί:

– Τα δόντια τους είναι σκουρόχρωμα, δυσχρωμικά ή εμφανίζουν λευκές κηλίδες.

– Έχουν μικρά, αραιά ή παιδικά δόντια που δεν έχουν αντικαταθεί

– Τους έχουν σπάσει, φθαρεί τα δόντια και έχουν κατάγματα ή ακόμη παρουσιάζουν απώλειες κάποιων δοντιών

– Υποφέρουν από ούλα που ματώνουν και έχουν φλεγμονές ή απλώς είναι πιο έντονα και φαίνονται υπερβολικά (ουλικό χαμόγελο). Επίσης παρατηρούν ούλα που έχουν υποχωρήσει

– Αντιμετωπίζουν προγναθισμό άνω και κάτω γνάθου

– Ή τέλος δεν έκαναν επιτυχημένες οδοντιατρικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα άσχημα σφραγίσματα και κακές προσθετικές εργασίες.

10 τρόποι να “ζωγραφίσεις” και πάλι το χαμόγελό σου

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη είναι εδώ για να σου δώσει τους τρόπους να επιστρέψει το αστραφτερό πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Γιατί όπως αναφέρει η κα. Κωστομοίρη “Το να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας είναι προϋπόθεση καλύτερης ζωής και σεβασμός και αγάπη στον εαυτό μας”:

1. Δόντια σκουρόχρωμα, δυσχρωμικά, με κηλίδες μπορούν να αποκατασταθούν μόνιμα σε λευκά ή ολόλευκα, με όψεις ρητίνης, πορσελάνης ή ολοκεραμικές αποκαταστάσεις, ή μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα τους με λευκάνσεις με περιορισμένης χρονικής διάρκειας αποτέλεσμα.

2. Δόντια με τερηδόνες πρέπει να θεραπευθούν με οδοντιατρικές ρητίνες ή κεραμικές αποκαταστάσεις, ενώ μπορούμε ταυτόχρονα να αλλάξουμε και το χρώμα των δοντιών.

3. Δόντια αραιά, στραβά, μπορούν να αποκατασταθούν με ορθοδοντική με λευκά σιδεράκια ή lifting με όψεις ρητίνης σε 1 ραντεβού ή όψεις πορσελάνης σε περισσότερα ραντεβού.

4. Δόντια μικρά, παιδικά που δεν έχουν αντικατασταθεί, σπασμένα και φθαρμένα δόντια, αποκαθίστανται με όψεις ρητίνης σε 1 ραντεβού ή με ολοκεραμικές, σε περισσότερα ραντεβού.

5. Θεραπεία σε ούλα με φλεγμονή και αποκατάσταση της ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας.

6. Σε ούλα τα οποία έχουν υποχωρήσει αποκατάσταση του αισθητικού και θεραπευτικού προβλήματος με μόσχευμα.

7. Προβλήματα προγναθισμού, αποκατάσταση με ορθοδοντική και ορθογναθική, δηλαδή συνδυασμό θεραπείας με σιδεράκια και χειρουργική διευθέτηση της γνάθου.

8. Ελλείψεις δοντιών με εμφυτεύματα ή γέφυρες.

9. Αλλαγή παλαιών προσθετικών αποκαταστάσεων (γέφυρες – στεφάνες ) με νέες σε πλήρη ανατομία και αισθητική έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν στο στόμα.

10. Και όλα τα ανωτέρω με την προϋπόθεση ότι συντηρούμε εξαμηνιαίο καθαρισμό και αφαίρεση χρωστικών , καθημερινό βούρτσισμα και νήμα.

Είναι μοναδική η δυνατότητα που παρέχεται σήμερα στον άνθρωπο να θεραπεύει το στόμα του και ταυτόχρονα θεραπεύοντας το να έχει την επιλογή να αλλάξει το χρώμα, και την αισθητική των δοντιών του στο ίδιο ραντεβού. Είναι ο συνδυασμός της θεραπευτικής οδοντιατρικής με την αισθητική οδοντιατρική. Είναι άριστο το αποτέλεσμα όταν υπάρχει ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων, που συνεργάζονται και συνδυάζουν το maximum της θεραπείας με την αισθητική αποκατάσταση.

Read More

And More