Double act, πλεξίδες, pull back! Τα 3 hot hair trends που είδαμε στο fashion week του Μιλάνου!

Είδαμε τα beauty trends της Νέας Υόρκης, περάσαμε στο Λονδίνο και τώρα έφτασε η στιγμή για ένα hair trends review που μυρίζει Μιλάνο. Μπορεί το fashion week του Μιλάνου για την Άνοιξη του 2012 μόλις να έκλεισε αυλαία, αλλά τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ενημερωθείς για όσα είδαμε εκεί (ναι, ναι! Περιμέναμε να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη άποψη!).

Δική μου συμβουλή; Δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις το ημερολόγιό σου να δείξει Μάρτιο για να υιοθετήσεις τις ανοιξιάτικες τάσεις στα μαλλιά! Δοκίμασε τις τώρα! Γιατί πέρα από τις πλεξίδες και το pull back (μαλλιά όλα τραβηγμένα προς τα πίσω) υπάρχει μια πιο-νέα-δεν-γίνεται-τάση που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ πριν! Ο λόγος για το Double Act που συνδυάζει δύο διαφορετικές υφές στο ίδιο χτένισμα: sleek και ακατάστατα μαζί (την έκανα κιόλας). Δεν θα πω άλλα! Ας τα αναλύσουμε όλα ένα προς ένα!

Pull back (μπορείς να το πεις και “εδώ δεν θα βρεις χωρίστρα” look)

Tρία διαφορετικά looks με ένα κοινό σημείο αναφοράς: κανένα από τα παραπάνω χτενίσματα που ανήκουν στην “pull back” τάση δεν έχει χωρίστρα! Μμμ. Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει κι ένα ακόμη κοινό μιας και τα τρία looks είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης του top hair stylist και Creative Consultan της Redken, Guido. Πιο συγκεκριμένα (από αριστερά):
1. Για το show του οίκου Bottega Veneta o Guido λέει: “Η συλλογή του οίκου για την Άνοιξη του 2012 είναι πολύ σοφιστικέ γι’ αυτό και θέλαμε να το συνδυάσουμε με ένα εύκολο, sexy και πολύ καλοκαιρινό hair style. Το χτένισμα είναι πολύ εύκολο και είναι κάτι που μπορεί να κάνει η καθεμία!
2. Για τον πολυτελή οίκο Jil Sander το χτένισμα απέπνεε αρχοντικό και chic αέρα. “Πρόκειται για ένα χτένισμα που είναι ό,τι πρέπει για πολύ πλούσιες γυναίκες. Αυτό το χτένισμα δεν μπορείς να το προσδιορίσεις χρονικά. Έχει 50’s καταβολές αλλά θα μπορούσε να προέρχεται και από το μέλλον”, λέει ο Guido.
3. Για το δίδυμο Dolce & Gabbana πηγή έμπνευσης του Guido ήταν η Sophia Loren. Τα μαλλιά πιάστηκαν σε ένα γαλλικό twist, ήταν αρκετά ανέμελα και μας έδιναν την αίσθηση μιας γυναίκας που πέρασε το βράδυ της χορεύοντας!

Πλεξίδες ξανά και ξανά!

Από την στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους στο catwalk, oι πλεξίδες έχουν γίνει το αγαπημένο μας θέμα μαλλιών (που να το φανταζόμουν όταν έβλεπα την γιαγιά μου να κάνει πλεξίδες τα μακριά της μαλλιά!). Από το καλοκαίρι που θα έρθει οι πλεξίδες δεν θα λείψουν από την ζωή μας. Ας το αναλύσουμε, λοιπόν (από αριστερά):
1. Στον Antonio Marras o Eugene Souleiman έπιασε αρχικά τα μαλλιά σε ένα πλάγιο ponytail στην κορυφή του κεφαλιού κι έπειτα χώρισε την κοτσίδα σε δύο μέρη τα οποία και στριφογύρισε αποκτώντας αυτό το effect. Βεβαίως, στερέωσαν με τσιμπιδάκια την άκρη της πλεξίδας.
2. Για την συλλογή Just Cavalli ο Malcom Edwards δημιούργησε τρία διαφορετικά χτενίσματα, όλα εμπνευσμένα από τις groupies των rock συναυλιών. Δικό μας αγαπημένο: μαλλιά με χωρίστρα στη μέση και δύο λεπτές πλεξίδες στις μπροστινές τούφες που ξεκινούν από το ύψος του αυτιού. Εύκολο και πολύ hot!
3. Στον οίκο Moschino ο Odile Gilbert μας έδειξε κάτι που πρωταγωνίστηκε και στα περσινά catwalks: milkmaid braids! Για να δεις πώς μπορείς να το δημιουργήσεις κι εσύ κάνε κλικ εδώ! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια τούφα hair extension.

Double Act

Υπάρχουν τάσεις ομορφιάς που έχουμε δει κι έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες που κάνουν το ντεμπούτο τους τώρα στα fashion shows. Είναι οι τάσεις που σε κάνουν να βάζεις το δείκτη σου στην άκρη των χειλιών σου, να μισοκλείνεις τα χείλη σου και να λες “Μμμμ! Ενδιαφέρον!”. Πολύ ενδιαφέρον, θα πω για το συγκεκριμένο hair trend! Και ο λόγος: συνδυάζει πολύ επιτυχημένα δύο διαφορετικές υφές μαλλιών. Τα πολύ λεία με τα θαμπά. Τα sleek με τα bedhead. Πρόκειται για την τάση Double Act που είδαμε σε καναδυό οίκους. Πιο συγκεκριμένα:
1. Στον οίκο Etro ο Eugene Souleiman δημιούργησε ένα χτένισμα που μπροστά είχε έντονη λάμψη και έμοιαζε με wet look ενώ στο πίσω μέρος κατέληγε σε ένα ξασμένο ponytail στο ένα πλάι.
2. Στον Trussardi τα μαλλιά ήταν όλα αφημένα κάτω με έντονη χωρίστρα στο πλάι. Στο επόμενο μέρος ήταν shiny ενώ πίσω πιο ατημέλητα και πολύ λιγότερο sleek.
3. Στον οίκο Iceberg ο Paul Hanlon δημιούργησε το εντελώς αντίθετο look από αυτό του Etro. H χωρίστρα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών ήταν ξασμένη και θαμπή ενώ το πίσω μέρος πολύ, πολύ λαμπερό. Η αντίθεση, εμφανής αλλά και εσκεμμένη.

Read More

And More