Σ. Αραβία : Ιστορική μέρα η σημερινή, μιας και κυκλοφόρησε η πρώτη διαφήμιση ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών!

Με άλλα μάτια, με τα μάτια της αισιοδοξίας για ένα αληθινά καλύτερο αύριο μπορούν να κοιτούν από σήμερα οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας το μέλλον, μιας και για πρώτη φορά ξεκινά στον τόπο τους εκστρατεία κατά της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των γυναικών!

Για πρώτη φορά σήμερα αναρτήθηκαν στους δρόμους αφίσες, οι οποίες αποτυπώνουν με λιτό, αλλά εξίσου σοκαριστικό τρόπο, την ωμή πραγματικότητα, την ωμή βία που είναι κάτι παραπάνω από… μόδα για τις περισσότερες χώρες της Ανατολής.

«Κάποια πράγματα δεν μπορούν να καλυφθούν» λέει η λεζάντα στην αφίσα, η οποία όπως καταλαβαίνετε, δημιουργήθηκε με στόχο να προτρέψει τις γυναίκες να αντιδράσουν απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία.

Το 2009 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κατέταξε την Σ. Αραβία στην 131η θέση σε σύνολο 134 χωρών στην τήρηση των κανόνων ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Οι γυναίκες στην χώρα αυτή ανήκουν επισήμως σε έναν άνδρα, είτε αυτός είναι ο πατέρας τους, είτε ο αδελφός, είτε ο σύζυγός τους. Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, το συντριπτικό ποσοστό των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγγέλλεται ποτέ.

Read More

And More