Φθινόπωρο: ποιο είναι το νέο beauty routine σου;

To καλοκαίρι έχει τελειώσει προ πολλού και το διαπιστώνεις όχι μόνο από τις, έστω και πιο ελάχιστα, χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και από την ίδια σου την επιδερμίδα: Είναι θαμπή, δείχνει κουρασμένη, ξεφλουδίζει… Αυτά είναι μόνο μερικά από τα “αναμνηστικά” σημάδια- αποτέλεσμα της έκθεσής σου στον ήλιο! Επειδή, όμως, δεν αρκεί να τα βλέπεις, αλλά να πάρεις δραστικά μέτρα για να διορθώσεις την κατάσταση, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις ακριβώς για να υποδεχθείς το Φθινόπωρο φρέσκια, δροσερή και πολύ, πολύ sexy! Αρχής γενομένης από τώρα (πιάσε το μπουκαλάκι που έχεις στο γραφείο σου και πιες μια γουλιά στην υγειά του νέου σου εαυτού!).

Ενυδάτωσε το σώμα σου!
Κανόνας νούμερο ένα και βασικός: το δέρμα μας έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση ειδικά μετά το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί διατηρώντας τα όργανά μας ενυδατωμένα τα βοηθάμε να λειτουργούν καλύτερα και αυτό έχει άμεση επίδραση στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας που είναι φυσικά το δέρμα μας! Έχε πάντα στο γραφείο σου ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και κατανάλωσέ το καθημερινά. Με την πάροδο του χρόνου θα σου γίνει συνήθεια.

Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα
Η επιδερμίδα του σώματός μας έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά πρέπει αρχικά να προηγηθεί ένα άλλο βήμα: η απολέπιση για να απομακρυθούν τα νεκρά κύτταρα! Αν δεν το κάνεις, η επιδερμίδα σου θα δείχνει θαμπή και εκτός αυτού τα ενυδατικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις αργότερα δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν σε βάθος. Για το σώμα σου πολύ καλό είναι το Smoothing Body Scrub For A New Skin της Clarins (€ 40.90).

Αποτοξίνωση τώρα!

Δεν σου προτείνουμε να αποφύγεις όλες εκείνες τις αγαπημένες σου τροφές και να ζεις με υγρά για μια εβδομάδα, αλλά θα ήταν μια καλή ιδέα τόσο για το σώμα σου όσο και για την επιδερμίδα σου αν απείχες από το αλκοόλ, το κάπνισμα, τη ζάχαρη και τις λιπαρές τροφές για επτά μέρες ή ακόμη και έναν μήνα! Η αποτοξίνωση αυτού του είδους θα δώσει ένα άμεσο boost την επιδερμίδα σου η οποία θα δείξει αμέσως λαμπερή και υγιής!

Αντιγηραντική… αγωγή
Οι διακοπές έφτασαν στο τέλος τους πράγμα που σημαίνει ότι πλέον δεν έχεις κανένα άλλοθι για να μην περιποιείσαι την επιδερμίδα σου όπως πρέπει! Για το πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε ένα απαλό gel καθαρισμού, μια ενυδατική με SPF και οπωσδήποτε ένα αντιοξειδωτικό serum κατά την διάρκεια της ημέρας. Σου προτείνουμε το Dr Murad Active Radiance Serum (130.70) που θα βρεις στα Sephora. Για το βράδυ, χρησιμοποίησε οπωσδήποτε μια κρέμα νυκτός με ρετινόλη η οποία ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας και ενισχύει την ανανέωσή τους.

Beauty sleep!

Μπορεί οι έντονοι ρυθμοί της δουλειάς, οι υποχρεώσεις και ένα σωρό άλλα προβλήματα να σε εξαντλούν μέσα στην ημέρα, αλλά ένας ποιοτικός ύπνος επτά ωρών αρκεί για να σε αναζωγονήσει. Plus: έτσι δίνεις στην ευκαιρία στις ευεργετικές κρέμες νυκτός να λειτουργήσουν σε βάθος και το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις πιο fresh!
Δες εδώ πώς μπορείς να εξασφαλίσεις έναν πραγματικά ποιοτικό ύπνο!

Εντατική ενυδάτωση και αντιγήρανση σε ένα
Η αφυδάτωση κάνει την επιδερμίδα μας να δείχνει θαμπή, κουρασμένη και γερασμένη. Για τον λόγο αυτό με την επιστροφή σου στην πόλη θα χρειαστείς μια ενυδατική κρέμα η οποία όμως θα περιέχει και αντιγηραντικά φίλτρα ώστε να προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις και τη γήρανση. Σου προτείνουμε την Skin Therapy Anti-ageing Oxygen Moisturizer Gel Cream της Lancaster (€ 59.90).

Καφέ κηλίδες και πανάδες
Αν με την επιστροφή σου στην πόλη παρατήρησες ότι η επιδερμίδα σου εμφάνισε καφέ κηλίδες και στίγματα, χρησιμοποίησε εντατικά μια λευκαντική κρέμα όπως η Spot End Whitening Skin System Corrective Black Spots της Frezyderm (€ 29.65). Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα που να περιέχει στη σύνθεσή της βιταμίνη C η οποία είναι γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες.

Αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο
Η φωτογήρανση δρα συσσωρευτικά στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα οι συνέπειες της αλόγιστης έκθεσής μας στον ήλιο να εμφανίζονται χρόνια μετά. Για να αποφύγεις, λοιπόν, το ενδεχόμενο να ξυπνήσεις κάποια μέρα με έντονα τα σημάδια της φωτογήρανσης πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα προσώπου με SPF (Sun Protection Factor ή δείκτης αντηλιακής προστασίας είναι μια κλίμακα διαβάθμισης των αντηλιακών με βάση την προστασία που προσφέρουν από το φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα) όλο το χρόνο. Η Total Effects της Olay με SPF 15 (€ 21.20) είναι μια καλή επιλογή!

Read More

And More