” Τέλος εποχής”

Η νέα δημοσκόπηση του newsit απεικονίζει ακριβώς αυτό που αισθάνομαι ως πολίτης αυτής της χώρας. Έχω χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη μου απέναντι στα πολιτικά κόμματα που κυβερνούν τον τόπο εδώ και χρόνια. Η απεικόνιση των δυνάμεων των πολιτικών κομμάτων είναι επί τέλους μια γροθιά της κοινωνίας απέναντι στα ψέματα που ακούμε εδώ και δεκαετίες από τους πολιτικούς.

Ο Έλληνας τους έχει πλήρως απαξιώσει. Έμαθε πια. Επιτέλους κατάλαβε τα κόλπα και τις ψεύτικες υποσχέσεις των ανίκανων που μας κυβερνούν. Μας χαϊδεύουν τα αυτιά τόσα χρόνια. Μαζεύουν τα ψηφαλάκια με υποσχέσεις. Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τις εκλογικές αναμετρήσεις. Με αηδιάζουν. Έμπαιναν πάντα σε πλειστηριασμό. Ποιός θα έδινε τα περισσότερα χωρίς να υπολογίσει το πραγματικό συμφέρον της χώρας και κατά συνέπεια την ευημερία του πολίτη. Συνήθως αυτός που έδινε τα πιο πολλά είναι και αυτός που κέρδιζε.
Σιχαμένο το παιχνιδάκι τους και το κόστος του, πολύ βαρύ όπως αποδεικνύεται.
Καταποντίστηκαν όλοι στις δημοσκοπήσεις. Ο λαός δεν θέλει κανέναν τους. Δεν βρίσκει πουθενά την ελπίδα. Η δημοσκόπηση του newsit καταδεικνύει ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για να ασχοληθούν επιτέλους σοβαροί άνθρωποι με την πολιτική. Άνθρωποι που θα μας πούνε αλήθειες χωρίς να φοβηθούν το κόστος. Άνθρωποι που θα είναι έτοιμοι να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Έξυπνοι, πετυχημένοι και ικανοί που θα μας βγάλουν από το τέλμα. Γιατί με την κατάντια της πολιτικής στην Ελλάδα, ποιός σοβαρός άνθρωπος θα έμπαινε στη διαδικασία να ασχοληθεί με τα κοινά; Κανένας.
Έχουμε όμως κι εμείς όλοι τις ευθύνες μας. Κι εμείς οι πολίτες που τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια. Δυστυχώς αυτοί δεν είχαν την εντιμότητα να μας πούνε την αλήθεια και να κάνουν το σωστό και εμείς δεν είχαμε τη γνώση και τη δύναμη να αντισταθούμε στα μεγάλα λόγια και στις… παροχές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Δανείζονταν και μας τάιζαν τόσα χρόνια. Ζούσαμε καλά με δανεικά. Κανείς δεν έλεγε ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα έπρεπε να τα δώσουμε πίσω. Γλεντζέδες και βολεμένοι είμαστε σε ξένα χρήματα.
Και τώρα τι γίνεται; Πως θα ζήσουμε, λέτε οι περισσότεροι; Σε ποιόν να πιστέψουμε; Κι έχετε δίκιο.
Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε μια νέα αρχή. Αν δούμε μόνο την καταστροφή, θα μείνουμε σε αυτή. Αν δούμε τη σημερινή κατάσταση σαν ένα νέο ξεκίνημα, σαν την τελευταία ευκαιρία αυτής της χώρας να γίνει επί τέλους ευρωπαϊκή, τότε μόνο θα προχωρήσουμε μπροστά.

Και η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τον τρόπο που σκέφτεται ο καθένας από μας. Ίσως να είμαστε πιο έτοιμοι και εμείς τώρα. Ίσως όλα αυτά να γίνονται για καλό. Για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια κοινωνία καλύτερη. Μια κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση.

Καλή δύναμη.

Τατιάνα

And More