Η δολοφονία έφερε το “Πλήκτρο πανικού” στο facebook!

Τη χρήση ενός “πλήκτρου πανικου” για την προστασία των ανήλικων χρηστών του, δέχεται το Facebook, μετά από υπόδειξη του Κέντρου για τη Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP).

Το “πλήτρο πανικού” θα βρίσκεται σε κάθε σελίδα του Facebook και θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο. Πατώντας το συγκεκριμένο κουμπί, οι νεαροί χρήστες θα μπορούν να δίνουν σήμα στο Facebook και στον κυβερνητικό οργανισμό προστασίας των παιδιών για οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά μπορεί να συνατήσουν.

“Γνωρίζουμε, έχοντας μιλήσει με τους παραβάτες, ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο”, είπε ο Jim Gamble, επικεφαλής της CEOP, αναφέροντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Το Facebook δέχτηκε πιέσεις για τη χρήση του κουμπιού, του οποίο η εφαρμογή έγινε επιτακτική ανάγκη μετά το θάνατο της νεαρής Αγγλίδας Ashleigh Hall, η οποία δολοφονήθηκε από έναν 33χρονο άντρα, που είχε γνωρίσει μέσω Facebook.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ίδιο κουμπί προστασίας των νεαρών χρηστών υπάρχει και σε άλλα διάσημα sites, όπως το Rival και το MySpace.

Read More

And More