10 χρυσές συμβουλές για μεγαλύτερα αποτελέσματα στη δίαιτα Orac

Κάνεις την δίαιτα Orac και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Στα ρούχα, στο δέρμα και φυσικά στη διάθεσή σου. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης θα σου δώσει δέκα πολύτιμες συμβουλές για πιο άμεσα και εμφανή αποτελέσματα από την δίαιτα.

“Προκειμένου να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητα της Δίαιτας Orac, δηλαδή να αυξήσεις στο μέγιστο δυνατό την πρόσληψη αντιοξειδωτικών από τη διατροφή σουκαι παράλληλα να μειώσεις την έκθεση του οργανισμού σε οξειδωτικούς κινδύνους, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις συστηματικά τον παρακάτω δεκάλογο…”

1.Υιοθέτησε το ελληνικό παραδοσιακό πρότυπο διατροφής. Φάε περισσότερες φυτικές τροφές και λιγότερες ζωικές, προτιμώντας τις ανεπεξέργαστες τροφές αντί για τις βιομηχανοποιημένες.

2. Επίλεξε καθημερινά αρκετά διαφορετικά φρούτα και λαχανικά.

3. Ακολούθησε την εποχικότητα. Απόφυγε όσα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι «ψυγείου» ή θερμοκηπίου και γενικά ό,τι είναι «εκτός εποχής».

4. Μην διαλέγεις τα πιο μεγάλα, τα πιο φανταχτερά και τα πιο γυαλιστερά φρούτα, αλλά αυτά που έχουν φυσιολογικό μέγεθος και χαρακτηριστικό άρωμα.
5.Μην αποθηκεύεις μεγάλες ποσότητες νωπών τροφών, ακόμα κι αν τις βάζεις σε καταψύκτη. Κανένα φρούτο ή λαχανικό δεν πρέπει να παραμένει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3–4 ημερών.

6.Πλύνε τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ καλά με ζεστό νερό και σκούπισέ τα αμέσως. Μην τα αφήνεις να στραγγίξουν μόνα τους. Αν είσαι σίγουρη για την προέλευσή τους, καθάρισέ τα με βρεγμένο βουρτσάκι. Αν όχι, απομάκρυνε τη φλούδα των φρούτων και τα εξωτερικά φύλλα των λαχανικών, για να μειώσεις τα χημικά τους υπολείμματα.

7.Προτίμησε τις βιολογικές αντί για τις συμβατικές τροφές.

8.Συνδύασε λαχανικά διαφόρων χρωμάτων στις σαλάτες σου. Φρόντισε να τα κόβεις σε μεγάλα τεμάχια ελάχιστη ώρα πριν τα καταναλώσεις και να τα ραντίζεις στο πιάτο σου με ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι.

9.Προτίμησε το μαγείρεμα στον ατμό από το βράσιμο σε νερό. Όταν βράζεις λαχανικά ή χόρτα, χρησιμοποίησε μόνο το απολύτως αναγκαίο νερό και επιδίωξε το βράσιμο να διαρκεί λιγότερο χρόνο.

10.Πρόσθεσε στα φαγητά και στις σαλάτες αρωματικά βότανα, λεμόνι, ξύδι, ελαφρά μπαχαρικά και φυσικά καρυκεύματα.
Τον παραπάνω δεκάλογο καθώς και εκτενείς πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των αντιοξειδωτικών θα τον βρείτε στο βιβλίο μου: «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα Orac», που κυκλοφορεί από τις ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (Αθήνα 2010).

Read More

And More