To TLIFE είναι στην Κοπεγχάγη και σου μεταφέρει το κλίμα λίγο πριν τον τελικό της Eurovision

Λίγες ώρες έμειναν πριν τον μεγάλο τελικό και τα μάτια είναι στραμμένα στη Κοπεγχάγη και τη Δανία. Η Ελλάδα με ένα ανεβαστικό κομμάτι και φρέσκα πρόσωπα διεκδικεί μια θέση όσο πιο ψηλά γίνεται στον 59o ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision. Οι eurofans λατρεύουν το κομμάτι και οι προβλέψεις το φέρουν όλο και πιο ψηλά στην κατάταξη. Ποιο είναι όμως το κλίμα από τη Δανία αυτή τη στιγμή;

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision1.jpg

Ας ξεκινήσουμε με την ελληνική αποστολή η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόκρισή της στον τελικό. Tα παιδιά κάνουν συνέχεια πρόβες, όπως μας μεταφέρει ό άνθρωπος μας στην Δανία, για να τελειοποιήσουν την εμφάνισή τους και ιδιαίτερα το κομμάτι πάνω στο τραμπολίνο. H χθεσινοβραδινή τους πρόβα ήταν πολύ επιτυχημένη και μπορούμε να πούμε ότι ήταν η καλύτερη μέχρι σήμερα!

Ευτυχής οιωνός; Ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο της αποστολής, η πόλη της Κοπεγχάγης έχει τραμπολίνο, όπου μπορούν μικρά παιδιά να παίξουν. Λέτε να είναι σημαδιακό για την ελληνική αποστολή;

Τα παιδιά ξεκίνησαν το μεσημέρι από το ξενοδοχείο τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TLIFE, προκειμένου να βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης νωρίς, να κάνουν τις τελευταίες πρόβες και να απομονωθούν, όπως και όλες οι αποστολές στο καμαρίνι τους μέχρι την ώρα του τελικού.

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision2.jpg

Το μεγάλο θέμα στην Κοπεγχάγη όμως είναι ένα. Η Conchita που έχει τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των δημοσιογράφων της Δανίας. Εξώφυλλα εφημερίδων, αφιερωμάτα σε τηλεοπτικές εκπομπές και πολλή κουβέντα για την Conchita. Έτσι, η συμμετοχή της Αυστρίας φέρεται να μπαίνει στην αρένα ως ένα από τα πιο ισχυρά φαβορί, ενώ πολλοί κάνουν λόγο και για ένα σκηνοθετημένο buzz γύρω από το όνομά της.

Για παράδειγμα ο manager της, είχε επιδοθεί εχθές όλη την ημέρα σε ένα show προώθησης, μοιράζοντας στον κόσμο τα πλεκτά μούσια με τα χρώματα της Αυστρίας που είναι και το σήμα κατατεθέν της αποστολής. Για ευνόητους λόγους!

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision3.jpg

Μπροστά στο τρόπαιο λοιπόν τα στοιχήματα θέλουν Αυστρία, Αρμενία και Σουηδία να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση, ενώ και η Ελλάδα παρουσιάζει εμφανή άνοδο στην προτίμηση του κόσμου.

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision1.jpg

Η βαθμολογία στον πίνακα των Fan του θεσμού έφερνε μάλιστα τους Freaky Fortune στην τρίτη θέση μετά από την Αυστρία και τη Σουηδία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και στην οθόνη που φαίνεται στην πάνω φωτογραφία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με την Ολλανδία να εμφανίζεται μια θέση ψηλότερα. Όλα αυτά φυσικά σύμφωνα πάντα με την ψηφοφορία των fan και των δημοσιογράφων που βρίσκονται εδώ, στη Δανία.

Η Conchita πάλι κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρήσει τη φασαρία γύρω από το όνομά της. Έτσι μετά τη συνέντευξη τύπου των νικητών του δεύτερου ημιτελικού, εκείνη και ο μάνατζέρ της παρέμειναν πίσω και συνέχισαν τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους έξω από το καθιερωμένο πρωτόκολλο της διαδικασίας.

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision5.jpg

Όλη αυτή η προβολή της αυστριακής συμμετοχής φαίνεται μάλιστα να έχει ενοχλήσει τις άλλες συμμετοχές, με τις Ουκρανία και Ρωσία να πιστεύουν πως αυτό στερεί από τα δικά τους κομμάτια μια καλύτερη θέση και γιατί όχι και τη νίκη. Ίσως θα ήταν πίθανό αυτό για την όμορφη εκπρόσωπο της Ουκρανίας με το λίγο υπερβολικό τουπε και αυτό εξαιτίας των γεγονότων στη χώρα της. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, η συμμετοχή από τη Ρωσία αναμένεται να καταψηφιστεί μαζικά!

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision6.jpg

Τέλος, από τις τελευταίες πληροφορίες και το κλίμα στη Δανία βλέπουμε μια διάθεση παραίτησης από τη Σουηδή εκπρόσωπο, η οποία αν και φερόταν ως ένα από τα φαβορί μοιάζει να κάνει πίσω λίγο επικοινωνιακά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως έχει αρνηθεί να δώσει συνέντευξη στους περισσότερους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη με το πρόσχημα πως το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο.

src=/files/Image/NEWS/2014/MAIOS/10-05/eurovision7.jpg

Είμαστε στο press room και οι οθόνες παίζουν ένα recap από την ελληνική αποστολή!! Rise up… Europe!

Την θέση του έχει πάρει και ο Γιώργος Καπουτζίδης που θα είναι ο σχολιαστής της βραδιάς μαζί με την Μαρία Κοζάκου.

Όλοι στην Κοπεγχάγη κινούνται σε ρυθμούς Eurovision! Μικροί και μεγάλοι…

Δες και σχολίασε μαζί μας τον μεγάλο τελικό της Eurovision

Read More

And More