Συνέλαβαν στη Βρετανία δυο άντρες για ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων κοριτσιών!

Δύο άντρες που θεωρούνται ύποπτοι για ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων συνελήφθησαν χθες Παρασκευή στο Μπέρμινχαμ της κεντρικής Αγγλίας, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Όπως γράφει σήμερα το Newsit η αστυνομία συνέλαβε τους δύο άντρες ηλικίας 55 και 61 ετών, μετά τη δημοσίευση άρθρου στους Sunday Times της 22ας Απριλίου, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η εφημερίδα αποκάλυψε πως ένας γιατρός ιδιωτικής κλινικής πρότεινε σε δημοσιογράφους, που υποδύονταν τους πελάτες, έναν οδοντίατρο ο οποίος μπορούσε να πραγματοποιήσει ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων. Ο οδοντίατρος δέχτηκε να κάνει την επέμβαση, όπως και ένας άλλος γιατρός.
“Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ελπίζω όμως ότι οι συλλήψεις αυτές θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτές τις υποθέσεις”, τόνισε η Καρολίν Μαρς, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
“Ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων είναι μια βαριά σωματική βλάβη που υφίστανται τα κορίτσια. Ακόμα και αν οι γονείς τους δεν την θεωρούν πράξη μίσους, πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός παιδιού και είναι παράνομη”, πρόσθεσε.
Περίπου 24.000 κορίτσια, μικρότερα των 15 χρόνων απειλούνται με ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων στη Βρετανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο ακρωτηριασμός γίνεται λόγω παράδοσης και κουλτούρας κάποιων λαών κυρίως της Αφρικής και θεωρείται ότι η γυναίκα που θα υποστεί κλειτεριδεκτομή θα είναι “καθαρή” και θα δίνει απόλαυση μόνο στον σύζυγό της χωρίς κίνδυνο να τον απατήσει!

Το θέμα ανέδειξε το διάσημο μοντέλο από τη Σομαλία Waris Dirie η οποία υπέστη ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων όταν ήταν πέντε ετών!

Η ιστορία της Waris Dirie που είναι παρόμοια με χιλιάδων κοριτσιών…
Η Waris Dirie γεννήθηκε το 1965 σε μια οικογένεια νομάδων στη Σομαλική έρημο στα σύνορα με την Αιθιοπία. Στα πέντε της χρόνια, υποβλήθηκε στην απάνθρωπη διαδικασία της κλειτεριδεκτομής. Αυτή η βάρβαρη παράδοση πραγματοποιείται παγκοσμίως ακόμη και στις μέρες μας.
Η διαδικασία γίνεται κάτω από συνθήκες – ακόμα και στο σύγχρονο κόσμο- που μπορούν να οδηγήσουν τα κορίτσια σε μολύνσεις,σοβαρές μόνιμες βλάβες ακόμα και το θάνατο…
H Waris, σε ηλικία 13 ετών δραπέτευσε από το σπίτι της για να αποφύγει το γάμο με έναν ηλικιωμένο άντρα, στην ηλικία του παππού της. Διέσχισε όλη την έρημο ξυπόλητη και έφτασε στο Μογκαντίσου, από όπου τελικά έφυγε για το Λονδίνο για να δουλέψει ως καμαριέρα. Όταν ήταν 18 ετών την ανακάλυψε ο Terence Donovan και έτσι ξεκίνησε την πορεία της ως μοντέλο με διεθνή καριέρα.
Το 1997, στο απόγειο της επαγγελματικής της πορείας, η Waris δημοσιοποίησε για πρώτη φορά σε συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire τον βάρβαρο ακρωτηριασμό στον οποίο υποβλήθηκε όταν ήταν παιδί.
Το 1998, η Waris έγραψε το πρώτο της βιβλίο “Το λουλούδι της ερήμου” (Desert Flower), μια αυτοβιογραφία που έγινε παγκόσμιο best seller.

Read More

And More