Στην τρέλα του Σεπτέμβρη!

Αυτές οι δεκαπέντε μέρες μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία είναι οι πιο έντονες και κουραστικές του έτους.
Επιστροφή από το εξοχικό στην Αθήνα. Μετακόμιση. Μια ολόκληρη μέρα πάνω από βαλίτσες και κούτες με παιχνίδια, καλλυντικά, ηλεκτρονικά, κουζινικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτοκίνητα γεμάτα μέχρι την οροφή! Ευτυχώς τα σκυλιά έμειναν στη Χαλκίδα.
Ήταν ο πρώτος Αύγουστος μετά από πολλά χρόνια, που πέρασα δουλεύοντας. Έδωσα άδεια στον εαυτό μου μόνο μια μέρα. Ωστόσο το βράδυ γύριζα στο αγαπημένο μου παραλιακό καταφύγιο. Ξύπναγα το πρωί και μύριζα τη θάλασσα. Οι μέρες εκεί είναι πάντα διαφορετικές. Τα παιδιά ηλιοκαμένα, χαρούμενα, ανέμελα. Με ένα μαγιό ξυπνούν και με ένα κοιμούνται.
Αυτή η εβδομάδα που ξεκίνησε όμως σημαίνει υποχρεώσεις. Πολλέεεεεες υποχρεώσεις. Σχολικά και ντύσιμο βιβλίων και τετραδίων. Εξωσχολικά. Πότε ξεκινά το μπαλέτο, το ποδόσφαιρο, τα αγγλικά και η μουσική; Τι ώρες θα γίνονται φέτος τα μαθήματα; Πώς θα τα συνδυάσουμε όλα; Η Λυδία είναι πρωτάκι. Συνάντηση με τη δασκάλα και τους συμμαθητές. Εγκλιματισμό στο σχολείο και σε όλα αυτά που σε ένα πρωτάκι φαίνονται βουνό. Ορειβασία στο Έβερεστ η πρώτη μέρα στο σχολείο για το Λυδάκι μου.
Ακόμη πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη σημαίνει ατελείωτες ώρες προετοιμασίας για τη νέα εκπομπή που θα παρουσιάζω στο Star. Νέοι συνεργάτες, νέο περιβάλλον, νέα εκπομπή ακόμη και νέα γειτονιά. Το Star είναι στη Λυκόβρυση. Πρέπει να διασχίζω καθημερινά τη μισή Αττική για να έρχομαι στη δουλειά.
Τρέιλερ, φωτογραφίσεις συνεντεύξεις! Έτσι περνώ το χρόνο μου αυτόν τον καιρό.
Όλα αυτά είναι πολύ αγχωτικά αλλά και πολύ δημιουργικά. Μου αρέσει να μάχομαι. Το έχω κατά βάθος ανάγκη. Αν η ζωή μου κυλούσε σαν ήρεμο ποτάμι νομίζω ότι δεν θα ήμουν καθόλου δημιουργική. Αυτή η πίεση για την οποία συχνά διαμαρτύρομαι μάλλον με κρατά σε ισορροπία. Διαστροφικό; Τι να σας πω. Δεν έχω χρόνο για ψυχανάλυση.
Σας φιλώ γλυκά.
Υ.Γ. Μην πιστεύετε αυτά που διαβάζετε αυτές τις μέρες για μένα. Ευχαριστώ τα μέσα από καρδιάς για το ενδιαφέρον τους, ακόμη κι όταν γράφουν ανακρίβειες.

And More