Γ. Πετράκος στο TLIFE για την απιστία: Δεν μετανιώνω για τίποτα! Όταν θέλω κάτι, το κάνω!

Συναντήσαμε τον Γρηγόρη Πετράκο και τον Νίκο Μίχα, στο Opera Galla στο Αιγάλεω και χάρη στις μοναδικές τους ερμηνείες περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά. Παρά το γεγονός ότι ήταν καθημερινή και η ημέρα που ακολουθούσε, μία ακόμα εργάσιμη, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Opera Galla για να διασκεδάσει, να χορέψει, να ερωτευτεί και να ταξιδέψει με τις ερμηνείες των δύο καλλιτεχνών.

Το αχτύπητο δίδυμο, με τρελό κέφι, αστείρευτη ενέργεια και χωρίς να σταματά λεπτό να κάνει πλάκες, άφησε το δικό του μουσικό στίγμα, με ένα άκρως ξεσηκωτικό πρόγραμμα κι έγινε μια παρέα με τους θαμώνες, προσφέροντάς τους μία μοναδική μουσική βραδιά. Το TLIFE σου εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video για να πάρεις κι εσύ μια γεύση!

Επιπλέον, μιλήσαμε με τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές της βραδιάς, τον Γρηγόρη και στη συνέντευξη που ακολουθεί, μπορείς να μάθεις τα επόμενα επαγγλεματικά του βήματα, τη νέα συνεργασία του – έκπληξη με γνωστή τραγουδίστρια, όλες του τις απόψεις γύρω από τον έρωτα, τον γάμο, την απιστία, καθώς και άλλα πολλά!

Ο Γρηγόρης λοιπόν, που όπως μας αποκάλυψε, τα τελευταία 18 χρόνια δεν έχει κοιμηθεί πριν τις έξι το πρωί, κάτι που βρίσκει τέλειο, δήλωσε αρχικά, στο TLIFE, σχετικά με τη συνεργασία του με τον Νίκο Μίχα.

”Με τον Νίκο συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Το 2006 έγινε η πρώτη γνωριμία στη σκηνή, μαζί και με τον Ησαΐα Ματιάμπα, σε μια μουσική σκηνή που είχαμε φτιάξει. Από τότε, αν όχι κάθε χρόνο, χρόνο παρά χρόνο, κάνουμε κάτι μαζί. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε καθιερώσει να κάνουμε κάποιες unplugged εμφανίσεις, γιατί έχουμε ταιριάξει και σαν ομάδα και κάνουμε πολύ κολλητή παρέα.”

Σαν προσωπικότητες μοιάζετε;
”Σαν προσωπικότητες είμαστε τελείως διαφορετικοί, αλλά αυτό νομίζω είναι που κάνει καλό σε μια παρεά και μια συνεργασία. Όσες φορές μου έχει τύχει να ταιριάζω με τους άλλους, δεν βγήκε σε καλό. Αυτό που λένε, ότι τα ετερόνυμα έλκονται, ισχύει. Είμαστε τελείως διαφορετικοί αλλά στην παρέα ταιριάζουμε πάρα πολύ γιατί έχουμε βρει κοινά σημεία, έχουμε το ίδιο χιούμορ, τα ίδια γούστα…”

Κάθε Τρίτη λοιπόν, εμφανίζεστε στο Opera Galla στο Αιγάλεω και κάθε Σάββατο στο Opera Cafe στο Περιστέρι. Πότε ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις σας; ”Δεν έχουμε ορίσει στο πρόγραμμα κάποια ημερομηνία λήξης. Έχουμε καλή διάθεση, ξεκινήσαμε και όσο τραβήξει.”

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;
”Από 10 Οκτωβρίου θα συνεργαστώ με την Κωνσταντίνα. Θα εμφανιζόμαστε στην Πολιτεία κάθε Δευτέρα, στο ”Dome”, κάτι που αποτελεί μια έκπληξη ευχάριστη, σε ένα πολύ διαφορετικό μπουατίστικο πρόγραμμα. Η Δευτέρα είναι μια περίεργη καθημερινή ημέρα, πιο χαλαρή και ήρεμη. Δεν είναι όπως το Σάββατο που περιμένει ο κόσμος να διασκεδάσει τρελά και ξέφρενα και θέλουμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα διαφορετικό που θα είναι πρόταση… Ο χώρος αυτός έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε μια μικρή μουσική σκηνή των βορείων και φέτος ο επιχειρηματίας σκέφτηκε να κάνουμε μια συνεργασία με κάποια παλαιότερη τραγουδίστρια.

Ήταν δική μου ιδέα να συνεργαστώ με την Κωνσταντίνα, την οποία γνώριζα γιατί είχαμε ξανασυνεργαστεί πριν 10 χρόνια και, εκτός από καλή καλλιτέχνις και πολύ καλός άνθρωπος που είναι, έχουμε και μια σύμπτωση απόψεων για τη μουσική. Η Κωνσταντίνα έχει μια πολύ καλή αισθητική και ήμουν σίγουρος ότι θα βγει κάτι πολύ καλό. Όπως και τελικά γίνεται. Ήδη, από τις πρόβες που έχουμε αρχίσει και κάνουμε, είμαι ενθουσιασμένος. Σκέφτομαι επίσης, όσον αφορά σε κάποιο καινούργιο κομμάτι, μήπως κάνουμε κάποιο μαζί με την Κωνσταντίνα. Είναι κάτι που το δουλεύω κι αν γράψω ένα όμορφο τραγούδι μπορεί να το κάνουμε μαζί.”

Για ποιο λόγο αποφάσισες να γίνεις τραγουδιστής; Έπαιξε ρόλο το ότι θα έβγαζες αρκετά χρήματα ή ότι θα αποκτούσες διασημότητα;
”Κοίταξε, τώρα μιλάς σε κάποιον που δεν θεωρεί τον εαυτό του τραγουδιστή. Είμαι μουσικός. Από 4 ετών ασχολούμαι όλη μέρα με τη μουσική. Με την κιθάρα, με το γράψιμο. Με το τραγούδι λιγότερο. Μετά τα 18 μου, όμως, που σύχναζα σε φοιτητικά στέκια σαν θεατής, άρχισαν να με βάζουν να παίζω και να τραγουδώ και στα 19 ξεκίνησα σε μπουάτ και μουσικές σκηνές.

Αλλά το έκανα παράλληλα με τις σπουδές μου, τελείως σαν χόμπι. Έτσι συνεχίστηκε και μέχρι τα 28 μου χρόνια που πήγα στο παιχνίδι και πλέον ανοίχτηκε ένας χόρος πιο σοβαρός και δισκογραφικός και τραγουδούσα σε μεγαλύτερα μαγαζιά. Αλλά δεν με παρακίνησε ποτέ ούτε το χρηματικό κομμάτι, ούτε αυτό της φήμης. Το θέμα της διασημότητας το αντιμετωπίζω μόνο με χιούμορ.”

Ένιωσες όμως, ποτέ να χάνεις τον έλεγχο λόγω της αναγνωρισιμότητας που είχες;
”Μόνο τον πρώτο χρόνο, μετά το Fame Story. Για όλους μας ήταν δύσκολο, απλά για μένα ήταν λίγο πιο εύκολο από όλους τους άλλους. Ήμουν λίγο μεγαλύτερος, δεν είχα και ποτέ το όνειρο να γίνω τραγουδιστής -απλά συνέβη. Το όνειρό μου ήταν να γίνω μουσικός, οπότε δεν με συνεπήρε πολύ αυτό. Το χάρηκα, και με το παραπάνω και το χαίρομαι ακόμα, αλλά δεν ήταν κάτι που μου πήρε τα μυαλά.”

Δεν καβάλησες δηλαδή ποτέ το καλάμι;
”Όχι, σ’ αυτόν τον τομέα δεν την πάτησα ποτέ. Αλλά κάποια στιγμή ένιωσα να βγαίνω έξω από τα νερά μου. Να χάνω τις συνήθειές μου. Σταμάτησε για ένα χρόνο να είναι η ζωή μου όπως ήταν. Σταμάτησα να μελετάω όπως μελετούσα, σταμάτησα να εξελίσσομαι, αλλά βρήκα ξανά το ρυθμό μου μετά. Για να καταλάβεις μελετάω 5-6 ώρες την ημέρα κιθάρα, πάντα! Πρόπερσι τελείωσα ένα μεταπτυχιακό στην κλασική κιθάρα, πέρσι πήρα ένα πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας και δίνω κάποια ρεσιτάλ στην κλασική μουσική. Αυτό είναι ξέχωρο από τη δουλειά μου, δεν το ξέρει κανείς στη δουλειά μου και δεν ενδιαφέρει ίσως και κανέναν. Βγαίνει πιο πολύ το τραγουδιστικό μέρος της δουλειάς μου.”

Σήμερα, σαν πρώην παίκτης ριάλιτι, τι θα συμβούλευες ένα παιδί που θα σκεφτόταν να ξεκινήσει την πορεία του στο χώρο μέσα από ένα ριάλιτι τραγουδιού;
”Θα του έλεγα να μην πάει με τίποτα! Τα πρώτα δύο χρόνια, όπως και σε όλα τα πράγματα, όταν κάτι είναι καινούργιο, υπάρχει ενδιαφέρον. Ασχολείται ο κόσμος, ο χώρος. Με εμάς ασχολήθηκαν και μάλιστα πολύ! Ήταν κάτι καινούργιο, που έδινε και αληθινές ελπίδες. Από ένα σημείο όμως και μετά, το σιχάθηκε λιγάκι και ο κόσμος και εμείς. Από το πρώτο ριάλιτι τραγουδιού βοηθηθήκαμε οι περισσότεροι κι όσοι άξιζαν να κάνουν κάτι.

Κάποια παιδιά έκαναν δισκογραφικές δουλειές, τραγούδησαν σε μεγάλα μαγαζιά, οι μισοί από αυτούς συνεχίζουν ακόμα. Σήμερα δεν τα βοηθάνε τα παιδιά, εκείνα τουλάχιστον που αξίζουν. Δεν δίνουν εύκολα ευκαιρίες. Κάποιες φορές βλέπουμε ακόμα και τον νικητή να μην βγάζει ή να βγάζει με το ζόρι ένα cd single. Αν και ο νικητής, γενικά, ποτέ δεν κάνει τίποτα, γιατί συνήθως είναι κάποιος άσχετος -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Νομίζω ότι πλέον, τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια απλά εξυπηρετούν την τηλεθέαση του εκάστοτε καναλιού.”

Αν αναγκαζόσουν λόγω δυσκολιών να εγκαταλείψεις το τραγούδι, θα το έκανες για να καταπιαστείς με κάτι άλλο επαγγελματικά; Πώς βιώνεις εσύ την οικονομική κρίση;
”Θα μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα πλην του τραγουδιού. Χωρίς τη μουσική δεν μπορώ! Ανταπεξέρχομαι πάρα πολύ καλά οικονομικά. Ίσα ίσα που κάνω μια δουλειά εύκολη, κάποιοι την παρουσιάζουν σαν δύσκολη, ίσως όμως τους φαίνεται δύσκολη γιατί έχουν το άγχος της διασημότητας και της δόξας. Εγώ που δεν το είχα ποτέ αυτό είμαι υπερευχαριστημένος που, με ελάχιστη δουλειά βγάζω περισσότερα χρήματα από ανθρώπους που δουλεύουν όλη μέρα. Θα ήταν αμαρτία να παραπονιέμαι κιόλας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αλλάξει η ζωή μου από άποψη πεποιθήσεων. Βλέπω τι γίνεται τριγύρω μου, έχω σιχαθεί με αυτά και με τον τρόπο που συμπεριφέρονται σε όλο τον κόσμο, μαζί και σ’ εμένα και αλλάζω τις συνήθειές μου για να μην εξυπηρετώ αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Εξακολουθώ να έχω τις ίδιες λογικές απαιτήσεις που είχα πάντα και παίρνω τα ίδια χρήματα που έπαιρνα -δεν έπαιρνα ποτέ υπέρογκα ποσά. Αλλά επειδή είμαι πολύ ενημερωμένος με όσα γίνονται -αλλά καθόλου πολιτικοποιημένος- προσπαθώ να μην τους αφήνω να με εκμεταλλεύονται. Οργανώνω τη ζωή μου σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Δεν είμαι καθόλου σπάταλος, ζω μια ήρεμη και εύκολη ζωή. Δεν μ’ αρέσει να προκαλώ ούτε τους γύρω μου, αλλά ούτε και την τύχη μου. Έχω μάθει κι από την οικογένειά μου να είμαι αρκετά αυτάρκης και ολιγαρκής.”

Μου ανέφερες ότι η κάνεις μία εύκολη δουλειά, αλλά δεν είναι λίγα όσα ακούγονται για τη νύχτα. Σου εχει γίνει ποτέ κάποια περίεργη πρόταση, προκειμένου να ανέβεις ψηλά στο χώρο;
”Επειδή εργάζομαι 18 χρόνια βράδυ κι έχω κάποια εμπειρία, πιστεύω ότι, παίρνεις ό,τι προκαλείς… Η προσωπικότητά σου είναι εκείνη που τραβάει συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιμετώπιση από τους άλλους. Αυτό είναι δεδομένο είτε δουλεύεις νύχτα είτε μέρα. Αν είναι να μπλέξεις με άτομα και χώρους κακούς, θα το κάνεις. Περιέργες προτάσεις προκειμένου να εξελιχθώ δεν μου έχουν γίνει. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε όσους φαίνονται ότι θα το κάνουν. Αν εσύ για παράδειγμα, δείχνεις ότι είσαι ένας άνθρωπος συγκροτημένος, δεν θα σε πλησιάσει κάποιος να σου πουλήσει ναρκωτικά, ή να σου κάνει κάποια ανήθικη πρόταση.”

Εξαρτήσεις είχες ποτέ; Αλκοόλ, κάπνισμα…
”Οι εξαρτήσεις μου ήταν πάντα πολύ πιο αθώες. Για παράδειγμα είμαι εντελώς εξαρτημένος από το φαγητό. (γέλια) Αλλά είμαι και πολύ τυχερός, προικισμένος με έναν μεταβολισμό που δεν φαίνεται αυτό. Είμαι εξαρτημένος με τη μουσική, με τους φίλους μου. Επίσης, είχα μια θεωρία πάντα που την έχω κάνει πράξη. Τα πράγματα τα οποία σε διασκεδάζουν -επειδή ανέφερες το ποτό, το τσιγάρο ή οτιδήποτε- φροντίζω να τα κάνω μόνο για να διασκεδάζω, δεν μου γίνονται συνήθεια. Ας πούμε, από 18 χρονών καπνίζω 2-3 τσιγάρα κάθε βράδυ με το ποτό μου, αλλά ποτέ παραπάνω. Ή θα πιω 3 ποτά αν βγω το βράδυ αλλά όχι περισσότερα. Νιώθω ότι αν κάτι γίνει συνήθεια, δεν είναι πια διασκέδαση. Δεν το απολαμβάνεις. Κι αυτό το εφαρμόζω σε πολλά πράγματα.

Πώς θα σκιαγραφούσες τον εαυτό σου;
Είμαι υπερκοινωνικός και ετοιμόλογος. Πάρα πολύ θετικός κι αισιόδοξος, πάντα! Κοιτάζω συνέχεια μπροστά, θέτω νέους στόχους και αναζητώ πράγματα που θα με γεμίσουν. Έχω καταφέρει να κάνω τη ζωή μου έτσι, ώστε όλη μου η μέρα να είναι μόνο με πράγματα που έχω επιλέξει εγώ να κάνω και με γεμίζουν κι από εκεί πιστεύω πως αντλώ τη χαρά της ζωής μου και δύναμη.

Και η μουσική, που είναι ένας σύντροφος καθημερινός, αποτελεί πηγή από όπου τα αντλώ αυτά. Από την ώρα που θα ξυπνήσω, θα μελετήσω 5-6 ώρες μουσική, θα ακούσω μουσική, θα γράψω μουσική, θα παίξω το βράδυ μουσική στη δουλειά μου. Είναι το 80% της ημέρας μου. Άλλα χαρακτηριστικά δικά μου τώρα, δεν μπορώ να σου πω τα καλά, θα σου πω τα κακά…

Είμαι πολύ εγωιστής, αλλά αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι έχω πάντα δίκιο. Κατάλαβες; (γέλια) Εντάξει αστειεύομαι λίγο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Πολλές φορές γίνομαι λίγο ανυπόφορος στους άλλους γιατί είμαι λιγάκι απόλυτος. Βέβαια, να σου πω την αλήθεια, κι αυτό το παραδέχονται οι γύρω μου, είναι για καλό αυτό, απλά κάποιες φορές ο άλλος μπορεί να το εκλάβει διαφορετικά… Εγώ από μεριάς μου, πάντως, νιώθω ότι επιμένω όταν ξέρω πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα, είμαι λιγάκι ”ηγετικός”. Επειδή όμως, βλέπω κάτι ότι λειτουργεί. Θέλω να έχω τον έλεγχο, είμαι οργανωτικός, συγκεντρωτικός.”

Τι μπορεί να σε βγάλει εκτός εαυτού;
”Είμαι άνθρωπος που θυμώνει σπανιότατα, αλλά κάτι υπάρχει που μπορεί να με εκνευρίσει. Εκτός εαυτού με βγάζει μόνο η μητέρα μου! (γέλια) Όπως και στους περισσότερους ανθρώπους. Είναι ο άνθρωπος που αγαπάω και με αγαπάει πιο πολύ από όλους, αλλά ξέρεις… (γέλια) Εκτός εαυτού μπορώ να βγω επίσης, στο δρόμο, όταν οδηγώ. Είναι ο μόνος τόπος που έχω τσακωθεί και έχω φωνάξει. Ίσως φταίει και το γεγονός ότι οδηγώ πολλές ώρες την ημέρα, η οδήγηση στην Αθήνα είναι λιγάκι απελπιστική, κι εκεί μπορώ να γίνω λίγο χούλιγκαν.

Είναι το μόνο μέρος που, όταν με δει κάποιος που με ξέρει, μπορεί να μην με αναγνωρίσει. (γέλια) Από φίλους, συγγενείς, γνωστούς δεν εκνευρίζομαι ποτέ, γιατί έχω μια άλλη συμπεριφορά… Αν κάποιος φτάσει στο σημείο να με βγάλει εκτός εαυτού, απλά δεν θα με ξαναδεί και δεν θα του ξαναμιλήσω. Μέχρι κάποιος να περάσει τα όρια, εμένα δεν με πειράζει, τον δέχομαι έτσι όπως είναι. Και τα ελαττώματά του, τα δέχομαι σαν τα ελαττώματα ενός ανθρώπου που εκτιμώ. Όταν όμως, τα περάσει, τελείωσε για μένα.”

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου ο έρωτας;
”…Ε, περίεργη ερώτηση είναι αυτή για μένα. (γέλια) Να σου πω, νομίζω ότι ποτέ δεν τον έκανα πρώτη μου προτεραιότητα. Ίσως και γι’ αυτό δεν έχω καταφέρει να μείνω κάπου… Έτσι νιώθω. Αυτό συμβαίνει γιατί έχω τη μουσική, αλλά δεν σημαίνει ότι κατά καιρούς δεν έχω δώσει όλο μου τον εαυτό. Όμως, μόνο αυτό που σου είπα, νομίζω ότι μπορεί να το περιγράψει… Σκοπός μου είναι να ζω τη ζωή μου όπως μου έρχεται και να δεχτώ τον εαυτό μου όπως είναι. Δεν θέλω να είμαι όπως είναι όλοι οι άλλοι. Αν είμαι εγώ έτσι, δεν θέλω να το αλλάξω. Έχω καταλάβει ότι δεν έρχεται πρώτος ο έρωτας στις προτεραιότητές μου, αλλά δεν κάνω κάτι για να το αλλάξω αυτό. Βέβαια, αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα, αλλά από πράγματα που βλέπω τριγύρω μου, στους άλλους και όχι από γεγονότα που έχουν συμβεί σε εμένα.”

Ο γάμος είναι στα μελλοντικά σου σχέδια;
”Όχι! Δεν τον πιστεύω… Νομίζω ότι είναι κάτι κακό, κάνει κακό στους ανθρώπους. Δηλαδή εγώ δεν έχω δει κάποιον που μετά από τον γάμο να είναι καλύτερα από πριν. Δεν έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις των ανθρώπων. Είναι κάτι που, κατά τη γνώμη μου, το κάνουν πια μόνο όταν θέλουν να κάνουν παιδιά, για να τα έχουν μέσα σε ένα νόμιμο πλαίσιο, για να τα προστατεύουν.”

Οικογένεια θα ήθελες να κάνεις; Άσχετα από τον γάμο…
”Είναι κάτι τρομερά όμορφο και δυνατό και ναι, θα ήθελα. Αλλά θα ήθελα να γίνει, μόνο όταν θα είμαι σε θέση να το κάνω. Γιατί βλέπω τριγύρω μου πολλούς, που είναι ακατάλληλοι να το κάνουν και το κάνουν, αλλά αποτυχημένα. Πιστεύω ότι δεν πρέπει όλοι να κάνουν οικογένεια. Μπορεί να είναι μία ευλογία και κάτι πολύ όμορφο (σ.σ. ο ερχομός ενός παιδιού) αλλά δεν είναι για όλους. Όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν γονείς, μόλις φτάσουν σε μία ηλικία. Αυτό όμως, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει γιατί, από ό,τι βλέπουμε, το 70% αποτυγχάνει και το πληρώνουν μετά τα παιδιά. Οπότε πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Εγώ είμαι πολύ θετικός στο να κάνω παιδιά, αλλά θα το κάνω μόλις νιώσω ότι θα είναι για καλό. Όταν θα είμαι έτοιμος να το κάνω και να το υποστηρίξω 100%.”

Ποια είναι η ιδανική σύντροφος για εσένα;
”Συνήθως οι γυναίκες έχουν ένα πρότυπο και ψάχνουν αυτό. Εγώ δεν ψάχνω ένα συγκεκριμένο τύπο γυναίκας. Λειτουργώ εντελώς αντίθετα. Αν δω κάτι που μου τραβάει το ενδιαφέρον, θα πω ”αυτό θέλω”. Και γι’ αυτό είχα πάντα τόσους διαφορετικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Ήταν η μέρα με την νύχτα μεταξύ τους. Υπάρχουν βέβαια, κάποια χαρακτηριστικά, που αν δεν τα βρω στον άλλον άνθρωπο, δεν μπορώ να είμαι μαζί του. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να τον θαυμάζω και να τον έχω, αν όχι ίσο, ανώτερο από εμένα. Να έχω να πάρω πράγματα. Δεν είχα ποτέ έναν άνθρωπο στη ζωή μου, είτε ήταν φίλος είτε σχέση, που να μην τον θαύμαζα και να τον εκτιμούσα.”

Ποια είναι η σχέση σου με την απιστία; Πώς την κρίνεις, έχεις απατήσει ποτέ;
”Όλοι το έχουν κάνει αυτό. Ούτε ένας δεν υπάρχει που να μην το έχει κάνει. Γράψε: Γρηγόρης Πετράκος από κάτω, απόφευγμα! (γέλια) Οπότε, ας σταματήσει η υποκρισία γύρω από αυτό το θέμα κι ας δεχτούμε ότι είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Σε κάθε σχέση μπορεί να συμβεί, είτε είναι σύντομη, είτε μακροχρόνια. Ειδικά στις μακροχρόνιες συμβαίνει, γιατί αυτό που λείπει από τους ανθρώπους είναι το καινούργιο, το κάτι διαφορετικό, το νέο φλερτ. Είναι ανάγκη του ανθρώπου, που αισθάνεται νέος. Μετά από κάποια φάση, θέλω να πιστεύω ότι αρχίζει να ηρεμεί αυτό μέσα σου και να αλλάζουν οι προτεραιότητες. Αυτό πιστεύω ότι το αλλάζουν κυρίως, τα παιδιά. Γενικά δεν μετανιώνω για τίποτα. Αφού το ήθελα, το έκανα. Θα ήταν υποκρισία προς τον εαυτό σου να μην κάνεις κάτι που θέλεις ή να το κάνεις και να το μετανιώσεις. Σίγουρα με έχουν απατήσει κι εμένα! Το πιστεύω 100%.”

Μετά από έναν χωρισμό, όσο μικρής ή μεγάλης διάρκειας κι αν ήταν η σχέση, κρατάς επαφές με τον άλλον;
”Ποτέ!”
Σου έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα να ξαναγυρίσεις πίσω;
”Ποτέ!”
Αν σε πλησιάσει ο άλλος και στο ζητήσει;
”Όχι, ποτέ! Ούτε καν ξαναμιλάμε! Γιατί έτσι πρέπει.”

Σε ρωτάω γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετά τον χωρισμό κρατούν φιλικές σχέσεις με τον άλλο…
”Αυτό είναι εντελώς βλακεία. Δυο άνθρωποι που είχαν σχέση δεν μπορούν να είναι φίλοι μετά. Είναι κουτό δηλαδή. Και τον πρώτο χρόνο θα πρέπει σίγουρα να μην μιλάνε και καθόλου. Για να μπορέσει η σχέση να τελειώσει φυσιολογικά και να μην αφήσει μεγάλες πληγές. Φυσικά θα αγαπιούνται για πάντα, αν έχουν αγαπηθεί κάποια στιγμή. Δεν σταματάει αυτό. Αλλά δεν μπορείς να είσαι φίλος μετά από τον χωρισμό… Σε καμία περίπτωση.”

Ας κλείσουμε με μια ευχή που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο…
”Εύχομαι στον κόσμο να επαναπροσδιορίσει τις ανάγκες και τους στόχους του, να στραφεί προς κάτι πιο αληθινό και να σταματήσει να στεναχωριέται με τις οικονομικές αλλαγές που γίνονται. Πιστεύω ότι αυτοί οι καιροί που διανύει η Ελλάδα, θα μας βγουν σε καλό γιατί ο κόσμος θα επαναπροσδιορίσει τα πράγματα που τον κάνουν ευτυχισμένο, θα καταλάβει ότι δεν είναι τα χρήματα το παν και θα αναζητήσει τη χαρά αλλού. Εύχομαι σε όλους να βρουν όλα όσα τους γεμίζουν, να βρουν την αγάπη και τα ενδιαφέροντα που γεμίζουν την ψυχή τους, τους ψυχαγωγούν και τους ”ανεβάζουν”! Τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βρούμε όλα τα υπόλοιπα.”

Read More

And More