Ο Καπελώνης σάστισε μπροστά στον εκτελεστή του. Δέχθηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι από απόσταση 40 εκατοστών

Την «προσωπογραφία» του εκτελεστή, το «πορτρέτο» του θέλουν να αποτυπώσουν σε χαρτί οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τη βοήθεια σκιτσογράφου. Συγκεντρώνοντας τις πιο αξιόπιστες μαρτυρίες-καταθέσεις για το παρουσιαστικό του επιχειρούν να φτιάξουν ένα αρχικό σχέδιο.

Προς το παρόν υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι έχουν επισημανθεί ως αξιόπιστοι από τους αρμόδιους αξιωματικούς, και έχουν δει όλη τη σκηνή της εκτέλεσης από την αρχή έως το τέλος. Από τη «σύνθεση» των περιγραφών τους, ο σκιτσογράφος έχει αποτυπώσει ένα πρώτο περίγραμμα.
Σημαντική, σε αυτόν τον τομέα σκιτσογράφησης του προσώπου του εκτελεστή, ευελπιστούν να είναι η κατάθεση του 4ου νεαρού, που πέρασε σε απόσταση 2,5 μέτρων μακριά από τον δράστη, και πιθανόν μπορέσει να δώσει κάποια περισσότερα στοιχεία και την κατατομή του προσώπου του.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήρθαν σε μία πρώτη επαφή μαζί του, ωστόσο αναφέρουν χαρακτηριστικά «πως δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτή τη στιγμή πολλά από έναν άνθρωπο, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή, που δέχθηκε πυρά από αυτόν και είδε νεκρούς και τραυματίες τους φίλους του». Οι αστυνομικοί έχουν λάβει μία πρόχειρη κατάθεση περιγραφής των «5 σειρών» από τον νεαρό, και περιμένουν να έρθει σε μία ικανή ψυχική ισορροπία και ηρεμία, που θα τους επιτρέπει να λάβουν κατάθεση με την ουσιαστική έννοια του όρου. Εκτιμούν ότι το πολύ σε μία εβδομάδα ο νεαρός θα μπορέσει να τους βοηθήσει με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία έχει καταγράψει στη μνήμη του.

Μάθε περισσότερα στο newsit

Read More

And More