Πώς να διαλέξεις το τέλειο εορταστικό άρωμα!

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δύο σταθερά αρώματα τα οποία φορώ εναλλάξ τον χειμώνα και το καλοκαίρι (δεν μαρτυρώ ποια!). Όμως, μέχρι να καταλήξω στις δύο αυτές αγαπημένες μου μυρωδιές πέρασαν πολλά χρόνια με συστηματικές έρευνες αγοράς… Τελικά τα κατάφερα! Όμως, είναι πραγματικότητα πως το να βρεις το άρωμα που σου ταιριάζει γάντι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ευτυχώς υπάρχουν πάντα κάποια tips που μας βγάζουν από τα δύσκολα και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο (βλ. άρωμα των ονείρων μας). Ιδού μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετάξεις το… βελάκι πιο κοντά στο κέντρο του στόχου!

Πώς να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα
Το άρωμα που φοράμε και κυρίως τα συστατικά τους, μαρτυρούν πολλά για τον χαρακτήρα μας: πόσο ελκυστικές νιώθουμε, αν έχουμε αυτοπεποίθηση ή όχι, ακόμη και το πόσο career women είμαστε!
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη: τα spicy αρώματα όπως το musk λέγεται ότι εκδηλώνουν την πιο sexy πλευρά του εαυτού μας, όπως κι επίσης η βανίλια που θεωρείται αφροδισιακό. Αντίθετα, τα φρουτώδη και τα λουλουδάτα αρώματα είναι πιο χαλαρωτικά και βγάζουν περισσότερη φρεσκάδα.

Αρώματα: έχουν κι αυτά τον τύπο τους!
Με τόσα αρώματα να κυκλοφορούν εκεί έξω είναι πολύ λογικό να τα έχεις… χαμένα! Τι είναι, όμως, τα αρώματα; Στην πραγματικότητα πρόκειται για αιθέρια έλαια τα οποία διαλύονται σε ποσοστό 78 με 95% με οινόπνευμα γι’ αυτό και η ένταση του κάθε αρώματος εξαρτάται από το ποσοστό της διάλυσης- αραίωσης. Υπάρχουν τα αρώματα, τα Eau de Parfum και τα Eau de Toilette και το κόστος τους κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.
Τα αρώματα περιέχουν αιθέρια έλαια σε ποσοστό 22%, είναι τα πιο ακριβά γι’ αυτό και προορίζονται για ειδικές περιστάσεις. Τα Eau de Parfum διαρκούν περίπου πέντε με επτά ώρες και είναι τέλεια τόσο για το πρωί όσο και για το βράδυ, ενώ τέλος τα Eau de Toilette είναι τα λιγότερο ακριβά (περιέχουν αιθέρια έλαια σε ποσοστό 8-10%) και διαρκούν από τέσσερις μέχρι έξι ώρες. Τα ανδρικά αρώματα και τα Eau de Cologne είναι πολύ ελαφριά και περιέχουν αιθέρια έλαια σε ποσοστό 4%.

Tips πριν βγεις στην έρευνα αγοράς:
1.
Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και μην αγοράσεις ένα άρωμα μόνο και μόνο επειδή το μύρισες στη φίλη σου. Κάθε άρωμα αντιδρά διαφορετικά σε κάθε επιδερμίδα. Τσέκαρέ το πρώτα στην δική σου!
2. Για τον ίδιο λόγο, ποτέ μην δοκιμάζεις ένα άρωμα πάνω στα ειδικά χαρτάκια. Το σώμα σου θα σου πει την αλήθεια.
3. Ποτέ μην δοκιμάζεις παραπάνω από τέσσερα αρώματα την φορά. Α) θα ζαλιστείς και β) ποτέ δεν θα καταλάβεις πώς μυρίζει ποιο!
4. Τα φρουτώδη και τα floral αρώματα είναι καλύτερα για το καλοκαίρι ενώ τα πιο ζεστά και spicy ταιριάζουν στους χειμερινούς και πιο κρύους μήνες.
5. Αν δεν είσαι σίγουρη αν το άρωμα που δοκίμασες είναι αυτό που πραγματικά θες, ζήτησε από την αισθητικό του stand δειγματάκι. Φεύγοντας από το κατάστημα πάρε μαζί σου 3-4 αγαπημένα σου. Κάνε το τεστ με τους συναδέλφους ή τον καλό σου. Όταν ακούσεις την ατάκα “μυρίζεις τέλεια! Τι φοράς;” θα ξέρεις πως αυτό το άρωμα θα πρέπει να το αγοράσεις!

Window shopping: κάνε κλικ εδώ και δες μερικά από τα αγαπημένα μας αρώματα και μερικές limited edition και εορταστικές αφίξεις!

And More