Αύριο θα μάθουμε τον πρώτο Ελληνα ,”Top Chef” !

Μετά από περίπου τρεις μήνες ασταμάτητων δοκιμασιών, έφτασε η στιγμή για την υπέρτατη δοκιμασία! Αυτή που θα αναδείξει τον πρώτο Έλληνα “Top Chef”, – μετά τον πρώτο΄Ελληνα “Master Chef” – , ανάμεσα σε 16 έμπειρους και ταλαντούχους επαγγελματίες σεφ που διεκδίκησαν τον πολυπόθητο τίτλο.
Ετσι, ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Γιώργος Μαυρογιαννόπουλος και ο Μιχάλης Νουρλόγλου, οι τρεις φιναλίστ του TOP CHEF, έρχονται αντιμέτωποι για τελευταία φορά και καλούνται να αποδείξουν την αξία τους σε δύο εξαιρετικά δύσκολες και εντυπωσιακές δοκιμασίες.
Στην πρώτη δοκιμασία, που θα αφήσει έναν από τους τρεις εκτός συναγωνισμού, οι σεφ διαγωνίζονται στη μοριακή κουζίνα! Προηγουμένως, ο Ερβέ Προνζάτο μαθαίνει τα μυστικά της μοριακής κουζίνας στους τρεις σεφ φτιάχνοντας διάφορα πιάτα μαζί τους. Ο Αθηναγόρας, ο Μιχάλης και ο Γιώργος έχουν δύο ολόκληρες ώρες στη διάθεσή τους, για να ετοιμάσουν δύο πιάτα χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που μόλις διδάχτηκαν, οι οποίες εκτός από δύσκολες, είναι και επικίνδυνες! Δύο από αυτούς θα πάρουν το εισιτήριο για τη δεύτερη και τελευταία δοκιμασία, που θα αναδείξει τον Έλληνα “Top Chef” : τη δοκιμασία… RESTAURANT WARS!
Το πλατό χωρίζεται στα δύο και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς ο κάθε σεφ καλείται να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο στο πλατό του “Top Chef” ! Συγκεκριμένα, πρέπει να επιλέξει την ‘επωνυμία’, να επιμεληθεί τη διακόσμηση, την άψογη εμφάνιση των τραπεζιών, τους καταλόγους και επιπλέον, να ετοιμάσει ένα μενού 5 πιάτων για 30 καλεσμένους – συγγενείς, φίλους, αλλά και διάφορα γνωστά ονόματα του χώρου της εστίασης – που τον τίμησαν με την παρουσία τους: συνολικά 150 πιάτα!
Στην τελική δοκιμασία του “Top Chef” θα ξαναδούμε όλους τους υποψηφίους που έχουν αποχωρήσει από το σόου, οι οποίοι συμμετέχουν είτε ως καλεσμένοι στα εστιατόρια, είτε ως βοηθοί των δύο σεφ στην κουζίνα! Συγκεκριμένα, οι δύο φιναλίστ επιλέγουν από τρεις βοηθούς ο καθένας. Συνεργάζονται όλοι μαζί για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και παράλληλα, ζουν άκρως συγκινητικές στιγμές…
Στο τέλος, οι κριτές Ηλίας Μαμαλάκης, Χριστόφορος Πέσκιας, Απόστολος Τραστέλης και Ερβέ Προνζάτο, θα δοκιμάσουν τα μενού και θα ανακοινώσουν τον μεγάλο νικητή, που θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ. Όμως, και ο ‘χαμένος’ δεν θα φύγει με άδεια χέρια, αφού τον περιμένει μια υποτροφία για μεταπτυχιακό από τη σχολή Le Monde !

Και όπως λέει και η οικοδέσποινα του κουζινο-ριάλιτι Νάντια Μπουλέ ; “Ας κερδίσει ο καλύτερος…” !

Read More

And More