Η μπόρα “παρέλυσε” για μια ακόμα φορά πολλές περιοχές της χώρας

Πολλές περιοχές βρέθηκαν “απροετοίμαστες” μπροστά στο κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα σε Χαλκίδα, Βόλο, Ναύπλιο, Κρήτη και βόρειες Σποράδες όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής

– Πλημμύρισε και η Αθήνα από τις καταιγίδες και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Σοβαρά προβλήματα έφερε το κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλές περιοχές βρέθηκαν “απροετοίμαστες”.

Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Δέντρα έπεσαν με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές αυτοκίνητα. Προβλήματα και στο Βόλο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε Πήλιο και βόρειες Σποράδες.

Προβλήματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με το cretalive, μετ’ εμποδίων γινόταν η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο του
Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων με πολλές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί. Σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ο άνεμος παρέσυρε πινακίδες ενώ η βροχή παρέσυρε υλικά μπλοκάροντας τους δρόμους.
Πλημμύρισε το Ναύπλιο, με την πυροσβεστική να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και μαγαζιά. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το “Άκουα Τζούελ” που έκανε το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Ίο – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι τη Φολεγάνδρου, καθώς οι άνεμοι έπνεαν μέχρι εννιά μποφόρ.
Επίσης, το “Δωδεκάνησος Εξπρές” που έκανε το δρομολόγιο, Πάτμος – Λειψοί– Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη – Ρόδος, δεν μπόρεσε να πιάσει στο λιμάνι της Σύμης

Read More

And More