Νιώθεις συνεχώς εξαντλημένη; Μήπως η κούραση σε κρατά μακριά από όσα αγαπάς;

Το Σαββατοκύριακο πέρασε κι εσύ αισθάνεσαι πως δεν ξεκουράστηκες καθόλου. Μήπως κάθε πρωί δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι; Πόσες φορές δεν έχεις αναβάλει δραστηριότητες που αγαπάς, μόνο και μόνο επειδή νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν;

Δεν είσαι μόνη. Φαίνεται πως οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας εξαντλούν όλους. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς του Centrum* τρεις στους τέσσερις Έλληνες αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να ασχοληθούν με δραστηριότητες που θα ήθελαν, στην καθημερινότητά τους.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΜΕΝΟ;
Η πανελλαδική έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Centrum έδειξε πως οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου απορροφούν όλο και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας.

Κοπιαστική δουλειά
Το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως η βασική αιτία που νιώθει καταβεβλημένος είναι η δουλειά. Πρώτα στη λίστα έρχονται επίσης η έλλειψη γυμναστικής και φυσικής δραστηριότητας (σε ποσοστό 57%), αλλά και η διατροφή (ποσοστό 23% των απαντήσεων).

Γυναικεία δύναμη
Μια γυναίκα έχει στο κεφάλι της ακόμη περισσότερα πράγματα στο καθημερινό της πρόγραμμα. Γιατί ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού, ποιος είναι εκείνος που θα τρέξει πίσω από τα παιδιά και όλες εκείνες τις υποχρεώσεις της οικογένειας. Δικαιωματικά λοιπόν το 51% των Ελληνίδων δήλωσε πως το κατά τα άλλα “ασθενές” φύλο, τα καταφέρνει καλύτερα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Βέβαια, από την άλλη, όλες αυτές οι αρμοδιότητες σε εξαντλούν περισσότερο από έναν άνδρα. 1 στις 3 γυναίκες δηλώνουν περισσότερο κουρασμένες, σε σύγκριση πάντα με το σύντροφό τους.

Η κούραση σκοτώνει τη διασκέδαση

Όπως καταλαβαίνεις όταν αισθάνεσαι “κουρέλι”, εκείνο που θα θυσιάσεις πρώτο είναι τα χόμπι και η διασκέδαση. Γιατί μπορεί να μην έχεις κουράγιο να πας στο γραφείο, όμως δεν γίνεται και να χάσεις τη δουλειά σου! Ενώ, εκείνο το απολαυστικό διήμερο σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο ή μια βόλτα με το ποδήλατο θα μείνουν στη σφαίρα των επιθυμιών. Το 42% των ερωτηθέντων απάντησε πως θυσιάζει την άσκηση, ενώ το 18% τα χόμπι, λόγω έλλειψης ενέργειας.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσεις την εξάντληση που σε καταδιώκει; Μόνο αν εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με τις κατάλληλες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, που θα τονώσουν τον οργανισμό σου.
Το νέο Centrum, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου, για καλύτερη υγεία και ευεξία. Ρίξε ένα δισκίο στο ποτήρι σου και απόλαυσε μια δυναμωτική “πορτοκαλάδα”, που θα σε στηρίξει όλη την ημέρα.

Ένας συνδυασμός από θρεπτικά συστατικά θα σου δώσει ενέργεια, θα σε προστατέψει από τις ιώσεις που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό, ενώ θα κάνει και το δέρμα να δείχνει πιο σφριγηλό και λαμπερό, σαν να ξύπνησες μόλις από έναν χορταστικό ύπνο.

Μάθε πληροφορίες και κέρδισε ένα ταξίδι στο Παρίσι

Μπες στο www.To2011YposxomaiNa.gr, σημείωσε τη δική σου υπόσχεση για πιο ισορροπημένη διατροφή, καλύτερη υγεία και περισσότερη ενέργεια και λάβε μέρος στην κλήρωση για ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο Παρίσι. Πάρε τον αγαπημένο σου και ζήσε μια ρομαντική απόδραση, συντροφιά με το αγαπημένο σου πρόσωπο.

*Η έρευνα αγοράς διεξήχθη στην Ελλάδα, από 18/11/2010 έως 29/11/2010, σε δείγμα 500 ατόμων, από την εταιρεία ερευνών BRI (Brown Research International). Οι έρευνες αγοράς δεν αποτελούν δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για κλινικούς ισχυρισμούς.

Read More

And More