To jean πουκάμισο εκδικείται! Η μόδα το επιβάλλει περισσότερο από ποτέ…

To jean πουκάμισο επέστρεψε και είναι τόσο πολύ must που θα σαρώσει την ντούλαπα σου! Κάτι σαν το καρό πριν από δύο χρόνια, που χρειάστηκε ένα χρόνος για να το αποδεχτείς και να το αγοράσεις. Και να τώρα, που το κοιτάς και πλήτεις.

Jean πουκάμισο! Για έναν περίεργο λόγο ήταν πάντα παρόν στο μυαλό σου αλλά ως πόλος γέλιου και πειράγματος για όσους το φορούσαν. Για φαντάσου να φοράς jean με jean και να θεωρείσαι υπερστιλάτος; Παιχνίδια που κάνει η ζώη!
Κι όμως δεν είναι αστείο. Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τους λάτρεις του είδους! Και σε πληροφορώ πως η μανία με το trend γράφει ήδη μία σεζόν στη διεθνή μόδα.

How to…
Πριν όμως βιαστείς να το απορρίψεις ή τρέξεις να το αποκτήσεις (εάν δεν το έχεις ήδη αποκτήσει) είναι καλό να δεις πως μπορεί να φορεθεί.

Η βασική ιδέα είναι βασισμένη σε ένα πιο boyfriend στιλ που επιβάλει αυτόματα να αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο. Μπορείς ακόμα και να το αγοράσεις από το αντρικό department όπου και μεγαλύτερη ποικιλία θα βρεις και μικρότερη ουρά στο ταμείο.


Aπο αριστερά Twenty&Twelve, Kenzo, Philip Lim

-Μπορείς να το φορέσεις ανοιχτό με t-shirt μονόχρωμης απόχρωσης από μέσα. Συνδυασμένο είτε με παντελόνι σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις πέρα από τις βασικές είτε με φούστα δημιουργώντας ένα απόλυτο retro girlie look.

-Kλειστό, αφήνοντας μόνο το πρώτο κουμπί από πάνω ανοιχτό και συνδυασμένο με γκρι παντελόνι, φούστα ή σορτσάκι κάνει πανεύκολα ένα απογευματινό σύνολο. Το συγκεκριμένο look μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα είδη παπουτσιών ανάλογα με τη διάθεσή σου και την ώρα.

ΤΙP: φρόντισε να διπλώσεις τα μανίκια δύο με τρεις φορές. Δίνει στιλ και κάνει το όλο look να φαίνεται πιο χαλαρό.

Χωρίς να σου φανεί αστείο επέλεξε να το φορέσεις με jean παντελόνι ή σορτσάκι.


Aπο αριστερά Chloe, Ralph Lauren, D&G

Να θυμάσαι: Εάν αποφασίσεις να το συνδυάσεις με jean από κάτω είναι καλό να επιλέξεις διαφορετικές αποχρώσεις του jean. Με πιο σύνηθες το πουκάμισο να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από το κάτω μέρος.

Το ίδιο ισχύει και με τα jean σορτσάκια αν και το tip που θα σου κάνει το look πιο sexy είναι να φορεθεί ανοιχτό με t-shirt από μέσα και πλατφόρμες.

– Sexy συνδυασμός είναι και το mini φόρεμα. Eίτε ανοιχτό εάν το φόρεμα είναι στενό είτε δεμένο στη μέση εάν το φόρεμά σου είναι πιο girlie -δίνει αμέσως άλλη διάθεση στο σύνολο.

– Απόλυτα καλοκαιρινό και δροσερό trend είναι οι maxi (φορεμένες ψηλοκάβαλα) σε απαλές floral αποχρώσεις φούστες. Κι αν συνδυαστούν με jean πουκάμισο δεμένο στη μέση το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει με πολύ καλές κριτικές.

– Ένα πουκάμισο αν είναι αρκετά μακρύ μπορεί να φορεθεί και ως φόρεμα προσθέτοντας μια λεπτή ζώνη στη μέση.

ΤΙP: H ζώνη κορδόνι στην απόχρωση του μπεζ –καφέ για το καλοκαίρι αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση είτε για την παραλία είτε για βόλτα στο νησί συνδυασμένο με ψάθινο καπέλο.

– Εάν σου αρέσει το στιλ αλλά θέλεις κάτι πιο rock (αν και πιo χειμερινό στιλ) συνδύασε το jean πουκάμισό σου με κολάν από δαντέλα μαύρη και ψηλές γόβες σε απόχρωση animal print.

– Και τέλος έαν θέλεις να διατηρήσεις μια πιο θηλυκή version μπορείς να επιλέξεις την αγορά ενός πιο εφαρμοστού στο σώμα πουκάμισου. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το φορέσεις είτε μέσα από μαύρη εφαρμοστή φούστα, είτε μέσα από παντελόνι αλλά και σορτς.

Φυσικά και οι επώνυμες δεν έχασαν ευκαιρία και υιοθέτησαν το τζιν πουκάμισο. Aπό αριστερά Reese Witherspoon, Alexa Chang, Miley Curys.

Buy, Buy…
Mπορείς στη high street αγορά να βρεις πάρα πολλά jean πουκάμισα που να ταιριάζουν ακριβώς στο στιλ σου.

Aπο αριστερά Topshop και τα δύο άλλα, Miss Selfridges.

Read More

And More