Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα!

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα.. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.. Διαβάστε την αναλυτική πρόβλεψη

Συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες που αναμέβεται να επεκταθούν και στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο οι λίγες αρχικά νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα νότια και από τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στην περιοχή των Κυκλάδων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν με ανέμους νοτιοδυτικούς 5 με 7 και το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.

Διάβασε για τις υπόλοιπες περιοχές στο newsit!

Read More

And More