Ασκήσεις για τέλειο στήθος! Τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν…

Το γυναικείο στήθος είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μιας γυναίκας. Χρειάζεται όμως φροντίδα, περιποίηση και κυρίως γυμναστική για να διατηρηθεί σωστά. Το Tlife Gym έχει τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το ντεκολτέ σου και να το κρατήσεις… στη θέση του!

Μην ξεχνάς πως ένα γυμνασμένο στήθος δεν είναι μόνο πιο σέξι, αλλά σε βοηθά να αποκτήσεις και καλύτερη στάση του σώματος, πράγμα που θα προσθέσει πολλά plus στην εμφάνισή σου.

Ο γυμναστής Βασίλης Λυρώνης ετοίμασε ένα σετ ασκήσεων. Ακολούθησέ το 3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δεις διαφορά. Επανάλαβε κάθε άσκηση 15-20 φορές. Αφού ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις επανάλαβέ τες όλες από 2 φορές.

Για τις πιο προχωρημένες: Δοκίμασε να κάνεις το σετ των ασκήσεων αντί για 2, 3 φορές για μεγαλύτερη ενδυνάμωση

ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΧΕΡΙΩΝ

Ξάπλωσε στο πάτωμα και άνοιξε τα χέρια διάπλατα, στην ευθεία των ώμων με τα βαράκια στα χέρια. Τα γόνατα παραμένουν λυγισμένα και τα πέλματα ακουμπούν στο έδαφος.

Σήκωσε τα χέρια ψηλά, ενώνοντάς τα πάνω από το στήθος και προσέχοντας να μην λυγίζεις τους αγκώνες. Επίστρεψε στην αρχική θέση και συνέχισε την άσκηση…

ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΛΞΕΙΣ

Ξάπλωσε στο στρώμα με τον αριστερό ώμο να ακουμπά το έδαφος και το αριστερό χέρι να αγκαλιάζει τον θώρακα. Το δεξί χέρι είναι λυγισμένο, με την παλάμη να ακουμπά στο έδαφος μπροστά από τον αριστερό ώμο.

Βάζοντας δύναμη με το δεξί χέρι ανασήκωσε τον άνω κορμό, φροντίζοντας η σπονδυλική σου στήλη να είναι πάντα ευθυγραμμισμένη καλά. Επίστρεψε αργά κάτω και συνέχισε τις επαναλήψεις. Κάνε το ίδιο με το αριστερό χέρι…

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ PUSH UPS

Πάρε θέση για Push ups, ακουμπώντας το δεξί γόνατο στο έδαφος. Τα χέρια είναι τεντωμένα στην ευθεία των ώμων και το αριστερό πόδι επίσης τεντωμένο πίσω.

Χαμήλωσε τον κορμό λυγίζοντας τους αγκώνες αργά, φροντίζοντας να μην ακουμπήσει ο θώρακας στο έδαφος. Επίστρεψε και πάλι ψηλά και συνέχισε τις επαναλήψεις. Αφού ολοκληρώσεις το πρώτο σετ, κάνε το ίδιο με το αριστερό γόνατο να ακουμπά στο έδαφος.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα βαράκια στα χέρια. Τα γόνατα είναι λυγισμένα και τα πέλαμτα ακουμπούν στις φτέρνες.

Λύγισε τους αγκώνες προς τα κάτω, φροντίζοντας οι βραχίονες να είναι ευθυγραμμισμένοι ψηλά στο ύψος των ώμων.

PUSH UPS ΤΟΥ ΔΥΤΗ

Πάρε θέση για Push Ups με τη διαφορά πως το δεξί σου πόδι είναι τεντωμένο στη μύτη του πέλματος, ενώ με το αριστερό ακουμπάς με το γόνατο στο έδαφος. Σπρώξε προς τα πίσω με τις παλάμες των χεριών και φέρε το κεφάλι προς το στήθος

Από αυτή τη θέση λίγυσε τα χέρια και σπάσε τη μέση σου προς τα επάνω, δίνοντας κατεύθυνση με το κεφάλι. Το στήθος έρχεται ανάμεσα στις δύο παλάμες και το αριστερό γόνατο σχεδόν τεντώνει, ακουμπώντας συνέχεια στο έδαφος.

Σπρώξε με τα χέρια προς τα πάνω τεντώνοντας την σπονδυλική στήλη όσο περισσότερο μπορείς, με το κεφάλι προς τα πάνω και το πηγούνι ψηλά.


Credits

Φωτό: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε τον γυμναστή βασίλη Λυρώνη για την παρουσίαση των ασκήσεων

Read More

And More