Τι είπε ο Βλαστός μέσα από τη φυλακή!

Έσπασε τη σιωπή του ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του συνδικάτου του εγκλήματος σε μια συνέντευξή-φωτιά που έδωσε στην Espresso μέσα από τη φυλακή.

Ο Παναγιώτης Βλαστός που φαίνεται ως ο ιθύνων νους που βρίσκεται πίσω από την εγκληματική οργάνωση που είχε απαγάγει τον Περικλή Παναγόπουλο το 2009, λέει πως δεν ευθύνεται αυτός για την απαγωγή. “Είναι δυνατόν να οργανωθεί μέσα από τη φυλακή μια τέτοια ιστορία; Εγώ υποστηρίζω το αυτονόητο. Είμαι 16 χρόνια μέσα στη φυλακή. Για να οργανώσω αυτήν την απαγωγή, πρέπει να ξέρω τους χώρους, τα πάντα και να λέω σε κάποιους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στην απαγωγή αναφέρει πως ανέλαβε να ξεπλύνει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ λύτρα του Πετράκη και να πάρει 20%, δηλαδή 800.000 ευρώ. “Θα προσπαθούσα να βρω κάποιον επιχειρηματία να ξεπλύνουμε τα χρήματα. είμαι φυλακή τόσοα χρόνια. Πώς θα ζήσω; με το ξέπλυμα του χρήματος ή με το σπάσιμο επιταγών”, λέει ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ο ίδιος αναφέρει πως ήξερε από την φυλακή τον Πετράκη. “Όταν αποφυλακίσθηκε τον έπαιρνα τηλέφωνο μια φορά την εβδομάδα. δεκαπέντε μέρες πριν την απαγωγή του Παναγόπουλου, μου είχε πει ότι ετοιμάζουν μια μεγάλη δουλειά και αν πάει καλά θα χρειαστεί τη βοήθεια μου”, αναφέρει ο Βλαστός και προσθέτει: “Μου είπε ότι από τη δουλειά που θα έλανε στον εφοπλιστικό χώρο θα έπαιρναν πολλά χρήματα. Γνώριζε ο Πετράκης ότι έσπαγα επιταγές με τη βοήθεια του Τρουμπόυκη και είχα πει πως αν χρειαστεί κάποιος χρήματα μπορώ να τον διευκολύνω”.

Όσον αφορά την εκτέλεση του επιχειρηματία Γιώργου Γούσια, ο Παναγιώτης Βλαστός λέει πως ήταν φίλοι και δεν ευθύνεται εκείνος για το θάνατό του. “Ντρέπομαι που λένε ότι ευθύνομαι για τη δολοφονία του”, σημειώνει ο Βλαστός.

Read More

And More