Mercedes Benz AXDW Ημέρα 2η: Όλα όσα είδαμε στην Ελληνική γιορτή της μόδας!

Ημέρα δεύτερη για την Mercedes Benz Athens Xclusive Designers Week και ο ενθουσιασμός του να βρεθώ και να δω από κοντά τις δημιουργίες ελλήνων και πολύ ταλαντούχων σχεδιαστών για ακόμη μία ημέρα ήταν πολύ μεγάλος.

Όπως κάθε κορίτσι που αγαπάει την μόδα φόρεσα τα ωραία μου ρούχα και πήγα στον χώρο όπου ήταν γεμάτος από αγόρια και κορίτσια ντυμένα με στιλ, πρωτοτυπία άλλοτε με καλαισθησία κι άλλοτε με…όχι και τόση. ‘Εκανα μία βόλτα από το pop- up store της Patricia Field όπου αν κρίνω από εχθές μέχρι να ρίξει αυλαία η AXDW δεν θα μείνει ούτε η ταμπέλα με το λογότυπο της στιλίστριας. Πέρασα δίπλα όπου είχε τα ρούχα της η underground boutique και κοίταξα… τι άλλο ρούχα και αξεσουάρ που είχαν αρκετό ενδιαφέρον ενώ η ευγενική κοπέλα που έκανε promotion και μου ζήτησε να γράψω με κραγιόν, κόκκινο της φωτιάς, ένα μήνυμα στον καθρέφτη που είχαν στήσει στέλνοντας μήνυμα χωρισμού στο αγόρι μου μάλλον διασκέδασε με την ατάκα που ευρηματικά σκέφτηκα!

Αφού πέρασα την ώρα μου μιλώντας με συναδέλφους, στιλίστες, μακιγιέρ, φωτογράφους αλλά και άλλους σχεδιαστές μόδας που βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν τον θεσμό ήρθε η ώρα για το πρώτο show της ημέρας και τα μεγάφωνα φώναξαν όσους έχουν κάρτες press να περάσουν στην αίθουσα. Οι πόρτες άνοιξαν, η αίθουσα γέμισε με κόσμο και η δεύτερη ημέρα μόδας μόλις ξεκίνησε…

Rita Pateroni

Χωρίς καμία σχεδόν καθυστέρηση το πρώτο show και οι δημιουργίες της Rita Pateroni κέρδισαν τις εντυπώσεις. Λιτά κομψά φορέματα σε 60s γραμμή που την τόνισαν ακόμη περισσότερο οι μπότες μέχρι το γόνατο. Οι αποχρώσεις απαλές αρκετά γλυκιές με το μαύρο – άσπρο να κυριαρχεί της συλλογής και την δαντέλα να αποτελεί βασική λεπτομέρεια της.


Μαύρα επιβλητικά φορέματα με μακριές κάπες από μετάξι και υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Πολύ καλοραμμένα ρούχα για μία γυναίκα που της αρέσει να ντύνεται κομψά, αναδεικνύοντας τον πιο γλυκά ρομαντικό της εαυτό.

Andreea Tincu & Senses

Πολύ ευχάριστη έκπληξη η συλλογή της σχεδιάστριας για τον ερχόμενο χειμώνα που έφερε μνήμες από τον οίκο Pierre Cardin. Ρούχα με έντονη γεωμετρικότητα και ευθείες – λιτές γραμμές με στοιχείο που τα μεταμόρφωνε σε παιχνίδια, τα έντονα χρώματα. Μπλέξιμο χρωμάτων που έδωσε φως και ζωντάνια σε ρούχα κλασικά.


Λεπτομέρεια που μας άρεσε πολύ είναι η σούρα που έκαναν τα παντελόνια στον αστράγαλο αλλά και τα διακριτικά κομψά prints επάνω στα φορέματα και στις μπλούζες.

Miltos

Ο σχεδιαστής που πάντα επιλέγει να παρουσιάσει τις συλλογές του με έναν πιο θεατρικό τρόπο, για τον ερχόμενο χειμώνα θέλει τις γυναίκες να επιστρέφουν σε κομμάτια κλασικά με έντονες επιρροές από τις δεκαετίες ’40 -’50 .


Φορέματα από ταφτά και μετάξι που άφηναν διακριτικά τους ώμους έξω και απέπνεαν μίας παλαιότερης κοπής θηλυκότητα.

Ratt by Rita Attalla

Το show της Rita Attalla ξεκίνησε και τα ρούχα για τον ερχόμενο χειμώνα μαρτυρούν από μακριά την ταυτότητα της. Φορέματα που αγκαλιάζουν σφιχτά την γυναικεία σιλουέτα και φτάνουν μέχρι το γόνατο. Χρώματα βαθιά όπως το μπορντό, το μπλε σκούρο και το κιπαρισσί αποτελούν τις βασικές επιλογές για τον χειμώνα ενώ το καλσόν βγαίνει από το προσκήνιο και την θέση του παίρνει το μαύρο κολάν.


Φορέματα που πάντα κολακεύουν την γυναίκα που θα τα επιλέξει και μακριές δημιουργίες από μετάξι γεμάτες κίνηση. Για ακόμη μία φορά η συλλογή της σχεδιάστριας μας άρεσε πολύ.

Angelos Frentzos

Τι κι αν χρειάστηκε να περιμένουμε παραπάνω από μία ώρα για να δούμε τις δημιουργίες του διεθνή σχεδιαστή από κοντά το αποτέλεσμα δεν μας άφησε ασυγκίνητες. Ο χώρος άλλαξε το ίδιο και ο φωτισμός και τα φορέματα και τα παντελόνια με στοιχείο τους το digital print γέμισαν την πασαρέλα.


Οι βερμούδες από μετάξι χωρίς ραφή στο τελείωμα τους μας άρεσαν πολύ όπως και κάποια Asian στοιχεία στα σακάκια όπως και οι μακριές μαύρες φούστες με σκίσιμο στο πίσω μέρος τους και λεπτομέρεια το βολάν. Σίγουρα η γυναίκα που θα τα επιλέξει ξέρει από μόδα και πηγές έμπνευσης της στο ντύσιμο είναι οι ηλεκτρικές πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Βερολίνο.

Read More

And More