Ξεκίνησα pilates…

Εδώ και δυο εβδομάδες άρχισα pilates. Δεν είχα ξανακάνει ποτέ συστηματικά και κυρίως δεν είχα κάνει ποτέ σωστά.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έκανα γυμναστική πειθαρχημένα από τότε που σταμάτησα να κάνω χορό (τον… περασμένο αιώνα). Άρχιζα και σταμάταγα κατά περιόδους. Πριν από το καλοκαίρι με έπιανε κλασικά ο γνωστός πανικός και ξεκινούσα εντατικά.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι ασκήσεις pilates δεν έχουν ένταση, άγχος, υπερβολική πίεση. Είναι ένας τρόπος άσκησης που δεν γίνεται εφιάλτης. Δεν πιάνεσαι, δεν πεθαίνεις στον πόνο, δεν χύνεις τόνους ιδρώτα και κυρίως δεν κάνεις δεύτερες σκέψεις πριν ξεκινήσεις για το γυμναστήριο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η καλή αίσθηση του σώματος και η ευεξία που αισθάνεται κανείς μετά το τέλος του μαθήματος.

Η βασική αρχή της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος, που είναι η κοιλιά.

Η κοιλιά κρατά μέσα της μια βαθιά δύναμη που βρίσκεται σε κατάσταση νάρκης στους περισσότερους ανθρώπους. Ο έλεγχός της ξεκινά βαθιά, από τους εσωτερικούς μύες, που εφάπτονται της σπονδυλικής στήλης. Ενεργοποιώντας τη δύναμη που προέρχεται από το κέντρο μας και κρατώντας τα άκρα χαλαρά κι ευλύγιστα, σταθεροποιούμε την σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα το σώμα να βρίσκει τη σωστή στάση και κίνηση.

Οι σωστές βαθιές αναπνοές βοηθούν στη χαλάρωση και στην οξυγόνωση του σώματος. Μετά το τέλος κάθε μαθήματος το σώμα απορρέει ζωτικότητα, υγεία και η αίσθηση της ευεξίας είναι έντονη.

Εδώ και χρόνια έβρισκα πολλές δικαιολογίες για τεμπελιά. Αν είσαι στην ίδια κατηγορία, μην το σκέφτεσαι άλλο. Κάνε κάτι για την υγεία σου και τον εαυτό σου!

Τατιάνα

Για να βρεις κι εσύ προγράμματα Pilates από το Fitness του TLIFE κάνε “κλικ” εδώ

And More