Ισιδώρα: “Γιατί έρχονται συνεχώς αγόρια στη ζωή μου που δεν με θέλουν, που με γράφουν;”

Καλησπέρα!

Το θέμα που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια,το έχω συζητήσει άπειρες φορές με φίλες μου χωρίς ωστόσο ποτέ να βγάλω άκρη. Είναι κάτι που με απογοητεύει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει.

Είμαι 22 ετών. Μόνη. Καμία σοβαρή σχέση. Μόνο ανώριμα πράγματα τα οποία κρατούσαν μέχρι 2-3 μήνες. Έχω γνωρίσει πολλά αγόρια αλλά ούτε έναν αξιόλογο,ούτε έναν που να μου φέρθηκε έντιμα. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Συνεχώς άντρες που με υποτιμούν, με αγνοούν, μου δείχνουν ότι δεν με θέλουν, ότι με βαριούνται, αδιαφορούν. Καμία προσοχή, κανένα ενδιαφέρον, καμία τρυφερότητα ποτέ…

Κι εγώ να φέρομαι πάντα εντάξει και να αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος και όλοι βιάζονται να φύγουν. Και στο κάτω κάτω είμαι πιστεύω μια χαρά άτομο. Εμφανίσιμη, χαμηλών τόνων, με χιούμορ, με κατανόηση (όλα αυτά επειδή μου τα λένε όσοι με ξέρουν -σε καμία περίπτωση δεν είμαι περήφανη ή ψωνισμένη).

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είχα και την πιο υψηλή αυτοπεποίθηση αλλά με όσα συμβαίνουν η αυτοπεποίθησή μου πλέον έχει πιάσει πάτο και η αυτοεκτίμηση μου έχει ισοπεδωθεί.

Πολλοί θα βιαστούν να πουν τα γνωστά: “Μια σχέση δεν είναι το παν. Γίνε ευτυχισμένη μόνη σου και τα καλύτερα θα έρθουν αργότερα κτλ, κτλ”. Εμένα όμως δεν με παρηγορούν πλέον αόριστα ελπιδοφόρα λόγια. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένη μόνη μου. Χρειάζομαι έναν σύντροφο δίπλα μου που να νοιάζεται, να με θέλει, να με σέβεται, να με εκτιμάει, να μου φέρεται με τρυφερότητα, να με κάνει να νιώθω ότι κάτι αξίζω κι εγώ επιτέλους.

Θα σας δώσω μια μικρή εικόνα των όσων περιστατικών μου τυχαίνουν κατά καιρούς: Π.χ. μου έχει τύχει πολλές φορές να με φλερτάρουν, να βγούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα και μετά μην τους είδατε… Μου τυχαίνει επίσης να με γράφουν. Αυτό ειδικά γίνεται συνέχεια. Να στέλνω ας πούμε μήνυμα και απάντηση να παίρνω μετά από κάνα τριήμερο ή να μην απαντάνε και καθόλου, να με θυμούνται όποτε θέλουν εκείνοι, να μου λένε ότι με θέλουν και στα καλά καθούμενα να εξαφανίζονται.

Από τα παραπάνω ίσως συμπεράνετε ότι είμαι καμία λυσσάρα που κυνηγάω με απελπισία αρσενικά, αλλά δεν είναι έτσι. Ίσα ίσα που τα περισσότερα περιστατικά με αγόρια ξεκίνησαν από τους ίδιους. Ποτέ δεν έκατσα να παρακαλέσω. Άμα βλέπω ότι είμαι ανεπιθύμητη, φεύγω.

Αλλά γιατί συνέχεια παρόμοια περιστατικά; Γιατί έρχονται συνεχώς αγόρια στη ζωή μου που δεν με θέλουν, που με γράφουν, που δεν μου δίνουν καμία απολύτως προσοχή; Δεν έχει λογική να εισχωρείς στη ζωή κάποιου που δεν τον εκτιμάς, που δεν τον θες. Αυτοί όμως το κάνουν και το γιατί ποτέ μου δεν το κατάλαβα.

Γράφω απλώς επειδή θέλω να εκφράσω τα όσα σκέφτομαι και εννοείται πως θα χαρώ πολύ να μου δώσετε και τις δικές σας απόψεις, συμβουλές…

Ισιδώρα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δυστυχώς είσαι κι εσύ από τις πολλές κοπέλες που γνωρίζω, που ενώ κατά τ’ άλλα διαθέτουν χιούμορ, εμφάνιση, μυαλό και όλη την καλή διάθεση να κάνουν μία σχέση, χωρίς να είναι απεγνωσμένες (ακριβώς, δηλαδή, την εντύπωση που δίνεις κι εσύ, ότι δεν είσαι απεγνωσμένη, απλώς θέλεις μία σχέση, στην οποία θα περνάς όμορφα), και αυτές είτε πέφτουν σε βλάκες είτε μένουν μόνες για πολύ καιρό.
    Ξέρεις τι λένε με την “τυπολογία” γυναικών:
    όμορφη+έξυπνησκύλα / έξυπνη+αστείαάσχημη / αστεία+όμορφηχαζοβιόλα / και τέλος…….. έξυπνη+όμορφη+αστείαδυστυχισμένη, γιατί έχει δίπλα της ένα μ@λ@κ@ που δεν την εκτιμάει όσο θα έπρεπε…… Ισιδώρα, δεν ξέρω τι να σου πω από εδώ και πέρα. Θα σου ευχηθώ μόνο καλή τύχη από καρδιάς.

  2. Δεν φταις εσύ. Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που κάνουν μεν την προσέγγιση και μετά, δεν ξέρω, για κάποιο λόγο εξαφανίζονται γιατί μάλλον αρχίζουν να έχουν “σίγουρη” μια προοπτική σχέσης μαζί σου και δεν είναι αρκετά ώριμοι για να το δεχτούν. Ψάχνουν να κυνηγήσουν απ’ αυτές που το παίζουν δύσκολες ή από αυτές που παίζουν γενικότερα. Και όταν την πατήσουν μια-δυο φορές από κάτι τέτοιες, τότε ψάχνουν απεγνωσμένα κοπέλες σαν κι εσένα, συνειδητοποιημένες και πρόθυμες να δίνουν σε μια σχέση και όχι μόνο να παίρνουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις, παρά να ελπίζεις ότι η μοίρα θα σου χαμογελάσει. Φαίνεται ότι είσαι άνθρωπος που έχει δικά του ενδιαφέροντα και πολύ καλά κάνεις που δεν κολλάς σε καταστάσεις που δεν αξίζουν. Καλύτερα μόνη παρά να τρέχεις πίσω από κάτι τέτοιους.

  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΟΛΑ , ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ —ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ —-ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ “ΓΑΤΖΩΝΕΣΑΙ” ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ —-Π.Χ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ —-Η ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΧΑΛΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΟΥΝ —–ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ : ΣΧΕΣΗ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ —- ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, Η ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΕΞΗ —ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ——ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΓΟΡΙ—–ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΕΤΙΣΤΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΩ—-ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ— —-ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ —–ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΧΑΛΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΕΥΓΑΡΙ , Ε, ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΣΗ —-ΓΙΑ ΨΑΞΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ —

  4. Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά κι εγώ δεν προτίθεμαι να σου πω ψέματα, ακόμα κι αν κινδυνεύω να φανώ σκληρή…Καταρχήν κάνε το πάθημα μάθημα. Μάθε να αναγνωρίζεις αυτό το είδος αντρών, ώστε να τους απορρίπτεις πριν μπουν στη ζωή σου. Έλεγξε καλά τα κριτήριά σου και άλλαξε ό,τι χρειάζεται. Μήπως είσαι από τις γυναίκες που έλκονται από τα “κακά παιδιά”; Μήπως επίσης αφήνεις τον άντρα να σε διαλέξει; Το ό,τι θα επιλέξεις εσύ ποιός σου αρέσει, ακόμα και πριν εκείνος κάνει κάποια κίνηση και χρειαστεί να του δείξεις εσύ πρώτη κάποιο σημάδι, δε σε κάνει αυτομάτως λυσσάρα. Ξεκόλλα από πάνω σου σου τέτοιες ταμπελίτσες και άγχη. Είσαι αυτή που είσαι, μια χαρά και καθώς πρέπει και θα πρέπει να είσαι περήφανη γι’αυτό. Οπότε ναι, θα ακούσεις και το κλισέ που μας απαγορεύεις να σου πούμε, πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθησή σου έχει πάει περίπατο γι’αυτόν ακριβώς το λόγο. Και ένας ανασφαλής άνθρωπος κάνει μπαμ από 10 χλμ μακριά. Και ξέρεις τι μηνύματα στέλνει; “Δεν είμαι κακή, αλλά ούτε και το κελεπούρι που ψάχνεις, παρόλ’αυτά σε παρακαλώ κάνε σχέση μαζί μου και πληζ πληζ πληζ! μη σηκωθείς κι εσύ και φύγεις!” Εσύ μπορεί να λες πως δεν είσαι ούτε λυσσάρα ούτε απελπισμένη, δεν εμπνέεις όμως αυτοπεποίθηση και σιγουριά κι αυτό ο άλλος το πιάνει και ξενερώνει…

  5. εφόσον εσύ δείχνεις να τα χειριζεσαι σωστα και δεν χαλιέσαι, μην ανησυχείς καθόλου!! πάνω απ όλα εσυ να ξες την αξια σου και αν ο άλλος εξαφανίστηκε μετά το πρώτο ραντεβού, κι ας φαίνονταν όλα καλά, μπορεί να έχει θεματακια με τον εαυτό του να λύσει. δεν ξερω για αυτοπεποίθηση, πάντως συνηθως κοπέλες σαν εσένα με ομορφια χιούμορ και σωστή συμπεριφορά εκπέμπουν σιγουρια για τον εαυτό τους που τους κομπλεξικούς θα τους τρομαξει. αυτοί χάνουν!!

  6. Δεν έρχονται γλυκειά μου μόνοι τους, εσύ τους έλκεις.. Δούλεψε με το εαυτό σου,την αυτοεκτίμηση σου & την αυτοπεποίθηση σου. Πρέπει να οξύνεις το κριτήριο σου για την δική σου ευτυχία στη ζωή. Οι επιλογές μας είναι αποτέλεσμα της απελπισίας μας, να μην είμαστε μόνες. Οταν ”νερώνουμε” το κρασί μας, ποιός ο λόγος να πίνουμε ”κρασί”? Κανείς δεν θα μας κάνει ευτυχισμένες, αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς για μας πρώτα!

  7. H δική μου συμβουλή είναι να μην αφήσεις την κατάσταση που βιώνεις,να σε γονατίσει τελείως συναισθηματικά τελείως.Να μη σταματήσεις να αναζητάς το κσλύτερο για σένα και να κάνεις πράγμα που σου προσφέρουν έστω και μικρές στιγμές χαράς.
    Αν σε παρηγορεί θα σου πω ότι υπάρχουν και χειρότερα.Θα γράψω κάποια στιγμή εδώ και το δικό μου πρόβλημα ευελπιστώντας να πάρω κάποια συμβουλή που θα με βοηθήσει να βγω απο το αδιέξοδο που βρίσκομαι.

  8. Εμ αφού πας και εσύ και κολλάς με τους “ωραίους” τους δήθεν και τα αλάνια! Τα καλά παιδιά που σε κοιτάνε δεν τα θέλεις!

  9. νομιζω οτι ο Γερμανος τα ειπε ολα σε μια φραση….Ακουσε τη συμβουλη του και κοιτα γυρω σου…. ανοιξε τα ματια σου.. διπλα σου θα δεις το παιδι που εχει αισθηματα για σενα και δεν το ενδιαφερει να παιζει μια γυναικες για να καλυψει τη δικη του ανασφαλεια….Το παιδι που ειναι σχεδον αορατο, ειναι αυτο που ψαχνεις..

  10. Ίσως να δοκίμαζες να βγεις ραντεβού και να γνωριστείς καλύτερα με αγόρια τα οποία είναι λίγο πιο συνεσταλμένα και ντροπαλά. Ήμουν κι εγώ σε μια φάση σαν τη δική σου, την πατούσα από κάτι κατά τ’ άλλα “κυνηγούς” και δεν έβγαζε πουθενά. Στον περίγυρό μου υπήρχαν κάποιοι άνδρες που κρατούσαν πολύ χαμηλούς τόνους, δεν τους έδινα σημασία και τους έβλεπα μόνο σαν φίλους. Και τελικά με τον έναν από αυτούς έτυχε να γνωριστούμε λίγο παραπάνω, ανοίχτηκε, υπήρξε αμοιβαία συμπάθεια και μέχρι σήμερα είμαστε μαζί. Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου για το πόσο χαζή ήμουν, που τόσο στεναχωριόμουν που άλλα αγόρια σημασία δεν μου έδιναν, ενώ αυτόν τον είχα τόσο καιρό μπροστά μου και δεν τον έβλεπα. Μερικές φορές αυτοί που δεν κυνηγάνε είναι και οι μεγαλύτεροι “θησαυροί” σαν άνθρωποι.

  11. Είμαι άντρας και έχω να σου πω τα εξής:

    Φαίνεσαι αξιόλογη κοπέλα και ισορροπημένη, δυστυχώς όμως, ενώ ξεκινάς με καλή “μαγιά”, προαπαιτούμενα δηλαδή, κινδυνεύεις να πέσεις στον φαύλο κύκλο που πέφτουν πολλά άτομα και από τα δύο φύλα, λόγω των προβληματικών σημερινών διαπροσωπικών σχέσεων.

    Αυτό που εννοώ είναι το εξής. Ενώ ξεκινάς με σοβαράς πλεονεκτήματα, όπως εμφάνιση, ευφυία και αυτοπεποίθηση, στην πορεία οι απογοητεύσεις και απορρίψεις που δέχεσαι πλήτουν την αυτοπεοποίθηση και αυτοεκτίμηση που αρχικά είχες.
    Όπως είπαν και άλλοι νωρίτερα, αυτό (η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η “αναγκισιά” δηλαδή) φαίνεται, στη συνέχεια, γιατί το εκπέμπεις στους γύρω σου.
    Αυτοί το καταλαβαίνουν και είναι απωθητικό.
    Το αποτέλεσμα είναι να μην σε παίρνουν στα σοβαρά, να σε ξανααπορρίπτουν, εσένα η αυτοπεποίθησή σου να πέφτει ακόμη περισσότερο και μετά, στην επόμενη προσέγγιση, να ξανακάνεις το ίδιο λάθος και μάλιστα, ίσως, πιο έντονα.
    Ένας καθοδικός φαύλος κύκλος δηλαδή.

    Το πρόβλημα βέβαια μάλλον δεν ξεκινά από εσένα, διότι όπως είπα ΑΡΧΙΚΑ (!) έχεις (είχες!) αυτοπεποίθηση αλλά οι προβληματικές ανθρώπινες/διαπροσωπικές σχέσεις και η απαράδεκτη πολλές φορές συμπεριφορά πολλών αγοριών έπλειξαν την αυτοπεποίθηση που εσύ αρχικά είχες και έτσι μπήκες στον καθοδικό φαύλο κύκλο.

    Η λύση δυστυχώς από μεριάς σου είναι η εξής:

    Πρώτον, να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και παρά τις απογοητεύσεις που δέχεσαι από ανώριμες συμπεριφορές ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ να διατηρείς την αυτοπεοποίθησή και αυτοεκτίμησή σου, ώστε να μην εκπέμπεις “αναγκισιά” και “λυπησιά” προς τα έξω.
    Με άλλα λόγια, να σφυρηλατήσεις τον χαρακτήρα σου ώστε όταν δέχεσαι τα πλήγματα (απογοητεύσεις) να τις κάνεις , να τις “ξεσκονίζεις” από πάνω σου, σαν να μην έγιναν και να προχωράς μπροστά με αισιοδοξία.

    Δεύτερον, να εκμπέμπεις προς τα έξω την εικόνα ότι δεν είσαι “δεδομένη” για κανέναν, ότι έχεις προτιμήσεις, άποψη και συγκεκριμένες ανοχές για κάποια πράγματα, τις οποίες οι άλλοι δεν θα πρέπει να παραβιάσουν.
    Αυτό θα το εκτιμήσουν οι άντρες!
    Αυτό ακούγεται παρακινδυνευμένο βέβαια, διότι θα χρειαστεί σε κάποια πράγματα να πεις “όχι” και να υψώσεις τη φώνη σου, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεις κάποιοι άντρες να απομακρυνθούν διότι δεν γίνεται πάντα το δικό τους.
    Όμως, πίστεψέ με, είναι ο μόνος σωστός τρόπος, διότι έτσι θα διαχωρίσεις εξαρχής τους (πολλούς) ανεπαρκείς και αλαζόνες και θα κρατήσεις μόνο τους (λίγους) καλούς και ισορροπημένους.
    Με το να λες όμως, ούσα ίσως πολύ υποχωρητική, “ναι” σε όλα, μάλλον κινδυνεύεις να διώξεις ΚΑΙ τους καλούς, διότι “ξενερώνουν”.

    Τρίτον, μην σταματάς να είσαι πολύ κοινωνική και να γνωρίζεις συνέχεια νέο κόσμο με κάθε αφορμή και ευκαιρία, ώστε να αυξήσεις τον κύκλο σου και τις πιθανότητες να βρεις τελικά το σωστό άνθρωπο.

    Δυστυχώς, οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες και χρειάζεται υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και χαμόγελο, παρά τις αντίξοες περιστάσεις.

    Καλή επιτυχία…!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More