Ματίνα: “Νομίζω πως έχω γίνει φοβική; Μήπως είμαι εγώ που προκαλώ τη στραβή εξέλιξη;”

Με λένε Ματίνα και θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα…

Πριν δύο εβδομάδες περίπου γνώρισα τον Σ. Γνωριμία της στιγμής που εξελίχθηκε ωραία. Μικρότερός μου μερικά χρόνια και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Μιλούσαμε μέσω μηνυμάτων κυρίως και πολύ γρήγορα αποφασίσαμε να βρεθούμε.

Είπαμε να έρθει σπίτι μου και να περάσουμε μαζί το Σαββατοκύριακο. Έτσι κι έγινε. Ήταν πολύ όμορφα. Οι συζητήσεις μας έδειχναν ότι υπάρχει επικοινωνία. Ήταν αρκετά περιποιητικός και δοτικός κάτι που με έκανε να χαλαρώσω και να αφεθώ.

Εδώ θα ήθελα να σας διευκρινίσω πως η προηγούμενή μου σχέση μου έχει αφήσει πολλά σημάδια. Πέρασαν χρόνια για να τον ξεπεράσω -αν τον ξεπέρασα ποτέ δηλαδή. Και όλο αυτό το διάστημα μου ήταν πολύ δύσκολο να βρω κάτι που θα μου κάνει “κλικ”. Όλοι για κάποιο λόγο μέσα μου συγκρίνονταν μαζί του κι έχαναν. Ό,τι κι αν βρισκόταν στο διάβα μου από τότε έμοιαζε μικρό ή ότι κάτι του έλειπε.

Το λέω αυτό για να σας εξηγήσω πως για μένα το Σαββατοκύριακο με τον Σ. αποδείχτηκε αρκετά σημαντικό μιας και τόσο καιρό μετά, κάποιος κατάφερε να με κάνει να νιώσω όμορφα.

Έφυγε το απόγευμα της Κυριακής και ανυπομονούσα να τα ξαναπούμε. Κι εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Δεν είμαι από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν στρατηγικές και συνήθως αφήνομαι στα θέλω μου. Οπότε το “δεν στέλνεις μήνυμα πρώτη” ή το “περιμένεις να κάνεις κίνηση εκείνος” στην περίπτωσή μου δεν ίσχυαν.

Την επόμενη μέρα λοιπόν έστειλα μήνυμα να δω τι κάνει. Μου είπε πως πέρασε τη μέρα του κι ότι τον ταλαιπωρούσε μια γρίπη και αυτό ήταν. Την επόμενη μέρα ξαναέστειλα. Μου εξήγησε πως η γρίπη επιμένει και πως δεν είναι πολύ καλά. Δεν ξαναέστειλα. Αλλά ούτε κι αυτός έστειλε κάτι. Πέρασε μια εβδομάδα και κανένα νέο του.

Μου είχε πει ότι ακολουθεί μια δύσκολη και απαιτητική εβδομάδα για εκείνον, αλλά πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να στείλει ένα μήνυμα να δει τι κάνω; Απογοητεύτηκα.

Έχω την εντύπωση πως έχω γίνει φοβική. Φοβάμαι να αφεθώ γιατί δεν θα αντέξω άλλη ανώμαλη προσγείωση. Και κάπως έτσι, είτε γειώνω μια κατάσταση πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει, είτε με “ζώνουν τα φίδια” για το τι θα γίνει στη συνέχεια με παρόμοια αποτελέσματα. Μήπως είμαι εγώ που προκαλώ την στραβή εξέλιξη;

Ματίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Signwmi kopelia, alla poia stravi ekseliksi?? Eletheri sxesi itheles tu enos S/K ti perimenes meta oti tha trexei apo pisw su k tha epidiwkei epafes k monimi sxesi. Prota ksekatharise ti thes esi apo tis sxeseis su k meta mathe na tis diekdikeis. Pare loipon apo auto to S/K auto pu su prosfere mia exaristi anapavla, gemise autopepithisi k vges eksw na vreis auton pu thes k frontise tin epomeni fora na ksekathariseis ti akrivws thes apo tin arxi, oxi tipota allo gia na min exeis apories otan o allos den epikoinwnei.

  2. Μου έχει συμβεί να χάσω την εμπιστοσύνη μου σε άτομα, όλοι φοβόμαστε μην πληγωθούμε. Ο φόβος είναι το βασικότερο συναίσθημα των ατόμων και κρύβεται πίσω απ’ όλα. Όσα έζησες σε επηρέασαν κι αυτό με τον Σ. ήταν πιθανότατα το κερασάκι στην τούρτα. Εφόσον έχεις αναγνωρίσει την κατάσταση, μέσα σου ασυνείδητα την δουλεύεις. Πιστεύω πως θες χρόνο για να το ξεπεράσεις, όμως έκανες το πρώτο σημαντικό βήμα της αναγνώρισης! Δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις, όλα θα έρθουν με τον καιρό και θα ‘σαι πάλι έτοιμη για κάτι. Κι ακόμα να θυμάσαι πως οι φόβοι είναι μια φωνή μέσα μας για να μας προστατεύει, ΟΧΙ να μας αποτρέπει από αυτά που θέλουμε να ζήσουμε!!! Να πηγαίνεις πάνω σε όσα φοβάσαι και να τα πολεμάς! Μπορείς! Σου εύχομαι κάθε καλύτερο, και όσο πιο σύντομα γίνεται! Και πολλές βόλτες αν γίνεται να ξεσκάς, να χαίρεσαι την όμορφη ζωή!

  3. Ματίνα βγάζεις τα μάτια σου μόνη σου. Γνώρισες τον Σ που ήταν ‘όλο αυτοπεποίθηση ‘ (ε βέβαια αφου σε έβλεπε οτι έλιωνες ) πού? και τον κάλεσες έτσι απλά στο σπίτι σου για σαββατοκύριακο ;;;;;;;;; Καταλαβαίνεις πόσο απεγνωσμένη και έτοιμη για όλα φαίνεσαι ε; Μην αναρωτιέσαι λοιπόν γιατι εξαφανίστηκε .

  4. Ματίνα, κατ’ αρχάς να σου σφίξω το χέρι που δεν ακολουθείς τα φτηνά κόλπα που συμβουλεύουν γυναικεία περιοδικά και περιλαμβάνουν “στρατηγικές” του στυλ “να μην του τηλεφωνήσω / στείλω μήνυμα πρώτη,” “να το αφήσω να χτυπήσει από τρεις και πάνω φορές όταν με παίρνει τηλέφωνο” κι άλλες τέτοιες χαζομαρίτσες. Όσο για το θέμα σου, συγνώμη αν γίνεται προσωπικό, μα δεν κατάλαβα αν από την πρώτη σας συνάντηση πήγατε στο σπίτι σου και ολοκληρώσατε. Αν κάτι τέτοιο συνέβη, τότε μπορεί να ήταν κάτι από τα εξής: είτε αυτόν δεν τον ενδέφερε κάτι παραπάνω από μία εμπειρία με κάποια μεγαλύτερη, είτε τώρα έχει δικές του ανασφάλειες (όντως μικρότερος και με λιγότερες εμπειρίες) ότι δεν θα μπορέσει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Ή και τα δύο. Εγώ, πάντως, σας άνδρας θα σου πω ότι δεν άξιζε τον χρόνο σου. Και ξέρεις γιατί; Επειδή αν ήταν σωστός, θα αρνιόταν να έρθει σπίτι σου με την πρώτη ευκαιρία, ακόμα και να παρακαλούσες εσύ. Όχι να το παίζει νέος και ωραίος, αλλά να τη βγάζει τζαμπαντάν στο δικό σου σπίτι. Όφειλε να σε πάει κάπου, να σε κάνει να περάσεις καλά και να σου θυμίσει ότι είσαι μια ποθητή γυναίκα, ακόμα κι από νεαρότερους άνδρες όπως εκείνος. Και δικαιολογίες τύπου ότι είναι μικρότερος και μπορεί να μην έχει χρήματα, δεν χωράνε. Δεν είπαμε να σε πάει για δείπνο με αστακό σε πεντάστερο, αλλά το να δεχτεί να έρθει κατευθείαν σπίτι σου χωρίς να προηγηθεί ένα “πρελούδιο” ρομαντικής εξόδου, για μένα δείχνει ότι είναι φτηνιάρης. Μακάρι, αν φανεί, να σου αποδείξει το αντίθετο με τις πράξεις του. Να σου προτείνει να βγείτε και όχι να καλομάθει στο σπίτι σου. Διαφορετικά, δεν αξίζει μία.

  5. Ματίνα, νομίζω πως είσαι λίγο σε σύγχυση. Καταρχήν, άσε τον πρώην σου στην άκρη. Δε νομίζω ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμη, ίσως όμως να σε βολεύει να τον “χρησιμοποιείς” για να δικαιολογείς τα δικά σου λάθη και αποτυχίες. Είναι μια παγίδα στην οποία οι γυναίκες πέφτουμε πολύ ευκολα χωρίς να το καταλαβαίνουμε πολλές φορές. Σταμάτα να το κάνεις αυτό, σε κρατάει πίσω, δε σε αφήνει να δεις τα λάθη σου και τα σωστά, να εξελιχθείς και να ωριμάσεις. Για τον Σ. σου απάντησαν ήδη. Να προσθέσω πως ούτε εγώ πιστεύω σε “γυναικίες στρατηγικές”, πιστεύω όμως στη γυναικεία (και γενικά στην ανθρώπινη) αξιοπρέπεια. Ακόμα κι αν θεωρείς ότι σεβαστηκες την αξιοπρέπειά σου καλώντας έναν άγνωστο (ουσιαστικά) στο σπίτι σου για ΣΚ, σκέψου ωστόσο ποιά μηνύματα του έστειλες με τις κινήσεις σου κι ίσως καταλάβεις το γιατί εκείνος, με ένα στείο πρόσχημα (γρίπη), εξαφανίστηκε σχεδόν. Τέλος, πρόσεχε πολύ ποιόν βάζεις στο σπίτι σου, τόσα γίνονται…Καλή τύχη.

  6. Κάνεις και εσυ το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες —Δίνουν στον άντρα σεξ και περιμένουν οτι αυτός θα “κολλήσει” μαζί τους και θα κάνουν σχέση —Αμ δέ….—Το παλίκάρι πέρασε ωραία δυο μέρες και αυτό ήταν ….Πάμε γι αλλα —–Το λάθος σου δεν ήταν οτι προκαλείς την αρνητική εξέλιξη μιας σχέσης αλλά του ότι έδωσες λάθος μύνημα με τον να τον καλέσεις τόσο γρήγορα σπίτι σου για περιπτύξεις —-Έπρεπε να περιμένεις λίγο καιρό να γνωριστείτε καλύτερα —–Το να κάνεις σεξ και ειδικά με κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά δεν σημαίνει οτι θα οδηγήσει και σε σχέση —-Την επόμενη φορά λοιπον να μην είσαι τόσο παρορμητική και να γνωρίσεις τον άλλο καλύτερα και τι προθέσεις έχει απέναντι σου πριν προχωρήσεις —–

  7. Ματίνα, θα ηθελα παρα πολυ να σου φωναξω να μην εισαι , μα κυριως να μην δειχνεις απελπισμενη. Για αρχη, ξεχνα λιγο τον πρωην σου, οσο καψουρα και να υπηρξες, βρες τροπο και απομυθοποιησε τον. Μην τον ωραιοποιεις στο κεφαλακι σου, δεν μπορει να ηταν ο τελειος αντρας, απλα απο την καψουρα σου, δεν μπορεις να δεις πιο περα και προφανεστατα για να ειναι πρωην σου, κατι δεν εχει παει καλα!!!! Οποτε αφηνουμε για αρχη το “κεφαλαιο” του πρωην και παμε στην “παραγραφο” του Σ. Ο Σ. μικροτερος κτλ, ειδε οτι μια μεγαλυτερη του, του εδειξε ενδιαφερον, ηθελε να περασει ενα Σ/Κ μαζι της και ετσι και εγινε….. Απο την στιγμη που δεν εστειλε μηνυμα αυτος, μην ξανασχοληθεις και απλα κρατα το γεγονος οτι περασες καλα. Και οταν λεω απο την στιγμη που δεν εστειλε μηνυμα αυτος, εννοω, για να μην παρεξηγηθω, οτι ενας αντρας οταν απλα θελει σεξ απο μια γυναικα και ΜΟΝΟ, φυσικα δεν θα επιδιωξει επαφη μαζι της μετα,τηλεφωνικη ή οτιδηποτε….Οταν ομως θελει και κατι παραπανω, ακομα κι αν θα ειναι μια “ελευθερη σχεση”, θα στειλει, θα νοιαστει, θα ευχαριστησει εστω για την βραδια!!! Να το θυμασαι και να μην ασχολεισαι με αυτους που εχουν “συναχι” μετα το σεξ και απο το συναχι δεν μπορουν να στειλουν μια Καλημερα ή μια καληνυχτα.

  8. ego ixa mini 6 xronia moni gia avton ton logo min ke pligotho alla is na pligothis ke na dokimasis den ginete ine mesa stin zoi avta,ospou na erthi o katalilos.gia to oreosou swtk kratato san anamnisi mias wradias ean ine i gripi tha fani ke an oxi pali tha epidioxi apo monostu na epikinonisi prosexe omos min kolisis wale kato ta thelosou ke des ean axizi na xanawrethis mazitu ean exi melon avti i istoria dioti meta thane diskola na xekolisis giavto xriazete na xekatharisis apo tin arxi ta thelosou ke ta thelotou.sou evxome ola kala na pane

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More