Οι chef της Ευγενίας Μανωλίδου μιλούν στο TLIFE!

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Γιάννης Λουκάκος, που θα βρίσκονται από τον Οκτώβρη στην κουζίνα της Ευγενίας Μανωλίδου και θα έχουν το ρόλο της κριτικής επιτροπής του “Master Chef” μιλούν στο TLIFE για τη μαγειρική, τη συνεργασία τους και την λαμπερή παρουσιάστρια!

Οι τρεις διακεκριμένοι chef που θα βρίσκονται στο πλευρό της Ευγενίας Μανωλίδου δηλώνουν πολύ χαούμενοι που θα συμμετέχουν σ’ αυτήν την εκπομπή μαγειρικής και αποκαλύπτουν πως η συνεργασία τους με την γνωστή παρουσιάστρια είναι εξαιρετική. Οι τρεις τους γνωρίζονταν πριν συμμετάσχουν στo “Master Chef” και αναφέρουν πως έχουν φάει ο ένας στο εστιατόριο του άλλου.

Όσο για τη συμμετοχή τους στην εκπομπή και οι τρεις δηλώνουν πανέτοιμοι να δοκιμάσουν τις δημιουργίες των νέων chef και να επιλέξουν αυτόν που θα φορέσει την ποδιά του “master chef” και θα κερδίσει τις 50.000€.

Ποιοι είναι όμως, οι τρεις chef που θα βρεθούν στο πλευρό της Ευγενίας Μανωλίδου;

Λευτέρης Λαζάρου: “Η μαγειρική με εκφράζει!”

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Βαρούλκο”. Είναι γιος καραβομάγειρα και έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα chef που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο. Από πολλούς αποκαλείται και ως ο “Μάγος της Κουζίνας”.

Ο γνωστός chef αποκαλύπτει πως του αρέσει πολύ η μαγειρική και αυτό γιατί μέσα από το επάγγελμά του, μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του. “Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική γιατί με αυτόν τον τρόπο εκφράζομαι”, εξομολογείται ο Λάζαρος Λαζάρου. Ο ίδιος αναφέρει πως ασχολείται με τη μαγειρική και στο σπίτι του και είναι αυτός που μαγειρεύει για την οικογένεια του, ενώ αποκαλύπτει πως αγαπημένο του φαγητό είναι το ψάρι.

Ακόμη, η σχέση του με την Ευγενία Μανωλίδου στην εκπομπή, αναφέρει πως είναι εξαιρετική και σημειώνει πως δεν φοβάται τον ανταγωνισμό. “Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό γιατί πιστεύω ότι είμαστε οι καλύτεροι”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Γιάννης Λουκάκος: “Η μαγειρική με μάγεψε!”

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, η αγάπη του όμως για τη μαγειρική είναι αυτή που κέρδισε στο τέλος. Ο ίδιος φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, “Culinary Institute of America” και εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων. Στην Αθήνα επέστρεψε πριν από 10 χρόνια, εργάστηκε σε σημαντικά εστιατόρια και το 2009 άνοιξε το δικό του, “Ψωμί κι Αλάτι”, στο Χαλάνδρι.

Ο διακεκριμένος chef αναφέρει ότι τον μάγεψε η μαγειρική και γι’ αυτό ακολούθησε τελικά αυτόν τον τομέα. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε φαγητά. “Δεν έχω κάποιο αγαπημένο φαγητό ή σπεσιαλιτέ. Απολαμβάνω ο,τιδήποτε καλομαγειρεμένο που ικανοποιεί την διάθεση μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν παντρεύεις την ψυχή και την αγάπη, με τη σωστή τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα σκέψης το κάθε φαγητό που φτιάχνεις οφείλει να είναι σπεσιαλιτέ”, υπογραμμίζει ο Γιάννης Λουκάκος.

Για τη συνεργασία του με την λαμπερή παρουσιάστρια λέει πως είναι απλώς “εξαιρετική” και ότι ο ίδιος δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες εκπομπές. Ακόμη, στην ερώτηση αν ο ίδιος μαγειρεύει στο σπίτι, λέει το εξής: “Όταν τα καταφέρνω, το οποίο συμβαίνει σπάνια, μαγειρεύω για τα αγαπημένα μου πρόσωπα”.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: “Ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη!”

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει περάσει από τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης και σήμερα είναι ο chef του εστατορίου “Αλάτσι”.

Ο ίδιος αναφέρει πως το αγαπημένο του φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά, ενώ ξεκίνησε να μαγειρεύει από ανάγκη. “Ξεκίνησα να μαγευρεύω από ανάγκη”, αναφέρει χαρακτηριστικά, ο γνωστός chef. Ακόμη, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παραδέχεται πως δεν μαγειρεύει για την οικογένειά του και σημειώνει πως η συνεργασία του με την Ευγενία Μανωλίδου είναι άψογη.

Οι τρεις τους θα βρεθούν στο πλευρό της Ευγενίας Μανωλίδου για να μοιραστούν τα μυστικά της μαγειρικής τους και κρίνουν τους υποψήφιους.

Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του “Master Chef”:

Read More

And More