Νέα, επαναστατική μέθοδος για λαμπερό πρόσωπο: διατομίτες και χημικό peeling TCA!

Θαμπή όψη, δυσχρωμίες, πανάδες, σπυράκια… Ποιο πρόβλημα ακριβώς αντιμετωπίζει η δική σου επιδερμίδα; Και ένα ακόμη ερώτημα: πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες έναν εξειδικευμένο για τρόπο για ένα επαγγελματικό peeling που θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και θα αναδείξει τη νέα σου επιδερμίδα; Γνώριζες ότι μια τέτοια επίσκεψη, μια με δύο φορές τον χρόνο είναι ικανή να παρατείνει τη νεότητα και την υγεία του προσώπου σου;

Οι ειδικοί του επιστημονικού κέντρου Symmetria μας συστήνουν σε μια νέα θεραπεία peeling: το χημικό peeling TCA το οποίο είναι ότι πιο νέο! Παρακάτω, θα βρεις όλες τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες!

Χημικό peeling TCA. Τι είναι;
Το χημικό peeling είναι η εφαρμογή χημικών παραγόντων στο δέρμα και η πρόκληση ελεγχόμενης καταστροφής της επιδερμίδας ή και του χορίου, με σκοπό την απομάκρυνση επιφανειακών βλαβών και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Ανάλογα με το βάθος της καταστροφής το χημικό peeling διακρίνεται σε επιφανειακό, μέσου βάθους και βαθύ.
Ένας από τα σημαντικότερα χημικά peeling που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι το TCA, το οποίο αποτελείται από τον παράγοντα τριχλωρικό οξύ και σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται από 10-25% ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Το TCA μπορεί να συνδυασθεί με άλλες μεθόδους ανανέωσης του δέρματος, όπως την εφαρμογή διατομιτών για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Πώς ακριβώς γίνεται η θεραπεία;
Κατά την διάρκεια της θεραπείας προηγείται η εφαρμογή των διατομιτών για να επιτευχθεί η επιφανειακή απολέπιση, η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και να διευκολυνθεί η ομοιόμορφη κατανομή του TCA. Μετά την επάλειψη του τριχλωρικού οξέος, οι ασθενείς αρχίζουν να αισθάνονται κνησμό και κάψιμο, η ένταση των οποίων υποχωρεί όταν η ουσία αφαιρεθεί, ενώ οι περισσότεροι ανέχονται τα συμπτώματα αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό. Το πρόσωπο μετά τη θεραπεία εμφανίζει μια ερυθρότητα η οποία παραμένει για δύο περίπου ημέρες, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται η απολέπιση της οποίας η ένταση εξαρτάται από τις συγκεντρώσεις του τριχλωρικού οξέος και το βάθος της θεραπείας που επιθυμούνε να επιτύχουμε.

Και τι αποτελέσματα έχει;
Το χημικό peeling TCA προκαλεί την ανάπλαση του δέρματος και απομακρύνει όλα εκείνα τα στοιχεία πού κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο. Συμβάλλει στην υποχώρηση των σκουρόχρωμων κηλίδων και πανάδων, στην λείανση της επιδερμίδας και την βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και στην απομάκρυνση ουλών και σημαδιών από τραυματισμούς και ακμή.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;
Το χημικό peeling πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που παρουσιάζουν τοπική δερματίτιδα, αλλεργίες, ενεργό έρπη, ιστορικό χηλοειδών ουλών και αυτοάνοσα νοσήματα. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται αν έχουν υποβληθεί σε θεραπείες Laser φωτοανάπλασης, ακολουθούν θεραπεία με ισοτρετινοΐνη ή αν έχουν εκτεθεί για μεγάλο διάστημα στον ήλιο. Η θεραπεία Διατομίτες-TCA είναι μια ασφαλής μέθοδος ελεγχόμενης απολέπισης που συμβάλλει στην αναγέννηση του δέρματος και ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος.

Με μια φορά είμαι καλυμένη;
Μπορεί να γίνει μεμονωμένη θεραπεία ή κύκλος των 4 θεραπειών μία ανά 15ήμερο ή μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Και πόσο θα μου κοστίσει;
Μεμονωμένη θεραπεία στα 200€, ο κύκλος των τεσσάρων θεραπειών στα 650€.

Read More

And More