Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθεί σήμερα ο Π. Παναγόπουλος με τους απαγωγείς του!

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη των απαγωγέων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται 20 πρόσωπα που εμπλέκονται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου φέτος, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του, στο Καβούρι της Αττικής.

Στο εδώλιο αντιμέτωποι με σωρεία κακουργημάτων, κάθονται οι Παναγιώτης Βλαστός- του αποδίδεται «ηγετικός ρόλος» στην απαγωγή του εφοπλιστή – και οι: Γιάννης Σκαφτούρος, Απόστολος Πετράκης, Εμμανουήλ Σκαρλάτος, Αριστομένης Κλεφτογιάννης, Γιώργος Κατσαγάννης, Γιώργος Τρομπούκης, Γιάννης Θεοδωράκης, Χαράλαμπος Μουστάκας, Ιωάννης Χήρας, Βασίλης Στεφανάκος, Ιωάννης Θώδης, Κωνσταντίνος Ανδρέου, Μπόμπαν Ριστέβσκι, Πολυτίμη Γεωργά, Ελισσάβετ Πούλιου, Ιωάννης Καλογερίδης, Εμμανουήλ και Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και Παναγιώτης Σοϊλέδης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι «20» αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεων κ.ά.
Από τους είκοσι κατηγορούμενους, οι 13 βρίσκονται στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι πρώτες ”μάχες” των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για το αποδεικτικό υλικό, με τα περιβόητα CDs με τους μαγνητοφωνημένους διαλόγους των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης.
Ήδη, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν αμφισβητήσει τη νομιμότητα του αποδεικτικού υλικού, αλλά και την ερμηνεία που είχαν δώσει στις συνομιλίες τους οι διωκτικές Αρχές. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι Απ. Πετράκης, έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή του εφοπλιστή, σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους συγκατηγορούμενούς του, που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τον ρόλο που τους αποδίδει το κατηγορητήριο.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt.gr

Read More

And More