Ένας άνδρας τα βάζει με τα “λεφτά” αισθήματα κάποιων γυναικών.

*Πριν αρχίσω να μιλάω… θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: πρώτον, δεν αναφέρομαι σε όλες τις γυναίκες, αλλά σε αρκετές από εσάς. Δεύτερον, υπάρχουν και άντρες που κάνουν το ίδιο, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας σήμερα. Το θέμα μας είναι το εξής…

Τυγχάνει να έχω βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε συζητήσεις με γυναίκες φίλες μου για τον… ιδανικό άνδρα. Άλλες ψάχνετε ψηλό, ξανθό, με μπλε μάτια, άλλες πιο λατίνους, άλλες έχετε μια αδυναμία στην κοιλίτσα και πάει λέγοντας. Μια χαρά ως εδώ… Όλοι έχουμε προτιμήσεις, όλοι έχουμε τα αδύνατα σημεία μας στο αντίθετο φύλο. Όταν όμως προκύπτει ζήτημα… φορολογικών στοιχείων τότε κυριολεκτικά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Μήπως είχε δίκιο η Marilyn; Τα διαμάντια είναι όντως ο καλύτερος φίλος της γυναίκας;

“Καλός ο Γιώργος, αλλά με τη δουλειά που κάνει δεν μπορεί να με βγάλει ούτε για σουβλάκι!” μια από τις ατάκες που πολλές ξεστομίζουν χωρίς να κοκκινίζουν. “Εντάξει μωρέ, είναι δυνατόν 30 χρόνων άνθρωπος να μην έχει ένα αμαξάκι της προκοπής να με πάει καμιά βόλτα;”! “Εγώ μπορεί να θέλω να κάνω τα ταξίδια μου, να πάω τις εκδρομές μου… πώς θα μου τα προσφέρει με τρεις και εξήντα που παίρνει;”.

Η αγάπη δεν μετριέται σε είδος….

Αντιλαμβάνομαι πως ένα ρομαντικό ταξίδι στο Παρίσι με το έτερόν σου ήμισυ θα ήταν ιδανικό. Καταλαβαίνω πως ένα loft α λα Παπακαλιάτης με “κόζι” έπιπλα και πρωινό με θέα την Ακρόπολη θα σου έφτιαχνε την ημέρα. Κι εγώ θα ήθελα να σε βγάλω για φαγητό στο πιο χλιδάτο εστιατόριο της πόλης, με αφορμή την επέτειό μας… ή χωρίς αφορμή! Όμως δεν γίνεται να ζητάς από τη σχέση σου να φτιάξει για σένα το ιδανικό lifestyle. Μήπως πιστεύεις πως εγώ δεν ονειρεύομαι μια πιο άνετη ζωή και φυσικά να σου προσφέρω τις ρομαντικές στιγμές των ονείρων σου; Είναι όμως στο χέρι μου να το κάνω αυτό; Πιστεύεις πως μπορώ να ζω την ζωή που ονειρεύεσαι και για κάποιο, ανεξήγητο λόγο δεν το κάνω; Έτσι είναι η ζωή!Welcome to reality… πόσοι άνδρες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να σου προσφέρουν κάτι αντίστοιχο;

Πέρα όμως από την πικρή αλήθεια, εκείνο που με εκνευρίζει περισσότερο σε αυτή τη “γυναικεία” λογική περί σχέσεων είναι πως αισθάνομαι ότι μετράς τη σχέση μας σε είδος. Όταν με πρωτοείδες στο μπαράκι με πρόσεξες για αυτό που είμαι. Ήρθαμε ο ένας κοντά στον άλλο γιατί ταιριάζαμε, γιατί αισθανόμασταν πως αυτό το “κάτι” που συνέβαινε ανάμεσά μας ήταν ξεχωριστό. Δεν υπήρχε πουθενά η οικονομική μας κατάσταση ή τα περιουσιακά μας στοιχεία. Δεν θέλω να πω πως όλες οι γυναίκες είναι συμφεροντολόγες… όμως, αυτές οι ανησυχίες και τα σύννεφα στις σχέσεις ανδρών και γυναικών προκαλούνται σχεδόν πάντα από την πλευρά της γυναίκας.

Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα

Προσωπικά, πιστεύω πως όταν προκύπτει τέτοιο θέμα, ότι το προτοφόλι μου δηλαδή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου ή τα όνειρά σου, είναι μάλλον ώρα να πάρω το δισάκι μου στο ώμο και να φύγω! Αν αυτό που ένιωθες για μένα σε γέμιζε πραγματικά, τότε δεν θα σε ενοχλούσε που τις περισσότερες φορές προτιμώ να καθόμαστε σπίτι. Ούτε θα σε πείραζε να πάμε για καφέ με το μετρό! Το μόνο που θα σε ενδιέφερε θα ήταν να είμαστε μαζί. Πρόσεξε μόνο μήπως αυτές οι Lifestyle ανησυχίες σου σε αφήσουν μόνη. Γιατί ο έρωτας δεν έρχεται ποτέ με πιστοληπτική ικανότητα.

Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Esu kala ta les. Akoma kai gw pou eimai gunaika, pragmatika ahdiazw kai ntrepomai gia to fulo mou, otan tis akouw -polu suxno fainomeno pleon, dustuxws- na ta lene auta.

    Xereis omws, de ftaine panta oi gunaikes (h, oi antres pou kanoun to idio) alla:
    a) ta viwmata sthn oikogeneia. px: otan h mana kuriolektika pipilizei to koritsaki/agoraki, apo kounia, na megalwsei na vrei ena plousio -panw ap’ola- gambro/nufh, automatws h polutelhs “ekporneush” exei perasei sto DNA tous.
    kai
    b) fusika, autoi pou ta exoun dex8ei, tous exoun kanei th xarh kapote, tous/tis kaloma8an kai sou lene “o kosmos einai gematos koroida”.

    Gia kopste tous th fora OLOI -oikogeneies + hgoi– kai mporei kapote auto to fainomeno na exaleif8ei.

    Euxaristw 🙂

  2. Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις!Έτσι είναι, τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

  3. wraios filaraki!!!!alla skepsou tis xazokokotes ti thumata einai,mias kai tis vomvardizoun apo to prwi mexri to vrady me tetoia protypa..akoma kai sto periodiko pou arthografeis..to idio akrivws kanei!!!ante vres mia gkomenitsa pou olo to savvato to prwi diavazei 50 arthra gia to pws na ntytheis to vrady kai na tou areseis,ti makigiaz na kaneis gia to vrady,pws na kaneis to malli teleio gia to vrady,ti accesouar na valeis gia to vrady,pou tha pas to vrady..ouf!!!me pianeis ti ennow???den ftaiei panta o “fonias”..skepsou th kopelitsa na exei kanei oooooolllaaaa ta parapanw kai to dolio to agori ths pei..”mwro,den paizoun lefta”..ela gia merika seconds sth thesh ths..apla tragiko!!!ths gkremises to oneiro..etsi apla..gia afto den ftaine aftes panta pou ginontai sumferontologes..oxi oti tous pernw to meros..alla tis dikaiologw se ena vathmo..

  4. symfwnw apolyta 1000%gynaika eimai.etsi megalwsa kai egw.egw omos protimisa na pantreytw enan anthropo na ton agapw kai na me agapaei gia ayto poy eimai kai einai.oxi gia to portofoli toy.wraia i oikonomiki katstasi poy zoyme den einai kai i kalyteri alla mazi tha ta perasoyme ola.den xriazete kapoios na einai ploysios gia na einai eytixismenos.an exeis lefta den symenei oti eisai kai eytixismenos. ta lefta se trelenoyn. mia fili moy pantreytike mono kai mono epeidi o antras tis einai monimos sto strato kai exei lefta.kai erxete sto spiti mas me ton antra tis kai mas ta prizoyn me ta lefta toys.otan oi antropoi poylane ton eyato toys gia ta lefta einai gia lypisi toys lypame.den axsizei na xaramizeis tin zwi soy me kapoion poy den agapas mono kai mono gia ta lefta.to thema einai na agapas kai na niotheis ton antropo soy.na laxtaras na ton deis kai oxi otan ton vlepeis na to paizeis xaroymeni epeidi ekanes to lathos kai ton pantreytikes gia ta lefta. egw san efi eimai poly eytixismeni poy exw liga kai as dyskoleyomaste me ton antra moy na ta vgaloyme pera alla eimaste EYTIXISMENOI.ayta eixa na pw. koritsakia.koitate na vriskete antropoys na agapate kai oxi portofoli

  5. μια χαρα τα λες.και δεν ειναι τυχαιο που συγκεκριμενες φιλες μου που παντα το ειχαν στα στανταρ τους το χρημα εχουν φτασει 40 κι ακομα ειναι μονες. ε δεν μπορει ενας αντρας να ειναι τοσο καλος αλλα να χει και λεφτα και τα παντα. ελεος. λιγος ρεαλισμος δεν βλαπτει. και ερωτω. ενταξει καποιες γυναικες ζητανε τα παντα απο εναν αντρα.εκεινες ομως εχουν τα “παντα”να προσφερουν???????????

  6. syggnomi,kala ta lete,skefteite omos ti grinia kai tous ismous poy exoume,epidi den eimaste kala oikonomika,i kalos gamos,i tipota.exoume dynatotita me ayti tin krisi pou pername na pame xeirotera;apapapa.

  7. Μην ξεχναμε οτι μεχρι προσφατα ενας ανδρας δεν παντρευοταν μια γυναικα αν δεν ειχε καλη προικα!!! Κ αν την παντρευοταν ενω δεν ειχε προικα, το σόι του ανδρα ξεβρακωτη την ανεβαζε ξεβρακωτη την κατεβαζε. Για μια γυναικα παιζει ρολο ο αλλος να δουλευει, να βλεπει δηλ οτι ο ανθρωπος αυτος εχει στοχους, οτι δεν ειναι τεμπελοχανας κ οτι μπορει αν τυχον οδηγησει σε κατι πιο σοβαρο η σχεση (αν ) να μπορει να συντηρησει (συνδυαστικα με την εργασια της γυναικας) μια οικογενεια. Αλλιως, αρχιζει η γκρινια, τα προβληματα, δεν εχουμε να πληρωσουμε, δεν παμε πουθενα, κλεισμενοι σε ενα σπιτι κλπ κλπ κλπ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το σημαντικοτερο ολων ειναι ο χαρακτηρας του κ η χημεια με αυτον, γιατι αν ειναι ηλιθιος οσα λεφτα κ αν εχει, παλι προβληματα δημιουργει. Στο χωρο των μιντια, συναναστρεφεστε συνηθως κακης ποιοτητας ανθρωπους, κυριως αριβιστες-στριες που το μονο που τους νοιαζει ειναι το χρημα κ το θεαθηναι. Δεν ειναι ετσι γενικα ομως, μονο στον μικροκοσμο σας!

  8. Όταν έχεις ζήσει μια στερημένη ζωή με τους γονείς σου λογικό είναι όταν θα έρθει η ώρα να παντρευτέις να κοιτάξεις να πάς κάπου καλύτερα και να μην πέσεις πάλι στη φτώχια και στην μιζέρια—-Αυτό λέγεται απλή λογική—

  9. πανω σε αυτό που λέει η Αθηνά: ένα από τα πιο λυπηρά πράγματα σ’αυτόν τον κόσμο είναι η ιδέα αυτή που έχουμε όλοι ότι πρέπει να αγαπήσουμε κάποια/ον που να μας αξίζει, που να μας αντιστοιχεί και ότι είναι η αγάπη και ο έρωτας ένα “πάρε-δώσε” υλικών, status, εικόνας κτλ… Και όσοι λέμε ότι δεν σκεφτόμαστε έτσι, μας τρώει ότι το σκέφτονται οι τριγύρω μας… Είναι δυστηχώς όμως η φύση μας έτσι, ψάχνουμε το καλύτερο για τα γονίδια μας σου λέει…

  10. ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ γιατι να μη δωσω τα ωραια μου τα λεφτουδακια(καθοτι επαγγελομαι ιατρος!) σε μι put-Anna που ξέρει τα κολπα καλα και να τα δωσω σε μια χαζη??? ΕΠΕΙΤΑ θελω να εχω κι εγω μια καποια οικονομικη ανεση,οχι μια βλαμμενη με στερησεις να με ξεζουμιζει οικονομικα…ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΩ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΙΝΑ….δεν πιανομαι κοροιδο! κριμα ομως…γιατι καποιοι σας ερωτευονται και εσεις τους απορριπτεται γιατι δεν εχουν τα λεφτα…δεν διαφερετε πολυ απο τις put-Annes,με τη διαφορα οτι εσεις εχετε και ΠΟΛΥ μικροτερη αποδοση στο κρεββατι και στις αντοχες και στα κολπα….

  11. καλα βρε κοριτσια…ΚΑΙ ΑΝ ο αλλος σας δει καλοντυμενες περιποιημενες,προσεγμενες στην τριχα…ΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ? “ΠΟΠΟ ΜΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑ,ΟΡΜΑ ΤΗΣ!!!” …φανταζεστε τι καζο θα παθει μολις μαθει οτι η “θεα” με τα λεφτα είναι μια που δεν εχει περιουσια,ουτε φραγκο στην τσεπη,ζει στην “καλυβα του Μπαρμπα-Θωμά” και δεν εχει ουτε δευτερη σωβρακοφανελα για να αλλαξει???????? ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙ Ο ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ???????????? εγω λεω να σταματησετε τις βλακειες που σας πιπιλιζουν τον εγκεφαλο οι στερημενες μαναδες σας και η TV με τα προτυπα που προβαλλει(ο πλουσιος με τη φτωχεια και πονεμενη κλπ. κλπ. η ζωη δεν ειναι σαπουνοπερα). φιλικα ΚΙΚΙΤΣΑ!

  12. Μπορεις να αγορασεις το βιβλιο ομως την μορφωση οχι….Οπως και να λεμε τα περισοτερα κοριτσια αναζητουν την οικονωμικη ασφαλεια ʽΕχετε σκεφτει ποτε οτι τιποτα δεν ειναι αυτο που φαινεται; Ενας τυπος με πολλα λεφτα δεν θα σε εχει μονο εσενα…θα τα εχει με 3 αλλες ταυτοχρονα…Τα λεφτα δεν φερνουν ευτυχια μονο μια ανεση. θελει τεραστιο συμβιβασμο μια σχεση που βασιζεται στα επιφανειακα στοιχεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More