Σγουρά, ίσια, σπαστά! Πώς πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο σου!

Οι βασικοί κανόνες λουσίματος είναι ίδιοι για όλους τους τύπους μαλλιών: είναι απαραίτητο να λούζεσαι ανά δύο μέρες, να μην σκύβεις ανάποδα ώστε να μην μπλέκονται τα μαλλιά σου (η σωστή φορά είναι όπως στο λουτήρα του κομμωτηρίου) και να μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου αλλά τις άκρες των δαχτύλων προκειμένου να μην τραυματίσεις το τριχωτό της κεφαλής. Όμως, γνώριζες ότι υπάρχουν κάποιοι extra κανόνες λουσίματος που εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών μας; Απλώς τσέκαρε σε ποια κατηγορία ανήκεις και δες πώς πρέπει να το κάνεις σωστά!
Σγουρά
Τα σγουρά μαλλιά έχουν τάση ξηρότητας γι’αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα σαμπουάν και conditioner με ενυδατικούς παράγοντες όπως το Curl Around από τον John Frieda. Eπίσης, ένα καλό trick στα σγουρά μαλλιά είναι να τα χτενίζεις με μια χτένα με αραιά δόντια αφού έχεις απλώσει πρώτα το conditioner κι έπειτα να ξεπλένεις. Έτσι, δεν θα έχεις πια τον φόβο μήπως φριζάρει η μπούκλα σου!
Σπαστά
Κάνε πλούσιο αφρό με ένα σαμπουάν λάμψης ξέπλυνε καλά και άπλωσε conditioner. χτένισε τα μαλλιά σου με μια χτένα με αραιά δόντια και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Έπειτα άπλωσε σε όλο το μήκος τους σιλικόνη για λάμψη όπως τοIce Shine από το Pantene Pro-V. Έπειτα, πιάσε όλα τα μαλλιά σου σε ένα ponytail και στριφογύρισε όπως εδώ. Θα έχεις μόλις δημιουργήσει ένα τέλειο glunge look!

Ίσια
Τα ίσια μαλλιά έχουν την τάση να εμφανίζουν λιπαρότητα στην κορυφή του κεφαλιού. Για να το αποφύγεις, χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και στις άκρες μια μάσκα που θα αποτρέψει την δημιουργία ψαλίδας, η οποία ειδικά στα ίσια μαλλιά είναι πολύ εμφανής (απόλυτα εξειδικευμήνη είναι η μάσκα μαλλιών Έχεις Άκρες από το Herbal Essences). Αφού στεγνώσεις, χρησιμοποίησε ένα σίδερο ισιώματος για να δώσεις στα μαλλιά σου περισσότερη λάμψη.

Read More

And More