Ο καιρός των Χριστουγέννων!

Σήμερα ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που από το βραδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χωρα σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο ημέρα των Χριστουγέννων ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χωρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά πελάγη βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Read More

And More