Ποιος πασίγνωστος πολιτικός οπλοφορούσε στα νιάτα του;

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1977. Ο μυστηριώδης νεαρός είναι ο πασίγνωστος πλέον πολιτικός και επιχειρηματίας είναι ο Silvio Berlusconi. Καθισμένος αναπαυτικά στο γραφείο του με ένα κομψό σακάκι ποζάρει στον φωτογραφικό φακό. Πάνω στο γραφείο του βρίσκονται χαρτιά φάκελοι και ένα όπλο, ένα 357 magnum.

Ο φωτογράφος ανακάλυψε τελείως τυχαία τη συγκεκριμένη λίψη την ώρα που τακτοποιούσε τα άλμπουμ του. Τη δεκαετία του 70′, η κατάσταση στην Ιταλία ήταν επικίνδυνη και ο Berlusconi δεχόταν απειλές ότι θα τον απαγάγει ή θα τον σκοτώσει η μαφία. Έτσι λοιπόν οπλοφορούσε θέλοντας να προστατέψει τη ζωή του.

”Έφτιαχνα τις φωτογραφίες μου και έπεσε το μάτι μου πάνω σε αυτή. Της έκανα μεγέθυνση για να την επεξεργαστώ. Τότε θυμάμαι πως η συγκεκριμένη λήψη δεν μου άρεσε καθόλου κι έτσι την άφησα στην άκρη. Το αφεντικό μου, μου είχε πει ότι έπρεπε να πάω να τραβήξω φωτογραφία τον Berlusconi και τον είχα ρωτήσει ποιος ήταν αυτός. Τότε μου απάντησε πως ο Silvio θα αγόραζε μια εφημερίδα και έναν τηλεοπτικό σταθμό και πως το όνομά του θα συζητιόταν για πολύ καιρό”, δηλώνει ο φωτογράφος, Alberto Roveri.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, ο Silvio είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους του να μην τον ενοχλήσει κανείς και αρνήθηκε μάλιστα να απαντήσει στο τηλεφώνημα του τότε δημάρχου του Μιλάνου. Συνολικά διήρκεσε δύο ώρες. ”Όταν τελειώσαμε μου είπε να πάω μαζί του για φαγητό. Πριν φύγουμε έβγαλε από το συρτάρι του δύο όπλα. Μου είπε ότι το ένα ήταν για τον ίδιο και το άλλο για τον οδηγό του. Έδειξα σοκαρισμένος και με ρώτησε αν ήξερε πόσοι επιχειρηματίες και βιομήχανοι έπεφταν θύματα απαγωγής εκείνη τη περίοδο”, αναφέρει ο φωτογράφος.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα ο Silvio είχε λόγο να φοβάται. ”Η πιο σημαντική απαγωγή στην οποία είχα μπλεχτεί αλλά τελικά ποτέ δεν πραγματοποιήσαμε ήταν του Silvio Berlusconi. Δεν ήξερα ποιος είναι αλλά μας είπαν πως έπρεπε να απαγάγουμε τον άντρα που θα έφτιαχνε το Milano 2. Τότε το μεγάλο μας αφεντικό ήταν ο Gaetano Badalamenti. Για την απαγωγή του Berlusconi τρέχαμε 18 άτομα. Μετά όμως οι εντολές άλλαξαν και ακυρώθηκε. Να ξεκαθαρίσω πως εμείς δεν βάφουμε τα χέρια μας με αίμα, δεν σκοτώνουμε γυναίκες, παιδιά, ούτε κόβουμε αυτιά. Αρπάζουμε αυτόν που θέλουμε, ζητάμε από την οικογένεια λύτρα και τους τον επιστρέφουμε”, δηλώνει ο μαφιόζος Gaspare Motolo.

Read More

And More