Νεφέλη: “Φοβάμαι πως αυτή θα την παντρευτεί. Είναι ο τύπος γυναίκας που πιστεύω πως θέλει.”

Θέλω κι εγώ να σας πω την ιστορία μου, κυρίως για να τα βγάλω από μέσα μου. Δεκτές όλες οι γνώμες, αρκεί να είστε ευγενικές, γιατί έχω πληγωθεί αρκετά. Θα είμαι σύντομη.

Η ιστορία με τον Μ. κρατάει χρόνια, εννιά συγκεκριμένα. Ήταν η πρώτη μου σχέση, ο μοναδικός έρωτας. Ήμασταν μαζί από τα 17 μου, εκείνος 22. Χωρίζαμε, ήμασταν μαζί, χωρίζαμε, πάλι μαζί… Τον στήριξα σε κάθε βήμα, στο πτυχίο, στο στρατό, στην επιστροφή στην πόλη μας, στα επαγγελματικά του βήματα.

Χωρίσαμε πριν τρία χρόνια, γιατί έκανε άλλη σχέση. Μετά έκανα κι εγώ μια νέα σχέση. Τελικά χωρίσαμε και οι δύο πριν από ενάμιση χρόνο και συναντηθήκαμε πάλι.

Ο Μ. είναι ένας άνθρωπος ανώριμος, απατούσε, δεν μπορεί να μείνει εύκολα με κάποια γυναίκα, δεν ερωτεύεται. Είναι ο Mr Big της Carrie. Κάπως έτσι ήταν και η σχέση μας. Σας της Carrie με τον Mr Big. Εμένα όμως με ερωτεύτηκε. Ήμουν η μία, όπως είπε. Αλλά δεν υπάρχει γυρισμός… Τον ξέρω καλά. Λόγια δικά του.

Ενώ με την καινούρια το παίζει καλό παιδί. Εδώ και 7 μήνες έχει σχέση με άλλη. Ένα κοριτσάκι ακοινώνητο, άβουλο, σχεδόν χαζή. Ξέρω πως θα ενοχλήσουν τα σχόλιά μου, αλλά είναι η αλήθεια. Δεν έχει καμία σχέση με τις γυναικάρες που είχε. Καμία σχέση με εμένα.

Έχουν σχέση 7 μήνες και τους 4 την κεράτωνε μαζί μου. Δεν το ήξερα πως είχε σχέση, νόμιζα πως έλεγε ψέματα γιατί αυτή δεν την είχε δει κανείς. Νόμιζα πως έλεγε ψέματα, γιατί του είπα πως ή θα αρραβωνιαστούμε ή τέρμα.

Εδώ και τρεις μήνες είμαστε όλοι μαζί στην ίδια πόλη. Έχουμε λήξει ό,τι είχαμε. Εκείνος επικοινώνησε μαζί μου: πως με σκέφτεται και του λείπω, αλλά δεν χωρίζει, δεν γίνεται, δεν πρέπει… Βλακείες!

Εγώ του ζήτησα να χωρίσει, έκανα ξεκάθαρο τι νιώθω και τι θέλω. Φοβάμαι πως αυτή θα την παντρευτεί. Είναι ο τύπος γυναίκας που πιστεύω πως θέλει. Έχει πτυχίο, μπορεί να την παρουσιάσει, είναι μικρότερή μου, δεν θα αντιδρά, θα την κουμαντάρει, θα μπορεί να την απατά.

Και ζηλεύω, δεν ξέρω γιατί. Ξέρω πως η σχέση είναι από συμφέρον, πως πρέπει κάποια να έχει στα 32 του, πως τον έπρηξαν από το σπίτι του -ξέρετε πως είναι στην επαρχία. Αλλά και πάλι ζηλεύω. Τον αγαπάω και ξέρω πως με αγαπάει. Και δεν μπορώ άλλο, ζηλεύω.

Δεν ξέρω τι να κάνω, πως να προχωρήσω στη ζωή μου, πως να τον φέρω πίσω. Ξέρω τι μ…ς είναι, αλλά τον αγαπάω. Ξέρω ποιος πραγματικά είναι και τον δέχομαι.

Nefeli

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. πωπω τι να πρωτοπει κανεις…εμενα προσωπικα δεν μου αρεσαν καθολου αυτα που διαβασα. Ακουγεσαι τοσο πολυ σιγουρη για τον εαυτο σου και μειωνεις με τοση ευκολια την αλλη κοπελα που και δικιο να εχεις πραγματικα το χανεις..και αναρρωτιεται κανεις μηπως τελικα καλα κανει αυτος ο τυπος και ειναι με την αλλη! Η κοπελα αυτη εχει πολλα προσοντα, ειναι μορφωμενη, πιο νεα απο σενα και για καποιο λογο που δε μας λες μπορει να την παρουσιασει κιολας, οποτε γιατι να διαλεξει εσενα και να μην ειναι με αυτη? Λογικοτατο μου ακουγεται, βρηκε κατι καλυτερο. Δεν ξερω αν και γιατι την απατησε μαζι σου αλλα ισως μονο στο κρεβατι να βρισκει εσενα ενδιαφερουσα…Αλλα κι εσυ, εφαγες κερατο και θες να ξαναγυρισεις? Τι νομιζεις, οτι επειδη την απατησε την τωρινη μαζι σου, αμα τα ξαναβρειτε δε θα τολμησει να σε ξανακανει ταρανδο? Κακως παιρνεις θαρρος και συνεχιζεις να πιστευεις οτι εισαι καλυτερη απο κατι τετοια περιστατικα,,Ολα τα αλλα που μας λες ειναι απλα η παρηγορια σου γιατι εχει πληγωθει ο εγωισμος σου που δεν σε θελει αυτος πλεον και προτιμαει μια αλλη. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα, αν σε ηθελε τοσο πολυ και ησουνα για αυτον οοοολα αυτα που λες τοτε θα ητανε ακομα μαζι σου, και δε θα σε αλλαζε για καμια ο,τι και να του ελεγε η οικογενεια του. Εσυ του μιλησες για αρραβωνες κι αυτος την εκανε για μια ακομη φορα και συνεχιζεις να επιμενεις?? Δεν κερδιζεις τιποτα ετσι, βρες αλλον

  2. Kalhmera koritsia.. apla na sas pros8esw kp stoixeia gia emena.. h nea tou filenada einai ena xrono mikroterh mou, alla akoma ki etsi emena me enoxlei. Einai daskala, enw egw biologos. teleiwsa to master mou kai 8a eixa hdh arxisei didaktoriko, an ekeinos den me parakalouse na mhn fugw makria. enan mhna meta 3ekinhse th nea tou sxesh. Den uponnohsa pws emena den mporei na me parousiasei. Kai oxi, oi anasfaleies mou einai polu megales eidika twra pou epele3e ekeinh. Xrhsimopoiw ta sxolia tou, pws mporeis na parousiaseis kpn. Otan eixa kanei thn allh sxesh, me eixe rwthsei an autos pou diale3a mporei na parousiastei ston kuklo mas. Tou eipa pws to paidi 2matia kai 2 podia exei! Kai mou eipe pws 3erw ri ennoei, an einai anta3iis mou, an exei ptuxio klp. Ta koitazei polu auta. Kaluterh ths 8ewrw mono pws eimai, gt pera apo ta paromoia typika prosonta mas, hmastan erwteumenoi kai eixa teleia se3oualikh xhmeia. den 3erw ti kanei me auth, alla gia na gurnaei se emena.. bebaia, 3anafeugei.. den eimai hli8ia, ta vlepw ola. erwteumenh kai apelpismenh eimai.

  3. Εφόσον λες ότι είναι από την επαρχία, δυστυχώς έχει εμποτιστεί ολόκληρος από την επαρχιώτικη νοοτροπία: να πάρει ένα κορίτσι “ήσυχο,” ένα κορίτσι “καλό,” που στο τέλος, βέβαια (αλλά αυτό δεν το λέει κανείς), θα καταλήξει ένα χάπατο. Και τι έγινε που έχει πτυχίο; Θα δεις ότι θα πάει χαμένο. Δεν θα πάρει πολύ καιρό ώσπου το “μορφωμένο” κοριτσάκι θα καταλήξει μόνο να κάθεται σπίτι, να βλέπει όλη μέρα χαζές σειρές, να σφουγγαρίζει και να φτιάχνει κεφτεδάκια όσο θα περιμένει τον αντρούλη της να γυρίσει από τα ξενοπερπατήματα, τρώγοντας το παραμύθι ότι είναι στη δουλειά ή για μπύρα με φίλους ή οτιδήποτε άλλο. Θα τρώει το κέρατο και θα λέει κι ευχαριστώ, γιατί πέρα βρέχει. Τι αξιοζήλευτη ζωή! Αυτό ζηλεύεις; Αν κατάλαβα σωστά απ’ όσα γράφεις, ο συγκεκριμένος άνδρας είναι συναισθηματικά μη-διαθέσιμος για σένα επειδή έχει διαχωρίσει στο μυαλό του τη “γυναικάρα” (όπου σε κατατάσσει) από τη “γυναικούλα” (όπου κατατάσσει τη δικιά του). Και δυστυχώς η επαρχιώτικη νοοτροπία πιέζει τον άνδρα να πάρει για γυναίκα του τη δεύτερη, ενώ την πρώτη να την έχει έτσι, απλώς για εμπειρία. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι δικό σου φταίξιμο, Νεφέλη, ούτε εσύ υπήρξες ανεπαρκής πουθενά. Όταν κάποιος γαλουχήθηκε από παιδί με συγκεκριμένα στερεότυπα, είναι απίθανο να του τα ξεριζώσεις μεμιάς. Μακάρι να βρεις κάποιον που θα έχει τα ίδια μυαλά μ’ εσένα και θα ψάχνει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο ισότιμό του, μία γυναίκα με τα όλα της, τη ζωή της, τις απόψεις της και τις προσδοκίες της, και όχι μία… κοτούλα, όπως ψάχνει ο εν λόγω.

  4. Έχω μια μικρή αντίρρηση σε αυτή που σχολίασε ως “vre nefeli.” Όσο προσόντα και να έχει η τωρινή κοπέλα του τύπου (κάτι που αμφιβάλλω πολύ), αν ένα ζευγάρι δεν θα βρίσκει σεξουαλικά, δεν πρόκειται να υπάρξει αληθινός έρωτας και ειλικρινής αγάπη μεταξύ τους. Από αυτή την άποψη, η Νεφέλη είναι πάλι κερδισμένη, γιατί ακόμα και μόνο στο κρεβάτι να τη βρίσκει ο άλλος πιο ενδιαφέρουσα, σημαίνει ότι προφανώς δεν του δίνει η τωρινή του σχέση όλα όσα θα ήθελε. Το ερώτημα, Νεφέλη, είναι αν το κέρδος είναι πράγματι μεγάλο. Μπορεί να αγαπιέστε και να έχετε περάσει πολλά μαζί, μα όταν ο άλλος λειτουργεί όπως λειτουργεί, δεν είναι να περιμένεις πολλά. Κράτα αυτά που ζήσατε μαζί και να ευχαριστείς την τύχη σου που σου έστειλε εγκαίρως σημάδια ότι αυτός δεν είναι ο άνθρωπος, με τον οποίον είναι να περάσεις ένα σοβαρότερο κομμάτι της ζωής σου. Και τι εννοείς με τον παραλληλισμό Mr. Big και Carrie; Αν θυμάμαι καλά, ο Mr. Big ήταν ένας f*cked up τύπος στο συναισθηματικό τομέα, που και ήθελε και δεν ήθελε δέσμευση και με την Carrie μια χώριζαν και μια τα ξαναέβρισκαν… μια σταθερή αστάθεια, με άλλα λόγια! Δεν φαντάζομαι να θέλεις κάτι τέτοιο. Είναι καιρός να πας σε άλλη φάση, να συντονιστείς σε σοβαρότερες προθέσεις εκ μέρους των αντρών και τότε ο ένας και μοναδικός για σένα δεν θ’ αργήσει να έρθει.

  5. Μόλις δημοσιεύτηκε και το σχόλιό σου, Νεφέλη… Επιμένω στην άποψη ότι εσείς οι δύο τα βρίσκατε και σεξουαλικά (πέρα άλλων τομέων) και δεν μπορεί να σε ξεχάσει εύκολα, γιατί δεν τα βρίσκει σεξουαλικά με τη νυν του. Διακρίνω μια αντίφαση σ’ αυτόν: από τη μια τον ενδιαφέρει ένας άνθρωπος να είναι μορφωμένος και καλλιεργημένος για να έχεις τι να συζητήσεις μαζί του και να τον παρουσιάζεις με περηφάνεια στους οικείους σου, μα από την άλλη επέλεξε να έχει δίπλα του κάποια νερόβραστη, αν κρίνω από τις περιγραφές σου (και εμπιστεύομαι την κρίση σου, κι ας μη σε ξέρω). Η σκέψη μου είναι ότι ήθελε να τονώσει τον εγωισμό του με το να σε κάνει για χάρη του να ξεχάσεις το PhD και μετά βρήκε μία… “γυναικούλα,” όπως λέει και η Ρέα-Σύλβια, έτσι, για να δει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έβλεπε ως τώρα. Και μόλις άκουσε το μικροαστικό περιβάλλον γύρω του να του λεέι “να το πάρεις το καλό κορίτσι, που θα γίνει χαλί να το πατήσεις και θα σ’ έχει πασά,” τσίμπησε αυτός και νομίζει ότι θα κάνει ένα γάμο με τα όλα του. Αυτό μέχρι να βαρεθεί και να ξαναγυρίσει στην αναζήτηση της “γυναικάρας.” Παίζει να έχει και την ανασφάλεια ότι θα είναι λίγος για το πρότυπο της γυναικάρας και γι’ αυτό να έκανε τη στροφή των 180 μοιρών. Πρόσεξέ το αυτό. Οι τέρμα ανασφαλείς άντρες έχουν τη μοναδική ταλεντάρα να κρύβουν τις ανασφάλειές τους μη φανούν λίγοι και να κάνουν, αντίθετα, τους γύρω τους να νιώθουν λίγοι.

  6. Nefeli, εδώ δεν είναι το sex & the city, εδώ είναι η πραγματική ζωή. Εδώ δεν υπάρχει σενάριο που να υπαγορεύει στον Mr Big να ξαναγυρίσει και να παντρευτεί την Carrie, αλλά και η Carrie εδώ είναι ελεύθερη να φύγει, να μείνει, να τυραννιέται ή να ζήσει. Δεν είστε η Carrie και ο Big. Γιατί παραμυθιάζεις τον εαυτό σου; Έχεις τόση πολλή ανάγκη από ένα παραμύθι; Η ζωή είναι πιο ωραια, ακόμα και με τις πίκρες της, γιατί οι πίκρες κάνουν τις χαρές να αξίζουν. Nefeli, η αγάπη δε χρειάζεται γνώσεις και πτυχία. Αν σε αγαπούσε εσένα θα διάλεγε. Εκείνος όμως έφυγε. Και προχώρησε. Εσύ μένεις. Κι αυτό τον βολεύει. Αν σε αγαπούσε, αν είχε ανθρωπιά, θα σε έδιωχνε. Όμως επιλέγει να εκμεταλλεύεται αυτό που οικειωθελώς του προσφέρεις. Γιατί είναι εύκολο κι εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια επιρρέπεια στην ευκολία. Το παίζεις θύμα, ίσως σου αρέσει γιατί έτσι ρίχνεις την ευθύνη σε εκείνον και σε εκείνη. Τι σου φταίει εκείνη; Τι σου έκανε; Χάνεις το δίκιο σου, χάνεις την αξιοπρέπειά σου, δεν το καταλαβαίνεις; Δεν το καταλαβαίνεις. Γίνεσαι μικρή κι ασήμαντη. Και το χειρότερο; Από επιλογή σου. Θες να κάνεις κάτι σπουδαίο; Φύγε. Ζήσε. Και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω ξανά.

  7. Ο τύπος είναι παρτάκιας και αυτός που θέλει να τα έχει όλα ….και την επίσημη γυναίκα του και αλλά την γκόμενα στο παρασκήνιο …..Εσύ ομως γιατί πέφτεις τόσο χαμηλά και δέχεσαι να είσαι η δευτερη στην ζωή του ;;;;;; Πιστεύεις οτι θα αλλάξει μυαλά ;;; Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του αλλά εσύ έχεις πάρει τον ρόλο του Οσιομάρτυρα , υπομένεις τα “μαρτύρια” απο αυτόν και έχεις την ελπίδα οτι κάποια μέρα θα γυρίσει σε εσένα και θα είστε μαζί ….Ο ανθρωπος λοιπόν δεν αλλάζει και οσο πιο γρήγορα το καταλάβεις καλύτερα θα είναι για εσένα —-Χάνεις την αξιοπρέπεια σου και σίγουρα δεν σου αξίζει να είσαι δέυτερη ——-Εκείνος καλά περνάει με δύο γυναίκες να τον παρακαλάνε ….Εσύ τι κερδίζεις απο όλο αυτό ;;;;;; —–Η λύση που ζητάς εδώ είναι να βρείς κάποιον άλλο άντρα και να ξεκολλήσει το κεφάλι σου απο αυτόν και την αρρωστημένη σχέση που έχετε —-Μέχρι να γίνει αυτό θα είσαι ενα θύμα στο παιχνίδι του και τιποτε παραπάνω —Ξεκόλλα λοιπόν και τράβα μπροστά —-Κάλα τα αισθήματα και οι αγάπες αλλά η αξιοπρέπεια μαςκαι η ψυχική μας υγεία είναι πάνω απ’ ολά ——

  8. Μπορεί την άλλη κοπέλα να την υποτιμάς θεωρώντας την χαζή, μπορεί να χαίρεσαι κατά βάθος που 4 μήνες την κεράτωνε μαζί σου, αλλά και οι δύο στο ίδιο καζάνι βράζετε. Καμία σας δε θα βγει κερδισμένη απ’ αυτό το παιχνίδι.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More