Ο απόλυτος οδηγός περιποίησης! Ποιες κρέμες και θεραπείες χρειάζεσαι στα 30 σου!

Για έναν λόγο αυτό το καλοκαίρι γνώρισα πολλά κορίτσια που έκλειναν ή επρόκειτο να κλείσουν τα 30. Και είχαν αυτό το άγχος του μπαίνει το 3 μπροστά. Λοιπόν, λοιπόν! Σήμερα κλείνω τα 33 μου! Και με αφορμή αυτό είπα να πω σε κάθε… φοβισμένο κορίτσι που του έχει μπει το 3 μπροστά, πως αυτή η δεκαετία είναι μια από τις ομορφότερες της ζωής σου!

Τώρα, ως προς το beauty αυτή είναι και η ίδια δεκαετία που το beauty routine σου θα πρέπει να μπει η λέξη αντιγήρανση. Δηλαδή, δεν αρκεί πια απλώς να βάζεις μια ενυδατική, μια αντηλιακή και να καθαρίζεις εντατικά το πρόσωπό σου. Θέλει και κάτι ακόμη!
Και αυτά τα… κάτι ακόμη τα κατέχω καλά εδώ και τρία χρόνια αλλά να που η δερματολόγος μου Μάργκυ Καπελάρη τα κατέχει πολύ καλύτερα, οπότε, εν ολίγοις, τα tips της δερματολόγου για το πώς πρέπει να φροντίζεις το πρόσωπό σου στα 30+!

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΣΤΑ 30 +
Δεν είναι ανάγκη να δούμε ξαφνικά τις πρώτες ψιλές ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή να αρχίσει να μας τραβάει το δέρμα μας για να αποφασίσουμε να ασχοληθούμε μαζί του. «Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί», «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και άλλες πολλές παροιμίες μας λεν να βάλουμε τα θεμέλια της πρόληψης στην φροντίδα του δέρματος μας πριν βγάλει συναγερμό. Η σωστή αντιγήρανση αλλά και υγεία για τον καθρέφτη μας ξεκινά από την περιποίηση στο σπίτι.

Τα νέα συστατικά στον καθαρισμό!

Ναι στον καθαρισμό πρωί και βράδυ, εννοείται μετά από ντεμακιγιάζ και στις ηλικίες 30+ τον ενισχύουμε με οξέα φρούτων, Α και Β υδροξυοξέα όπως π.χ το γλυκολικό οξύ και το σαλικυλικό οξύ. Έτσι φεύγουν, ξεμπλοκάρουν οι πόροι, φωτίζει το πρόσωπο και απορροφάται καλύτερα η κρέμα νυκτός.

Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! Ενυδάτωση!
Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος, ΟΛΑ θέλουν ενυδάτωση, ακόμα και τα λιπαρά δέρματα,απλά θέλουν την κατάλληλη. Ναι θέλουμε στην πρωινή κρέμα να έχει τον χειμώνα ένα δείκτη προστασίας με SPF 20 και το καλοκαίρι το λιγότερο SPF 30. Είμαστε στην ωραιότερη αλλά φωτεινότερη χώρα του κόσμου,και αν δεν θέλουμε σε δέκα χρόνια να γίνει το δέρμα με πανάδες, κοκκινίλες- ευρυαγγείες και σαν τσιγαρόχαρτο ,ας αρχίσουμε να προσέχουμε τον ήλιο.

Ισοτρετινοϊνη: μαγικό συστατικό για τις ρυτίδες!

Βράδυ: είναι η κατάλληλη ηλικία να μπουν τα θεμέλια της αντιγήρανσης με κρέμα με ρετινόλη η μια φτιαχτή κρέμα δερματολογική με ισοτρετινοϊνη. Η μοναδική ουσία που επιστημονικά και αποδεδειγμένα προλαμβάνει και θεραπεύει τις ρυτίδες. Προσοχή θέλει η χρήση της γιατί μπορεί να καταλήξουμε να το ερεθίσουμε και να ξεφλουδίζει αν βάλουμε πολύ κρέμα ή απότομα, ιδίως αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα.

Laser!

Συνήθως μέχρι τώρα η έφοδος ομορφιάς αφορούσε κάποιο peeling με κόκκους που έκανε μηχανική απολέπιση και μετά μια ενυδατική μάσκα. Καλό αυτό αλλά δεν φτάνει. Αν έχουμε μεγάλους πόρους, τραχύ και ανώμαλο στο χάδι δέρμα, λίγο θαμπό, λίγο στεγνό ας κάνουμε το Hydrafacial που είναι η πρωτοποριακή και εξελιγμένη μορφή υγρού Microdermabrasion με ειδικές κεφαλές. Ανναροφά το σμήγμα, ξεμπολκάρει τους πόρους, φωτίζει και ενυδατώνει το πρόσωπο και κυρίως χωρίς ερεθισμό και την κάνουμε ανάλογα με το πρωτόκολλο που θα μας πει η δερματολόγος για το δέρμα μας και τις αντίστοιχες θεραπείες.
Αν έχουμε ακμή ή πανάδες τότε χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα. Ας κάνουμε λίγες( 4-6) με τα νέας γενιάς συνδυασμένα pilling της PH formula. Γρηγορα αποτελέσματα,και αν τα κάνουμε κάθε χρόνο κρατάμε το κολλαγόνο ενεργό και το δέρμα σφιχτό!
Laser για αντιγήρανση συνήθως δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε εκτός αν έχουν μείνει σημάδια από την ακμή της εφηβείας, τότε fractional RF Venus viva και CO2 θα διώξουν για τα καλά, αλλά με μικρή ευτυχώς ταλαιπωρία ότι μας θυμίζει η ακμή. Το ίδιο βέβαια κάνουν και για τις ραγάδες μας.
Τώρα όσον αφορά κορίτσια που ακόμα βασανίζονται με την ενήλικο ακμή ,υπάρχει λύση με την φωτοδυναμική θεραπεία. Η θεραπεία είναι ως εξής: Ένα φάρμακο θα μπει πάνω στο δέρμα και μαζί με ένα ειδικό IPL η κόκκινο φως (YOUNG again treatment) θα μικρύνει κύστεις και πόρους.

Read More

And More