Β. Πρεβελάκης: Μιλά στο TLIFE για τα καλλιστεία, τις εστεμμένες, τα πρότυπα ομορφιάς που αλλάζουν και την Ε. Μελέτη

Μόλις λίγες βδομάδες πριν την παρουσίαση των φετινών καλλιστείων για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς, Μις Ελλάς και Miss Young 2012, που θα μεταδοθούν ζωντανά στις 14 Νοεμβρίου από το TLIFE, ο Βασίλης Πρεβελάκης ανοίγει τα χαρτιά του και μας αποκαλύπτει τι θα δούμε στη μεγάλη βραδιά, τι έχει αλλάξει στα καλλιστεία, πώς διαμορφώνονται τα πρότυπα ομορφιάς και άλλα πολλά.
Έχοντας ζήσει τη μαγεία των καλλιστείων και έχοντας μυηθεί στον κόσμο της ομορφιάς από την παιδική του ηλικία με πρότυπο πάντα τον πατέρα του Γιώργο Πρεβελάκη, θυμάται τους διαγωνισμούς Μις Υφήλιος που είχε παρευρεθεί στο παρελθόν και περιμένει με ανυπομονησία τα φετινά καλλιστεία που θεωρεί πως θα είναι μια καλή χρονιά.

Αντωνία Καλλιμούκου, Βασίλης Πρεβελάκης, Δούκισσα Νομικού
Μια νέα εποχή ξεκινά φέτος για τα καλλιστεία, τα οποία θα προβληθούν για πρώτη φορά μέσω livesteaming από το TLIFE. Πως προέκυψε αυτή η επιλογή;
Η τηλεόραση στην χώρα μας, όπως άλλωστε και στον υπόλοιπο πλανήτη, ολοκληρώνει έναν κύκλο που ξεκίνησε τα μεταπολεμικά χρόνια. Μας κράτησε παρέα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η εποχή της μονόδρομης μη διαδραστικής επικοινωνίας φτάνει στο τέλος της.
Εμείς, ακολουθώντας τις επιθυμίες του κοινού μας, αποφασίσαμε να κάνουμε τη δύσκολη μετάβαση στο διαδίκτυο αλλάζοντας και το ύφος και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού με έμφαση σε ένα ανανεωμένο look, και τη χρήση των δυνατοτήτων του νέου μέσου. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε ζωντανή ψηφοφορία από το κοινό που θα συνυπολογιστεί κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης θα δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα να σχολιάζουν την διαδικασία μέσα από το site του διαγωνισμού.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως η Ελεονώρα Μελέτη θα είναι η παρουσιάστρια των φετινών καλλιστείων. Πώς έγινε αυτή η επιλογή;
Γνωρίζω από παλιά την Ελεονώρα Μελέτη και παρακολουθώ τις εκπομπές και την πορεία της. Η ίδια μάλιστα είχε παρουσιάσει με επιτυχία και τα Playmate και αυτή η εμπειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή. Θέλαμε ένα νεανικό πρόσωπο που θα δώσει γρήγορο ρυθμό στα καλλιστεία και πιστεύουμε πως η Ελεονώρα είναι η κατάλληλη γι’ αυτό.
Τι θεωρείτε πως έχει αλλάξει πια στον κόσμο της ομορφιάς; Άλλαξαν τα πρότυπα του παρελθόντος;
Η ομορφιά δεν είναι διαχρονική, αυτό που θεωρείται όμορφο σήμερα, αύριο μπορεί να θεωρείται αποκρουστικό. Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε φωτογραφίες από τις προηγούμενες δεκαετίες.
Πέρα όμως από την σωματική ομορφιά, η σημερινή γυναίκα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που θα της επιτρέπει να σταθεί μόνη της και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Η εποχή της αδύνατης όμορφης γυναίκας μας φαίνεται τελείως ξένη και ξεπερασμένη.

Με τον πατέρα του Γιώργο Πρεβελάκη και την Μαριέττα Χρουσαλά το 2003
Τι θεωρείτε πως μπορεί να προσφέρει σήμερα ένας τίτλος ομορφιάς σε μια νέα κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με αυτόν το χώρο και βρίσκεται στο ξεκίνημά της;
Η αναγνωρισιμότητα παίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη κάθε καριέρας. Ένας τίτλος ομορφιάς δίνει αυτή την προβολή και επιτρέπει στις νικήτριες των Ελληνικών Καλλιστείων να ξεχωρίσουν. Επίσης η δυνατότητα που παρέχουμε στις νικήτριες να λάβουν μέρος στους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς, τους δίνει και την ευκαιρία να δουν και να ζήσουν τον τρόπο που δουλεύουν στο εξωτερικό. Δεν λέω ότι πάντα στο εξωτερικό δουλεύουν καλύτερα, αλλά η ευκαιρία να γνωρίσεις μια νέα αντιμετώπιση σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με διαφορετικό μάτι.
Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύετε στο εξωτερικό και βρίσκεστε μαζί με τις Ελληνίδες υποψήφιες και την ομάδα των καλλιστείων στους διεθνείς διαγωνισμούς για την εκπροσώπηση της χώρας μας. Ποια ήταν η εμπειρία που έχετε αποκομίσει από αυτά τα ταξίδια;
Δεν παρευρίσκομαι σε διεθνείς διαγωνισμούς μόνο τα τελευταία χρόνια. Ο πρώτος διαγωνισμός που θυμάμαι να παρακολούθησα ήταν το Μις Υφήλιος του 1985 που έγινε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με Σταρ Ελλάς την πανέμορφη Σαμπίνα Δαμιανίδου. Από τότε έχω πάει σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η “απρόσωπη ομορφιά”, μια παγερή ομορφιά χωρίς ανθρώπινο στοιχείο.
Αυτό, ευτυχώς δεν το έχουν οι Ελληνίδες τις οποίες χαρακτηρίζει ως επί το πλείστον η έντονη προσωπικότητα. Παράλληλα, παρατήρησα την έμφαση που δίνουν οι μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί στην φιλανθρωπία. Οι νικήτριες αυτών των διαγωνισμών επενδύουν σημαντικό μέρος της χρονιάς που κατέχουν το στέμμα σαν πρέσβειρες καλής θέλησης, μαζεύοντας χρήματα και αγαθά για ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας. Πριν αναλάβει ο ΑΝΤ1 τα καλλιστεία ο πατέρας μου φρόντιζε κάθε χρονιά ένα μέρος των εσόδων να διατίθεται για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Στόχος μου είναι να αναβιώσω αυτή την παράδοση, ειδικά αυτή τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την οργάνωση των καλλιστείων και να συνεχίσετε την παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας σας Γιώργος Πρεβελάκης;
Δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση, τα καλλιστεία τα έζησα με τον πατέρα μου όλη μου τη ζωή, νομίζω ότι πάντα θεωρούσα αυτονόητο το ότι θα συνεχίσω το έργο του. Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισα να συμμετέχω στις διαδικασίες οργάνωσης των καλλιστείων και διαγωνισμών ομορφιάς ώστε να είναι εύκολη η μετάβαση όταν θα αποφάσιζε ο πατέρας μου να αποσυρθεί. Δυστυχώς η απώλειά του το 2006 ήταν ξαφνική και αναγκάστηκα να αναλάβω την ευθύνη της θέσης αυτής εσπευσμένα.

Με την Βάλλια Κακούτη
Τι θυμάστε πιο έντονα από τις προηγούμενες διοργανώσεις των καλλιστείων. Πηγαίνατε αρκετά συχνά σε μικρότερη ηλικία μαζί με τον πατέρα σας στη διοργάνωση;
Προφανώς οι παιδικές αναμνήσεις είναι πιο έντονες από τις μετέπειτα. Θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχαν κάνει οι οργανώσεις στην δεκαετία του 1970. Τότε έγινε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος εκτός Αμερικής και ήρθε στην Ελλάδα, στο Ηρώδειο με την καταπληκτική Βάνα Παπαδάκη να εκπροσωπεί την χώρα μας. Θυμάμαι και τις προετοιμασίες για τα καλλιστεία στο νεόδμητο Απόλλων Παλλάς στο Καβούρι που είχαν καλύψει όλη την πισίνα για να περάσει η πασαρέλα.
Πόσο δύσκολη είναι η οργάνωση ενός τέτοιου διαγωνισμού και η επιλογή των κοριτσιών;
Η οργάνωση είναι αρκετά δύσκολη γιατί απαιτεί μύρια όσα πράγματα να συντονιστούν και να δουλέψουν στην εντέλεια τη στιγμή της ζωντανής μετάδοσης. Θυμάμαι ο Νίκος Μαστοράκης την πρώτη χρονιά που δεν συμμετείχε στην παραγωγή, είχε πει στον υπεύθυνο, “εγώ θα κάτσω σπίτι στην τηλεόραση και θα σημειώνω τα λάθη που θα κάνεις”. Τώρα, λοιπόν, σκέφτομαι τον κ. Μαστοράκη να παρατηρεί εμένα, έτοιμος να βρει τα λάθη που θα κάνω.

Ποιες από τις προηγούμενες εστεμμένες ξεχωρίζετε;
Όλοι μας έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά δεν θα ήταν σωστό να αναφερθώ σε αυτές.
Έρχονται, όντως, στα καλλιστεία οι ωραιότερες κοπέλες;
Όχι πάντα, ειδικά τις χρονιές που ακολουθούν της εκλογής κάποιας αναμφισβήτητα όμορφης, οι περισσότερες δειλιάζουν. Έτσι έχουμε καλές και κακές χρονιές. Δεδομένου ότι πέρσι δεν έγιναν καλλιστεία, πιστεύω ότι φέτος θα είναι καλή χρονιά με πανέμορφες συμμετοχές.

Υπάρχουν πολλοί που κρίνουν αρνητικά τις κοπέλες που ξεκινούν την καριέρα τους έχοντας έναν τίτλο ομορφιάς. Τι απαντάτε σε όλους αυτούς που κρίνουν τόσο αυστηρά τα κορίτσια που συμμετέχουν στο θεσμό;
Είναι εύκολο να ασκείς κριτική και να εντοπίζεις λάθη που μπορεί να κάνει ένα κορίτσι 18-20 ετών όταν όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω του. Ας σκεφτούμε, καλύτερα, πως θα τα βγάζαμε εμείς πέρα σε αυτή τη μικρή ηλικία.
Αλλά, για να μην φανώ αρνητικός, θα σας πω ότι διεθνείς στατιστικές αποδεικνύουν ότι οι όμορφοι άνθρωποι, τηρουμένων των αναλογιών, βγάζουν περισσότερα χρήματα και έχουν καλύτερη σταδιοδρομία από αυτούς που δεν έχουν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Τι στοιχεία πρέπει να έχει μια κοπέλα για να πάρει τον τίτλο και να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και στο εξωτερικό, διεκδικώντας μια διάκριση;
Η απλή ομορφιά δεν αρκεί. Απαιτείται καλλιέργεια και δυνατός χαρακτήρας. Όταν έχεις να ανταγωνιστείς άλλες εκατόν τόσες κοπέλες που έχουν διακριθεί στους δικούς τους εθνικούς διαγωνισμούς, πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις. Είναι πολύ δύσκολο και με στενοχωρεί που όταν καταφέρνουμε και έχουμε τέτοιες διακρίσεις, εμείς τις υποτιμούμε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από την Ελεονώρα Μελέτη, στη φετινή ομάδα των καλλιστείων, ο χορογράφος Πάνος Μεταξόπουλος θα ντύσει μουσικοχορευτικά το διαγωνισμό, ενώ το Styling της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη.
Για να δηλώσεις συμμετοχή μπες εδώ και συμπλήρωσε τη φόρμα [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ] Ο προκριματικούς των καλλιστείων θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου στο DC, οπότε κορίτσια βιαστείτε για να προλάβετε το στέμμα…

Read More

And More