Μεσοθεραπεία: Έτσι θα δείχνεις πιο νέα, πιο όμορφη, πιο sexy!

Είναι η “θεραπεία” που επιλέγουν οι διάσημες ανά τον κόσμο με στόχο να κρύψουν χρόνια, να απαλλαγούν από τις ρυτίδες ή ακόμη και την κυτταρίτιδα. Εμείς, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις προτού αποφασίσεις να επισκεφτείς τον γιατρό σου για μια ανανέωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια!
Τι είναι η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύονται μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ’ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό ή την ανανέωση του δέρματος.
Ποια είναι τα οφέλη;
Όταν οι φαρμακευτικές ουσίες χορηγούνται από το στόμα έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα καθώς περνούν από το γαστρεντερικό σωλήνα και το ήπαρ πριν απελευθερωθούν στη κυκλοφορία του αίματος. Έτσι η μεγαλύτερη ποσότητα κατανέμεται σε όλο το σώμα και η ποσότητα που φθάνει στη πάσχουσα περιοχή είναι πολύ μικρή. Αντιθέτως, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί μικρότερες δόσεις της ουσίας η οποία εγχέεται στην υπό θεραπεία περιοχή. Επειδή το δέρμα δρα ως σύστημα βαθμιαίας απελευθέρωσης, η δραστική ουσία ενεργεί ταχύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι τα αποτελέσματα είναι άμεσα.
Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;
Εφαρμόζεται για την ανανέωση του δέρματος, τη καταπολέμιση της κυτταρίτιδας και τη καταπολέμιση του τοπικού λίπους.
Υπάρχουν επιπλοκές;
Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι κάποιες μελανιές που δημιουργούνται από τα τσιμπίματα της βελόνας και υποχωρούν μέσα σε μια εβδομάδα. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείς να συνεχίσεις τις συνήθεις δραστηριότητές σου, δε χρειάζεται να μείνεις μέσα στη κλινική και το μόνο που πρέπει να αποφύγεις είναι το ζεστό ντούς.
Δε πρέπει να εφαρμόζεται σε καταστάσεις όπως:
Εγκυμοσύνη
Διαβήτη που ελέγχεται με ινσουλίνη
Ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου
Ιστορικό πρόσφατου καρκίνου
Ιστορικό θρόμβωσης
Ασθενείς που παίρνουν πολλά φάρμακα για καρδιόπαθεια

Της Χριστίνας Σκαρμούτσου

Read More

And More