Η πρώτη συνέντευξη του Galliano μετά την απόλυσή του από τον Dior!

“I understood!” O John Galliano δήλωσε ότι ταυτίζεται με την αγωνία με την οποία πιστεύει ότι πάλευε ο Alexander Mc Queen πριν την αυτοκτονία του. Ο σχεδιαστής μίλησε με ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που κράτησε μια ώρα με τον Αμερικανό Charlie Rose, οικοδεσπότη chat show και μαγνητοσκοπήθηκε χθες το βράδυ.

Όταν ρωτήθηκε τι πέρασε από το μυαλό του όταν άκουσε την είδηση του θανάτου του McQueen, ο Galliano απάντησε:
“Πολλά πράγματα. Γνώριζα τον Alexander και κατάλαβα αυτή τη μοναξιά και τον πόνο που ένιωθε. Εννοώ είμαστε σαν εθισμένοι στην τελειότητα-τοποθετούμε τον πήχη ακατόρθωτα ψηλά, δεν καταλαβαίνουμε πως το κάνουμε και οι άνθρωποι ρωτούν :Πως θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις αυτό; Και είναι σα να λέμε, εντάξει, θα το κάνουμε, μην ανησυχείς. Αυτό είναι που μας κάνει να ξυπνάμε το πρωί. Ήμουν πολύ λυπημένος”.

Η εμφάνιση του σχεδιαστή στη συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν η πρώτη από τότε που απολύθηκε από τον οίκο Dior στον οποίο κατείχε τη θέση του creative director εως το 2011, αφού είχαν προηγηθεί και τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει σε ένα καφέ στο Παρίσι -μια στιγμή για την οποία μετανιώνει και προσπαθεί να επανορθώσει, όπως δήλωσε. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο γεγονός τον ώθησε στο να προβεί σε απολογισμό της ζωής του.

“Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι ζωντανός -όχι για αυτό σαν γεγονός, αλλά για αυτό που είχε ως αποτέλεσμα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω λίγο χρόνο με τον εαυτό μου και να κατανοήσω τα συναισθήματά μου, που δεν μπορούσα πριν να εκφράσω. Ήμουν σε συναισθηματική, πνευματική, σωματική και ψυχική πτώχευση. Ο ίδιος δεν το είχα καταλάβει αλλά υπέστην σοβαρό κλονισμό”

Ο βρετανικής καταγωγής σχεδιαστής περιέγραψε επίσης την καθοδική πορεία στην οποία τον οδήγησαν τα ναρκωτικά και ο εθισμός στο αλκοόλ.
“Τον πρώτο καιρό ήμουν απίστευτα δημιουργικός και παραγωγικός. Αγάπησα τα ερευνητικά ταξίδια, τη δημιουργία και την εξεύρεση τεχνικών λύσεων σε δημιουργικές προκλήσεις για τα οποία το αλκοόλ και τα χάπια δεν χρειάζονται, εξήγησε. Αυτό που άλλαξε ήταν το ότι φοβόμουν να πω όχι, γιατί πίστευα ότι θα ήταν δείγμα αδυναμίας. Και μετά από την επιτυχία μου σε αυτό θέλω να πω απλώς ναι και να συνεχίσω τη δουλειά η οποία είναι αυτή που αναπλήρωσε το κενό”

Aν θέλεις να δεις όλη τη συνέντευξη κάνε κλικ εδώ

Read More

And More