Μάλια: Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος του 19χρονου – Τι γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί το μεσημέρι ο 19χρονος Βρετανός καθώς και υπόλοιποι συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στον βίαιο θάνατο ενος 19χρονου ομοεθνή τους στα Μάλια. Οι συλληφθέντες που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την εμπλοκή τους στη μοιραία συμπλοκή.

Τι αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τη δολοφονία

Η δολοφονία του 19χρονου Βρετανού στην διάρκεια εκτεταμένης συμπλοκής στα Μάλια απασχολεί εκτενώς, όπως ήταν αναμενόμενο, τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Το BBC αλλά και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες (The Guardian, Independent, Mirror) στις ιστοσελίδες τους καλύπουν το ρεπορτάζ, φιλοξενώντας δήλωσεις αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος αναφέρει ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια στην οικογένεια του θύματος που ταξιδευει εσπευσμένα στην Κρήτη.

Το τραγικό περιστατικό με θύμα τον 19χρονο Βρετανό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά σοβαρών περιστατικών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κρήτης που αποτελεί προσφιλή προορισμό για χιλιάδες νεαρούς Βρετανούς κάθε καλοκαίρι.

Αναφορές σε βιασμούς, δολοφονίες και άγριους ξυλοδαρμούς

Νεαροί και νεαρές, κυρίως ηλικίας από 19 έως 25 ετών, επιλέγουν την περιοχή για διακοπές και διασκέδαση χωρίς κανένα όριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εικόνες ντροπής με τους Βρετανούς τύφλα στο μεθύσι να περιφέρονται γυμνοί και να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις σε δημόσια θέα, καταγγελίες για βιασμούς, ξυλοδαρμοί και περιστατικά πρόκλησης φθορών καταγράφονται συχνά-πυκνά στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου που καλείται να διαχειριστεί μία εξωφρενική πραγματικότητα κάθε καλοκαίρι.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Read More

And More